OPROEP. Onrust in Catalonië: ben jij er op reis?

OPROEP. Onrust in Catalonië: ben jij er op reis?

15 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

In Catalonië zijn maandag tienduizenden manifestanten de straat op getrokken om hun onvrede te uiten tegen de veroordeling van de negen prominente separatisten door het Spaanse Hooggerechtshof. Daarbij raakten meer dan vijftig mensen gewond. Wie in de komende dagen naar Catalonië reist, houdt het best rekening met nog meer manifestaties.

catalonie

Demonstranten probeerden om delen van de luchthaven van Barcelona ‘El Prat’ lam te leggen en de toegangswegen te blokkeren. Dozijnen vluchten werden geschrapt, talrijke andere vertrokken met vertraging.

In Gerona, Lleida, Tarragona en Manresa beantwoordden mensen de oproep van de Comités van de verdediging van de republiek (Comités de Defensa de la República) en de groep Tsunami Democratic. Tsunami Democratic verspreidde via de berichtenapp Telegram ook valse boarding passes, wat leidde tot chaos bij de controles.

Indignatie,nl is op zoek naar Nederlanders die wonen in Catalonië of er momenteel verblijven. Ben jij in Catalonië op reis of ken je iemand die er nu is? Laat het ons dan weten via onderstaand E-mail adres redactie@indignatie.nl.

Politie gebruikt traangas en rubberkogels tegen woedende Catalanen: meer dan 50 gewonden

Na de veroordeling van negen separatisten tot lange gevangenisstraffen, was het gisteren de hele dag dag onrustig in Catalonië. De politie gebruikte de wapenstok, het waterkanon, traangas en zelfs rubberkogels. Minstens 50 manifestanten werden gewond afgevoerd. Wie in de komende dagen naar Catalonië reist, houdt best rekening met nog meer manifestaties.
Een oproep om de luchthaven El Prat te bezetten en het vliegverkeer in de war te sturen, werd onmiddellijk opgevolgd. Honderden manifestanten trokken richting luchthaven. Eerst blokkeerden ze toegangswegen, dan probeerden ze in het luchthavengebouw te geraken. Het kwam daar tot een confrontatie met de politie. Die gebruikte zelfs rubberkogels tegen de betogers. Tientallen manifestanten werden opgepakt. Anderen kregen rake klappen.

Lees ook:  De islamisering van Duitsland vierde Duitse islamconferentie geopend

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenMeer dan honderd vluchten moesten worden afgelast of liepen grote vertragingen op. Op de luchthaven heerst er chaos.

catalonie

In Gerona, Lleida, Tarragona en Manresa beantwoordden mensen de oproep van de Comités van de verdediging van de republiek (Comités de Defensa de la República) en de groep Tsunami Democratic. De treinverbinding tussen Barcelona en Girona werd op bevel van de politie stilgelegd, omdat er mensen op de sporen stonden. Ook daar moest de politie optreden.

Ook maandagavond werd onder meer in Barcelona betoogd. Ook daar kwam het tot schermutselingen waarbij de politie de betogers hardhandig te lijf gingen. Zeker vijftig manifestanten raakten gewond en moesten worden afgevoerd.

Tientallen betogers zijn geboeid afgevoerd.

Wie in de komende dagen naar Catalonië gaat, houdt er best rekening mee dat er nog meer betogingen zullen plaatsvinden.Comments

comments