Fascisten en antifascisten: de reguliere media hebben een vals evenwicht

Fascisten en antifascisten: de reguliere media hebben een vals evenwicht

15 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De reguliere media kunnen geen verschil waarnemen tussen echte neofascisten en degenen die zich actief tegen hen verzetten

Rechtse terreur is een kenmerk van het dagelijks leven in het huidige Amerika. Ogenschijnlijk spontaan geweld broedt op in hetzelfde ideologische ecosysteem als georganiseerde reactionaire politieke verenigingen.

Robert Bowers, de man die werd gearresteerd voor een rampspoed waarbij zeven mensen om het leven kwamen in Pittsburgh’s Tree of Life Synagogue, was schijnbaar doordrenkt van de  interne online debatten van extreemrechts , waarbij hij joden en moslims de schuld gaf van wat hij zag als het “zekere uitsterven” ten opzichte van Amerikanen en ” Westerse beschaving ‘wordt zogenaamd geleid. Vlak voor de moordpartij plaatste Bowers op Gab, een sociaal mediaplatform dat door blanke nationalisten wordt gebruikt, dat hij “niet kan blijven toekijken hoe mijn mensen worden afgeslacht”, HIAS uitkiezen, een pro-vluchtelingenorganisatie die Tree of Life ondersteunt , als een bepaalde schurk.

Bowers is een  voorstander van ‘witte genocide’ , een blanke supremacistische waan die stelt dat demografische en sociale veranderingen in de VS en andere landen – zoals immigratie, een toename van multiraciale kinderen, multiculturalisme en feminisme – allemaal deel uitmaken van een complot om roei het witte ras uit.

Een bloedbad in El Paso heeft 20 doden achtergelaten en de verdachte lijkt een anti-immigrantenmanifest te hebben gepost vlak voor de rampspoed die  blank-nationalistische praatjes weergeeft  op de vermeende dreiging van de “etnische ontheemding” van blanken; het waarschuwt voor ‘race-mixen’ en verwijst naar immigranten als ‘indringers’.

Ondertussen   stegen haatmisdrijven in Amerika met 9% in 2018, het vijfde opeenvolgende jaar van toename en een trend die tot nu toe doorgaat in 2019. De meest doelgroepen waren zwarte, joodse en LGBTQ-mensen; bijna alle op haat gebaseerde moorden werden uitgevoerd door blanke supremacists en misogynists, en niemand was toe te schrijven aan linksen.

Dit is de achtergrond waartegen conflicten tussen fascisten en antifascisten moeten worden overwogen, vooral omdat de bewegingen aan de voorhoede van het Amerikaanse recht betrokken zijn bij eigen gewelddadige aanvallen.

The Proud Boys zijn een groep  gewelddadige neofascisten  die anti-moslim, anti-immigrant en anti-transgender mensen zijn. Geweld zit in het DNA van de organisatie. Hun inwijdingsrituelen houden in dat aanvragers worden geslagen door mensen in de groep, evenals potentiële leden die de ‘oorzaak’ dienen. . . door deel te nemen aan een fysieke vechtpartij met leden van ‘antifa’. ”In oktober vorig jaar, na een lezing in New York door de oprichter van de organisatie, Gavin McInnes, werd een menigte van Proud Boys  op video vastgelegd  die verschillende mannen sloeg terwijl ze homofobe smeekbeden schreeuwden. Tien leden van de groep werden aangeklaagd in de aanval, en  twee zijn veroordeeld .

Patriot Prayer is een  gewelddadige, radicale rechtse groep . In 2018 werden  Patriot Prayer-leden gearresteerd  voor het aanvallen van meerdere mensen in Portland. Op 3 augustus arresteerde de politie van Portland zes leden van de organisatie, waaronder de leider, Joey Gibson, voor het aanvallen van antifascisten op May Day; de groep is  ook  betrapt op videoplanningsaanvallen.

The Three Percenters zijn een  gewapende anti-migrantengroep  ; een van de bekendste leiders,  Chris Hill , leidde een  gewapend protest  tegen de bouw van een moskee. Eerder dit jaar werden drie aan de groep gebonden mannen veroordeeld tot een gecombineerde  gevangenisstraf van 81 jaar  voor het beramen van Somalische en moslimgemeenschappen in Kansas.

Lees ook:  Hoe de Britse beveiligingsdiensten de belangrijkste liberale krant van het land neutraliseerden

American Guard , die het Southern Poverty Law Center als een haatgroep beschouwt  , heeft leden die eerder tot de KKK behoorden. Brien James, die  in 2016 de Amerikaanse garde in Indiana oprichtte  , zou een man tot op het randje van de dood hebben geslagen en gestampt omdat hij weigerde “heilig te beleggen”, en pochte dat hij “werd berecht wegens poging tot moord en meerdere batterijen en haatmisdrijven, ”  evenals het  hebben van een Joint Terrorism Task Force-dossier” een mijl lang “; in 2006 maakte hij deel uit van een groep die een rivaliserende fascist in elkaar sloeg voor de vrouw en dochter van laatstgenoemde.

Antifascisten organiseren zich om deze bewegingen te stoppen als een poging om een ​​meer gelijkwaardige wereld op te bouwen. “Antifa” verwijst naar een set tactieken die worden gebruikt om dergelijke groepen fysiek te confronteren; Cornel West zegt dat antifa  zijn leven heeft gered  en dat van andere geweldloze demonstranten die zich verzetten tegen de neonazi’s in Charlottesville.

Maximillian Alvarez, een schrijver en promovendus die zich organiseert met het Campus Antifascist Network,  zegt  dat hedendaagse antifascisten “vertrouwen op collectieve, autonome, grassroots macht om fascistische bijeenkomsten te verstoren, bloot te stellen, te blokkeren en te overweldigen.” Hij beschrijft mensen die betrokken zijn bij antifascistische praktijken als het nemen van het uitzicht dat

blijven zitten is dodelijk, terwijl gewelddadige extremisten moediger optreden en banale institutionele machten brutaler tegen ons samenspannen in het veranderende terrein van ons steeds extremere moment; weerstand bieden aan schommelingen in extreemrechts extremisme en constant in beweging zijn om de steun van het volk op te bouwen voor een geleidelijke ontmanteling van de materiële en culturele omstandigheden die het veroorzaken – dit is de kern van elke antifascistische politiek die de naam waard is.

Historicus Mark Bray (Boston Review,  29-11-17 ) legt uit dat hoewel de overgrote meerderheid van antifascistische actie geweldloos is,

ze nemen fascistische ideologen op hun woord wanneer ze dreigen immigranten te vermoorden. De antifascistische opvatting van zelfverdediging is een argument voor het minimaliseren van schade aan gemarginaliseerde gemeenschappen. De beste manier om dit te bereiken, beweren antifascisten, is om te voorkomen dat blanke supremacisten zelfs de eerste stap zetten om macht op te bouwen in plaats van te wachten tot ze bij iemand thuis verschijnen met honkbalknuppels.

Dit doel, zegt Bray, wordt meestal bereikt via een breed scala aan geweldloze methoden –

acties die de neiging hebben om onder de publieke radar te vliegen. Maar wanneer dergelijke tactieken falen, zijn antifascisten in laatste instantie bereid om een ​​Klan-rally fysiek te sluiten – zelfs een die ‘gezagsgetrouwe’ is.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe kwalitatieve verschillen tussen antifa en über-rechts zouden dus nauwelijks groter kunnen zijn. De laatste sluit debat uit door de meerderheid van de mensen in Amerika (en op aarde) die niet blank, mannelijk, recht en cisgender zijn, te ontmenselijken en door geweld tegen vrouwen en minderheden uit te voeren of te bedreigen vanwege wie ze zijn. Maar toen de Proud Boys, Patriot Prayer, de Three Percenters en de Amerikaanse Garde zich vorige maand verzamelden in Portland, Oregon – ten minste gedeeltelijk, lijkt het, in een poging  om de regering aan te moedigen om linkse dissidenten te beteugelen door antifa te classificeren als een “organisatie van terreur ” – reguliere media hebben herhaaldelijk gesuggereerd dat deze outfits analoog zijn aan antifa.

USA Today ( 17-8-19)  gebruikte vage taal om de aard van het conflict te verdoezelen , waarbij expliciete racisten en expliciete anti-racisten werden beschreven als ‘concurrerende groepen’ die ‘geconfronteerd werden met verhitte, verbale uitwisselingen’, die zich bezighielden met ‘politieke schermutselingen’ terwijl “demonstranten en tegen-demonstranten vochten.”

Fox News ( 17-8-19 ) presenteerde het antifa-antwoord op fascistische demonstraties als ‘duellerende protesten’.

De eerste zin gebruikte dezelfde truc:Fox News ( 17-8-19 ) paste dezelfde nepbalans toe in de kop: “Portland Mayor prijst politie na ‘Largely Peaceful’ dag van extreemrechtse, extreem -linkse demonstraties.” “Ver” gebruiken als modificator voor beide facties laat ze klinken alsof ze spiegelbeelden van elkaar zijn, in plaats van een groep mensen die geweld wil promoten tegen enkele van de meest kwetsbare in Amerika en een andere die dat wil voorkomen.

De burgemeester van Portland, Ore., Zei zaterdagavond dat zijn stad het ‘worst-case scenario’ had vermeden nadat leden van extreem-rechtse groepen en extreem-linkse leden van antifa duellerdemonstraties hielden die urenlang in het centrum van de stad duurden eindeloos.

Het artikel suggereerde dat het conflict was tussen krachten die vergelijkbaar zijn omdat ze zich aan de rand van tegenovergestelde uiteinden van het politieke spectrum bevinden, ‘duellerende demonstraties’ in plaats van mensen die proberen te voorkomen dat fascisten hun beweging opbouwen om vrouwen en minderheden te vermoorden, aan te vallen en te onderdrukken. Gelijksoortige bijeenkomsten in Portland hadden, zo merkte het op, ‘uitbarst in botsingen’, alsof deze ‘botsingen’ het best kunnen worden begrepen als een gedepolitiseerde kracht van de natuur, zoals een vulkaan, in plaats van gewelddadige groepen die zijn gericht op ontmenselijkingsbijeenkomst wanneer ze publiekelijk worden teruggedrongen evenementen om hun boodschap te verspreiden.

De Boston Herald ( 9/3/19 ) had een fineer van beide kanten en zei in een hoofdartikel dat “antifa en verschillende extreemrechtse groepen voortdurend in botsing zijn gekomen op de straten van Portland, met escalerend geweld” en dat elke vorm van “Gewelddadig en verstorend gedrag kan niet worden genormaliseerd door onze politici.” (Tegen alle vormen van “verstorend gedrag” is natuurlijk verzet tegen alle protesten.)

het is duidelijk dat in dit artikel, dat zich richt op de aanwezigheid van antifa op de zogenaamde ‘Straight Pride Parade’ in Boston, de Bode niet was toegewijd aan morele gelijkwaardigheid tussen gewelddadige rechtse bigots en degenen die ertegen vechten: artikel impliceerde sterk dat antifa een urgentere sociale aandoening is, met het argument dat “onze gekozen leiders antifa moeten oproepen voor wat ze zijn: een haatgroep”, zonder te zeggen dat de term “haatgroep” van toepassing moet zijn op de “Straight Pride” -organisatoren , of een van de anti-minderheid, anti-vrouwen outfits die zich in Portland hebben verzameld; noch specificeren de auteurs welke demografische mensen die de antifa-tactiek gebruiken zogenaamd haten, vermoedelijk omdat er geen dergelijke demografische bestaat.

De ‘conservatieve journalist’ in de kop van CNN ( 16-8-19 ) is Andy Ngo – beschreven door Jacobin ( 16-8-19 ) als een ‘rechtse provocateur’ en ‘de gevaarlijkste grifter in Amerika’.

De hoofdrol van het artikel verwees naar “meerdere extreemrechtse en extremistische groepen” die van plan waren aanwezig te zijn, en de vierde zin zei dat Joe Biggs, voorheen van de rechtse samenzweringswebsite Infowars, “heeft gepost dat hij wil dat het protest ‘een einde maakt aan binnenlands terrorisme, met name linkse antifascistische extremisten die bekend staan ​​als antifa. ”Het woord“ extremisten ”staat niet tussen aanhalingstekens, dus CNN lijkt het gebruik ervan te steunen.Vergelijking van antifa met zijn antagonisten is een probleem dat conservatieve en centristische media verenigt. Een CNN-rapport ( 14-8-19 ) verdoezelde de kwalitatieve verschillen tussen gewelddadige racistische, misogynistische formaties en degenen die zich daartegen verzetten in de kop, “Portland Braces voor duellerende protesten: wat we weten.” elkaar zijn gelijkwaardig, hoewel het artikel uiteindelijk opmerkte dat het Southern Poverty Law Centre één kant beschouwt als ‘een mix van blanke supremacisten [en] neonazi’s’.

Door de term “extremist” toe te passen op zowel antifa als uiterst rechts, slechts een paar zinnen van elkaar, wordt de boodschap verzonden dat ze inhoudelijk hetzelfde zijn. Evenzo, wanneer CNN meldt: “Er zijn angsten dat de rally veel rechtsextremisten zal aantrekken, evenals antifa-tegenprotesten,” is de suggestie dat er net zoveel reden is om antifa te vrezen als de gewelddadige fascisten.

Vergelijking van antifa met zijn antagonisten is een probleem dat conservatieve en centristische media verenigt. Een CNN-rapport ( 14-8-19 ) verdoezelde de kwalitatieve verschillen tussen gewelddadige racistische, misogynistische formaties en degenen die zich daartegen verzetten in de kop, “Portland Braces voor duellerende protesten: wat we weten.” elkaar zijn gelijkwaardig, hoewel het artikel uiteindelijk opmerkte dat het Southern Poverty Law Centre één kant beschouwt als ‘een mix van blanke supremacisten [en] neonazi’s’.

De hoofdrol van het artikel verwees naar “meerdere extreemrechtse en extremistische groepen” die van plan waren aanwezig te zijn, en de vierde zin zei dat Joe Biggs, voorheen van de rechtse samenzweringswebsite Infowars, “heeft gepost dat hij wil dat het protest ‘een einde maakt aan binnenlands terrorisme, met name linkse antifascistische extremisten die bekend staan ​​als antifa. ”Het woord“ extremisten ”staat niet tussen aanhalingstekens, dus CNN lijkt het gebruik ervan te steunen.

Door de term “extremist” toe te passen op zowel antifa als uiterst rechts, slechts een paar zinnen van elkaar, wordt de boodschap verzonden dat ze inhoudelijk hetzelfde zijn. Evenzo, wanneer CNN meldt: “Er zijn angsten dat de rally veel rechtsextremisten zal aantrekken, evenals antifa-tegenprotesten,” is de suggestie dat er net zoveel reden is om antifa te vrezen als de gewelddadige fascisten.

Een artikel in de New York Times ( 17-8-19 ) bekritiseerde Trump omdat hij zei dat antifa een terreurorganisatie moest worden genoemd door te schrijven dat Trump ‘geen enkele rechtse groep noemde, hoewel zowel zij als antifa een geschiedenis van gebruik hebben geweld tegen hun tegenstanders. ”In deze formulering valt het aanvallen van mensen met het expliciete doel om de overgrote meerderheid van het land en de wereld die niet blank, mannelijk, cisgender en hetero is te proberen te onderwerpen, niet te onderscheiden van dergelijke aanvallen.

Een dergelijk kader verdoezelt wat duidelijk moet worden gemaakt: dat er een groot verschil is tussen groepen die geweld zien als een hulpmiddel om van de wereld een meer racistische, misogynistische, transfobe en homofobe plaats te maken, en degenen die zich tegen dergelijk geweld verdedigen.Comments

comments