Overal protesten van Nederland tot Hongkong. Van Haïti tot Duitsland. In Spanje, Frankrijk en Ecuador

Overal protesten van Nederland tot Hongkong. Van Haïti tot Duitsland. In Spanje, Frankrijk en Ecuador

16 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Van Nederland tot Hongkong. Van Haïti tot Duitsland. In Spanje, Frankrijk en Ecuador… Geen (online) krant kun je inkijken of televisie/radio/internet aanzetten: de berichten over onlusten, demonstraties, stakingen stromen je toe. Met het al dan niet bijbehorende geweld van beide zijden. Ordehandhavers van de overheid versus querulanten. Ordeverstoorders. Of zijn het (geweldloze) strijders voor rechtvaardigheidUp in your face.

In grote delen van de wereld komen de burgers in opstand. In Frankrijk komen de gele hesjes al maanden achter elkaar elk weekend in opstand. In Hong Kong zijn er al weken felle protesten en ook in Ecuador gaat het los. Zelfs in Nederland komt een kleine groep (de boeren) in verzet tegen de gevestigde orde.

Wat is er hand? indignatie richt zich op woensdag 16 oktober 2019 tot Twitter en YouTube voor de recentste beelden en geluiden. En geeft er de nodige explicaties bij natuurlijk. Brace yourself!

Vuist

Pro-Independence Protesters cause travel chaos at Barcelona airport,’ lezen we in het Spaanse El Pais. Het is maar één bericht onder zeer vele. Onder zeer vele, over tal van andere maatschappelijke erupties in tal van landen. Specifiek dit conflict gaat over een streven naar onafhankelijkheid vanwege Catalonië. Protestanten zijn woedend over de hoge celstraffen die hun gekozen politici zopas kregen. Net omwille van dat streven naar. Zelfbeschikking. Aandacht vragen, eisen voor. Dat lezen we vooral tusssen de lijnen door. In de nieuwsgaring over, de pers. Het is een vuist gebald tegen de overheid, tegen de centrale staat of een centrale staat.

Lees ook:  Hoe Trump Wegkomt Zonder Belasting Te Betalen

Stem

Meteen komen we tot de kern van àlle demonstraties en protesten in genoemde landen. Men komt op en strijdt aldus voor onafhankelijkheid. Plus, en dit geldt voor een ander deel van dit soort publieke, massale opkomsten: men komt op voor zijn rechten, eist aandacht voor, wil gehoord worden, net door die centrale staat, die overheid. In het algemeen kunnen we stellen: deze honderden, duizenden, honderdduizenden zelfs, willen een Stem. Inspraak. Respect. Recht en Rechtvaardigheid.

Nederland

BNR Nieuwsradio on Twitter

Verslaggever @Harmen_vd_Veen bij #boereninactie langs de A1 ‘dit protest is veel groter’ #BNR https://t.co/Sz51gOZMeQ

Spanje

§@|/@P@§@|0 ⁉️ on Twitter

Som gent de Pau! #tsunamidemocractic #Barcelona #Catalonia https://t.co/IB1CkVo8r9

Duitsland

Muze 🚜 on Twitter

Herne, Duitsland gisteravond Gevechten tussen Koerden en Turken. Helikopters in de lucht De strijd is ook hier begonnen https://t.co/07sSKEDs2p

Frankrijk

Niemands Knegt on Twitter

Parijs 15/10/2019 – Manifestation des pompiers 21:00 uur Brandweermannen blokkeren in de avond de doorgang op de Place de la Nation en zingen ‘Wij zijn #GiletsJaunes’… Er waren ongeveer 10.000 brandweermannen aan het protesteren. 📽️ @CharlesBaudry https://t.co/KMhqSPTsxr

Ecuador

Groot-Brittannië

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenHongkong

Guinee

Haïti

People have the power

Besluiten we deze niet eindige opsomming van protesten, manifestaties en publieke protesten met een laatste video. Niet te onderschatten met 595.000 volgers: WeAreChange. De initiator, presentator geeft eveneens een heel aantal protesten, in tal van steden en landen, als voorbeeld. Waarbij hij stelt dat we zeker nog niet alles overal zien in deze. The people have power zegt hij, maar “the people with power (overheden) don’t really want you to know, that you also have power”… Ook hij concludeert dat het veelal anti overheid anti austerity, anti corruptie is.

Lees ook:  Thierry Baudet: niet jouw typische populist

Wie vertegenwoordigt wie?

Valt nog te bekijken, af te wachten hoe de diverse overheden reageren? Treden ze in dialoog om de ernstige zorgen van het deel van de bevolking dat ‘het niet meer pikt’ tegemoet te treden? Nou…neen dus. Het antwoord is dat van de gummiknuppel, het waterkanon. Van het inzetten van politie en soms zelfs het leger. Deze overheden moeten niet verwonderd zijn dat activisten en demonstranten in den lijve en en masse het ongenoegen van vast een groot deel van de bevolking tonen. Ze hebben het nu eenmaal zo ver laten komen. Té ver, duidelijk. Door in hun ivoren toren te blijven zitten, altijd. Door over de hoofden heen van die bevolking te beslissen, vaak. Door het slechte voorbeeld te geven, soms. Deze gekozen vertegenwoordigers van…tja, net dat volk…Comments

comments