Op zijn boerderij woonde een geïsoleerd gezin: wie is de mysterieuze Oostenrijker Josef B.?

Op zijn boerderij woonde een geïsoleerd gezin: wie is de mysterieuze Oostenrijker Josef B.?

16 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Na de ontdekking van een familie die al jaren in het oosten van Nederland leeft, is het politieonderzoek in volle gang. Een speciale groep van 25 ambtenaren onderzoekt de zaak, zei de politie woensdagochtend in de provincie Drenthe. Veel vragen zijn open. Het is onder andere onduidelijk welke rol de huurder een Oostenrijker, speelde.

Op een afgelegen boerderij in het dorp Ruinerwold hadden ambtenaren een familie ontdekt die naar verluidt daar sinds 2010 in een afgelegen ruimte woont. Nederlandse media melden dat ze hebben gewacht op het “einde der tijden”.

Dit betreft vijf nu volwassen kinderen en ook hun vader, waarmee de politie is gecommuniceerd – de personen zouden zelf hebben getuigd. Voorheen was het onduidelijk of de vader van het gezin in de geïsoleerde kamer woonde. Een van de zonen, een 25-jarige man, had maandag in een dorpscafé gebeld en om hulp gevraagd. Als gevolg hiervan reed de politie naar de tuin. “Toen ontmoetten we zes mensen in een afsluitbare kleine kamer in het appartement, het was geen kelder”, zei de politie. “Het is onduidelijk of ze daar vrijwillig waren.” Eerder werd gemeld dat het gezin in een kelderkamer woonde.

Oostenrijker emigreerde in 2010 naar Nederland

Een 58-jarige Oostenrijker werd gearresteerd. Volgens de politie was hij de huurder van de boerderij en zou hij daar regelmatig reparaties hebben uitgevoerd, maar daar niet wonen. De familie was niet bekend bij het registratiekantoor. De politie kon ook niet zeggen waarom het gezin in de tuin woonde.

Lees ook:  Geen transparantie: Hoeveel aandelen bezit het koninklijk huis in bedrijven

De relatie tussen de Oostenrijker en de familie is nog onduidelijk. Volgens de Oostenrijkse “Krone” is de gearresteerde Josef B. De inwoner van Wenen zou volgens de informatie van “Krone” in 2010 naar Nederland zijn geëmigreerd. Woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Wenen , Peter Guschelbauer, bevestigde dinsdagavond ook berichten van de Nederlandse media.

Zoals de Nederlandse krant “AD” meldde, werkte de man slechts een paar kilometer van de boerderij op een industriële site en deed daar klusjes. In een werkplaats maakte hij houten voorwerpen met verbazingwekkende vaardigheden, zoals meubels voor plezierboten. “Hij kon toveren met hout”, zei een timmerman die met Josef B. samenwerkte.

Twee zakken toiletpapier voor alleenstaanden?

Van de gebeurtenissen op de boerderij vermoedde de collega blijkbaar niet. Josef B. had inderdaad over de boerderij verteld en om advies gevraagd, zoals hoe beton te storten. Maar de Oostenrijker heeft nooit verteld met wie hij samenwoont. “Hij heeft niet gerapporteerd over zijn privéleven. Ik wist gewoon dat hij in Oostenrijk werd geboren. “De collega wil onlangs ongebruikelijke activiteiten hebben opgemerkt. Omdat Josef afgelopen zaterdag had. In zijn auto zijn bijvoorbeeld twee zeer grote zakken toiletpapier verpakt. “Dat is veel voor iemand die alleen woont, dacht ik.”

Volgens AD heeft ook Sjef Witjes een bedrijf op het industrieterrein en kent het de Oostenrijkers. “Het was een speciale man,” zei Witjes. “Vriendelijk, maar ook erg gesloten. Ik accepteerde pakketten voor hem. ”

Lees ook:  De hongerige schuldmachine moet gestopt worden!: Incasso is kassa kassa en kassa!

De eigenaar van de boerderij, Ten Oever, was verrast door de gebeurtenissen. De 58-jarige heeft de huur altijd goed betaald, vertelde ze “De Telegraaf”. “Ik ben echt verrast om het allemaal te horen.” Ze beweert de afgelopen jaren verschillende keren op het terrein te zijn geweest, maar heeft niemand op de boerderij gezien behalve de man.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments