Nederland bereidt zich met goud voor op het instorten van het economische systeem

Nederland bereidt zich met goud voor op het instorten van het economische systeem

16 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Wat weet de regering en Nederlandsche bank wat wij niet mogen weten. Op de website van De Nederlandsche Bank (DNB), de Nederlandse centrale bank, heeft een tekst over de goudreserves van de bank voor opschudding gezorgd. Er staat dat bij een systeemcrash alleen goud de beveiliging zou bieden om opnieuw te beginnen.

We lijken langzaam maar zeker terug te keren naar de tijd waarin het vertrouwen in fiat- en papieren valuta’s over de hele wereld aan het afnemen is. Niets minder dan dat we u herhaaldelijk hadden gewaarschuwd voor het verloop van de afgelopen tien jaar!

Een zogenaamde “reset” van het door kanker getroffen monetaire systeem werd mij persoonlijk altijd bewezen als de meest denkbare van alle ontwikkelingen waarnaar onze wereld op weg is. Het feit dat een verhoogde positionering in reële activa – en vooral FYSISCHE edelmetalen – in het geval van een dergelijk resultaat onvermijdelijk zou zijn, is ook al enige tijd duidelijk.

Gouden ETF’s: in noodgevallen zijn er dollars in plaats van edelmetaal!

In dit verband heb ik u de afgelopen jaren herhaaldelijk herinnerd aan de immense zeepbel op de papieren goudmarkt – waarschijnlijk de grootste zeepbel van allemaal in de financiële en activasector. Ik heb u ook gewaarschuwd om niet blindelings op uw gouden tegenhangers te vertrouwen. ETF’s na het bestuderen van het prospectus van de SPDR Gold Trust vele jaren geleden.

Waarom? Omdat in dit prospectus destijds een clausule duidelijk maakte dat het niet in een noodgeval zou moeten komen voor de levering van fysiek goud tegen aangehouden aandelen, maar dat contracten ook contant konden worden afgewikkeld. In een noodgeval – wat dat ook betekent – zou je US dollars kunnen krijgen in plaats van goud.

Op weg naar de gouden standaard!?

En alleen die Amerikaanse dollars – als geen ander van de Fiat- en papieren valuta’s – willen elke belegger het hoofd bieden aan een potentiële wereldwijde valutacrisis! Het was Mark Carney, gouverneur van de Bank of England, die onlangs heeft uitgelegd waarom de dollar niet langer de status van een wereldreserve-valuta in zicht kon houden.

Het feit dat, ondanks dergelijke verklaringen, het reeds verzwakte vertrouwen in Fiat- en papieren valuta’s nog meer lijstpagina’s krijgt, kan gemakkelijk worden begrepen. Zelfs als dergelijke veronderstellingen en voorspellingen herhaaldelijk worden terugverwezen naar het rijk van fabels door de apothekers van het papiergeld, zal de introductie van een gouden standaard in het geval van een Amerikaanse dollar of zelfs een wereldwijde valutacrisis waarschijnlijk nog ver weg zijn.

Nederlandse Centrale Bank: Goud is het enige vertrouwde anker

Een rapport van de Nederlandse centrale bank DNB , waarin letterlijk staat: “Als er een systeem instort, kunnen de wereldwijde goudbelangen worden gebruikt om het systeem opnieuw op te bouwen.”

Omdat goudreserves het vertrouwen in de stabiliteit van de balansen van centrale banken bij de spelers op de financiële markt vergroten. Hoewel ECB-hoofd Draghi de afgelopen jaren herhaaldelijk had gewaarschuwd dat doemscenario’s een zelfvoorzienende voorspelling konden worden, was het verrassend om te zien hoe beknopt de Bank voor Internationale Betalingen (BIS) de centrale banken recentelijk verwijten hun QE-programma’s te hebben gemaakt. negatieve impact op het functioneren van de financiële markten.

Luistert iemand in het Open Market Committee of de ECB-directie naar iemand? Blijkbaar niet, anders zou de Federal Reserve de komende zes maanden vanaf morgen geen $ 60 miljard aan staatsobligaties kopen. En de ECB zou vanaf november dit jaar geen vervolg geven aan haar aankoopprogramma van obligaties.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Zet je schrap voor impact! De Amerikaanse economie gaat achteruit, en het gaat hard achteruit ...

Nog interessanter is het feit dat bij de Nederlandse centrale bank een instelling uit haar eigen publiek publiekelijk de hogere waarde waardeert, inclusief een beperkt aanbod van vergelijkbare activa (dwz goud) in vergelijking met Fiat-geld. In het hierboven gekoppelde DNB-rapport luidt het als volgt:

“Aandelen, obligaties en andere effecten: er is een risico voor alles. Als er iets misgaat, kunnen de prijzen dalen. Maar of het nu crisis is of niet, een edelmetaal heeft altijd waarde. Centrale banken zoals DNB hebben traditioneel veel goud in huis. “

IMF ziet gouden standaard als cruciaal voor DNB

Bent u het er niet mee eens, beste lezers, dat deze opmerkingen nu klinken als die van een gouden blogschrijver? !! En dus lijkt DNB in ​​de greep te zijn van het Internationaal Monetair Fonds, dat ooit zei dat een gouden standaard het financiële systeem in het verleden instabieler heeft gemaakt.

De huidige opmerkingen klinken veeleer alsof het, in het geval van (fysiek) goud, het laatste anker zou zijn in het licht van een mogelijke instorting van het systeem. Ik heb geprobeerd u de afgelopen jaren niets anders te laten zien, al was het alleen omdat FYSIEKE goud- en zilveraandelen geen bron van risico zijn voor derden!

Nederland begint met de repatriëring van goudaandelen

De DNB verwijst naar goud als een “anker van vertrouwen”, kort samengevat, wat verklaart waarom dit (hard geld) actief zo ​​onvermijdelijk is voor het creëren van rijkdom en de ontwikkeling van de wereldeconomie. Het zegt verder:

“Goud is een vertrouwensanker voor het (internationale) financiële systeem. Wanneer het hele systeem instort, geeft goud een gevoel van veiligheid om opnieuw te beginnen. Goud zorgt voor vertrouwen in de kracht van de balansen van centrale en centrale banken. “

Hmm, op 7 oktober kondigde DNB aan dat het op het punt stond een groot deel van zijn goudreserves naar huis te repatriëren. Deze goudvoorraden moeten worden opgeslagen in het nieuwe en militaire DNB Cash Centre in Zeist.

Gouden verbod vooruit?

Dus tot slot wil ik uw aandacht vestigen op mijn rapportage, die ik al vele jaren geleden had gepubliceerd over goudbezit bij centrale banken. Ik denk dat het misschien in 2009 was, toen ik met Hubert Ross sprak, toen – en voordat Degussa zijn bedrijf overnam – Silvior’s directeur, over dit onderwerp in een diepgaand gesprek.

Hubert Roos verwees onder andere ook naar zijn toen gepubliceerde boek over de goudmarkten, waarin hij centrale banken opriep om überhaupt voldoende goudreserves te hebben vanwege leasing en verkooptransacties.

Denk er zelf over na, misschien om erachter te komen hoeveel het Damocles-zwaard van een gouden ban over onze hoofden zou kunnen zweven. Voor centrale en centrale banken, evenals regeringen die ooit met hun rug tegen de muur zullen staan, zullen waarschijnlijk weinig rekening houden met de toestand van een minderheid – namelijk de goudhouders – als het gaat om het verzamelen van fysieke goudvoorraden om het financiële systeem weer te stabiliseren.

Er is nog nooit een zilveren verbod geweest …

Indien nodig, ook bij wet, heeft onder meer de Zwitserse fondsbeheerder Marc Faber al enige tijd overtuigd. Niemand weet wat er zal gebeuren in geval van een goudverbod op de zilvermarkten. Maar onthoud, juist om die reden heb ik je altijd aanbevolen om van een derde (goud) naar tweederde (zilver) te verdelen. Het geeft de indruk dat we in de nabije toekomst allemaal slimmer zouden kunnen zijnLees ook:  Amerikaanse elites gebruiken Russiagate playbook om China de schuld te geven en vijandigheid te bevorderen

Comments

comments