Zal de jeugd het overnemen?

Zal de jeugd het overnemen?

15 oktober 2019 1 Door Indignatie redactie

Sinds de jaren zestig volgt het Westen een gestaag traject van ‘bevrijding’. Na de boze jaren vijftig, toen Amerikaanse studenten begonnen te protesteren tegen de Amerikaanse toetreding tot de Franse oorlog in Vietnam, kwamen de jaren zestig, met de hippies en drugs. En beginnend met de passage van Roe v. Wade, de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof die in 1972 abortus legaliseerde in de Verenigde Staten, opende de bevrijdingsbeweging van vrouwen de weg naar relaties met hetzelfde geslacht en hielp zelfs medisch bij sekseveranderingen.

Op de een of andere manier, ondanks deze ‘levensbevestigende’ gebeurtenissen, realiseerden de Amerikaanse jongeren in 2018 veertig duizend mensen dat ze door geweren waren gedood, op een dag , in kerk of synagoge. Misschien was het deels omdat ze zich machteloos voelden om wereldwijde bedreigingen te stoppen, ze werden vastbesloten om die thuis uit te dagen. Middelbare schoolstudenten wiens vrienden waren gedood in massale schietpartijen door leiders, wiens volgelingen vastbesloten zijn om wapenbeheersing uit handen te nemen van politieke vertegenwoordigers die door de National Rifle Association zijn verlamd.

Bekend vertrouwelijk als ‘de NRI’, deze non-profit organisatie opgericht in 1871 door Northern veteranen wiens troepen tentoongesteld slechte schietvaardigheid, met het doel van” promot ING en het stimuleren van karabijnschieten op een wetenschappelijke basis.” De NRA erkende al snel de mogelijkheden om geld te verdienen met geweren en moedigde scherpzinnigheid aan als een sport. Toen burgers klaagden over het toenemende aantal doden door geweren, begon het zwaar te leunen op het tweede amendement op de grondwet, dat het recht van alle burgers garandeert om een ​​dodelijk wapen te dragen, zonder ooit te erkennen dat het was opgesteld om slaveneigenaren in staat te stellen weglopers te heroveren. Nu de oppositie eindelijk een kritische massa bereikt, beweert het ‘recht’ dat wapenbezit ‘door God geschonken’ is, gebaseerd op de bevestiging van de Onafhankelijkheidsverklaring dat ‘mannen door hun schepper zijn voorzien van onvervreemdbare rechten, waaronder’ Leven, vrijheid en de Achtervolging van geluk. ‘Blijkbaar omvat geluk ook het recht om een ​​overvaller te doden in plaats van de politie te bellen. Bijgevolg verstrekt de NRI ‘cijfers’ aan politici volgens de manier waarop ze op wapens stemmen,

Lees ook:  EU wil alles online reguleren en sites proactief materiaal laten verwijderen

Aangezien de VS in toenemende mate wordt geïdentificeerd als de grootste bedreiging voor de wereld, niet alleen voor hun agressieve gedrag, maar omdat haar president het bestaan ​​van een klimaatdreiging ontkent, nemen jonge vrouwen de pijnlijke beslissing om geen kinderen te krijgen in een wereld die naar vernietiging snelt . En overal ter wereld verzamelt zich een zestienjarige uit een land waar iedereen Engels spreekt. Net als een moderne Jeanne d’Arc neemt Greta Thunberg de politieke klasse aan over de klimaatdreiging voor het overleven van de mens.Joan werd gemotiveerd door religieuze toewijding, maar wat Greta’s unieke focus drijft, is ‘op het autismespectrum’. Na een speciale VN-sessie over klimaatverandering te hebben aangespoord, weerhield geen enkele remming haar ervan wereldleiders te beschuldigen zich als kinderen te gedragen, een aanhoudende uitbarsting van applaus uit te lokken – evenals terugslag van uiterst links, die lijkt te geloven dat wereldwijde ingrijpende verandering kan op de een of andere manier gebeuren zonder inbreng van dezelfde financiële entiteiten die de ramp hebben veroorzaakt.

Klimaatkwesties roepen dezelfde vraag op als die van Lenin tijdens de periode van ongelijkheid onder de tsaren van Rusland: ‘Wat moet er worden gedaan?’. Zijn antwoord was om een ​​revolutie op gang te brengen , maar vandaag is de uitdaging om een ​​wereldwijd economisch systeem in toom te houden dat erop uit is steeds meer ‘ dingen ‘ te doen op een planeet waarvan de hulpbronnen eindig zijn .

Momenteel is de wettelijke stemgerechtigde leeftijd in de meeste landen 18, maar televisie en internet politiseren burgers al vanaf acht jaar. Toen 2018 een record vestigde voor massale schietpartijen in de VS, hadden vooral de middelbare scholieren invloed op de kracht van de politiek. Welsprekende zestienjarigen kunnen evenveel mensen opwinden als doorgewinterde politici, en zullen binnenkort naar kantoor gaan. Uiteindelijk zullen ze de Amerikaanse grondwet herschrijven, onder vermelding van Jefferson, die geloofde dat dit elke generatie zou moeten gebeuren. Voor nu strekken ze zich uit naar hun tijdgenoten in Afrika en Azië die, in de hand, mobiele telefoons marcheren om de vastgebonden regeringen te dwingen te veranderen.Lees ook:  Trump gebruikt twijfelachtige middelen om een ​​vaccin te vinden wil Duitse wetenschappers omkopen

Comments

comments