Waarom kunnen wij dit niet! #boeren en burgers in een mars van de vrijheid van 100 km in Catalonië

Waarom kunnen wij dit niet! #boeren en burgers in een mars van de vrijheid van 100 km in Catalonië

16 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

#Catalonië laat zien hoe rest van Europa zich kan bevrijden

De Marxen per la Llibertat die vroeg in de ochtend vertrokken uit Tàrrega, Tarragona, Vic, Girona en Berga gaan in een goed tempo in de richting van Barcelona, ​​waar ze van plan zijn vrijdag aan te komen.

Vanaf het eerste uur van de ochtend begonnen de ‘ Marxes per la Llibertat ‘ over het hele grondgebied te vertrekken . Volgens de organisatoren lopen ongeveer 10.000 mensen langs de A-2 vanuit Tàrrega en duizend doen het vanuit Tarragona. In Girona wordt de deelname al geschat op 20.000 mensen en er zijn ook meer dan 50.000 mensen uit Vic, in Berga zijn dat er ongeveer 10.000.

De eerste om dit te doen is die van Tàrrega, die dit om 7 uur ‘s ochtends heeft gedaan, en later zijn die van Tarragona, Berga en Vic toegevoegd, en om 9 uur zal die van Girona dat doen. Een totaal van 500 km, elk 100, dat van hier naar vrijdag zal worden afgelegd als een teken van afwijzing van de straf en voor zelfbeschikking.

De leiders van de soevereine organisaties die de marsen organiseren, ANC en Òmnium , zullen ook deel uitmaken. Elisenda Paluzie zal het doen met de colonne van Girona, terwijl Marcel Mauri marcheert met die van Tarragona.

Lees ook:  Evangelicals houden om vele redenen van Donald Trump, maar een daarvan is vooral angstaanjagend

In Girona hebben ongeveer 15.000 mensen elkaar ontmoet om 8 uur op de Plaza 1 d’octubre en vertrokken na 9 uur, na de lunch. Aan het hoofd staan ​​familieleden van Dolors Bassa en Carles Puigdemont, evenals de president van het ANC, Elisenda Paluzié. Demonstranten dragen rugzakken en steles. Er zijn ook tractoren op de mars, die in een goed tempo naar de AP-7 beweegt. Terwijl het door Salt la Marxa per la Llibertat gaat, voegt het al 10.000 mensen toe.

Tarragona

In Tarragona is het vertrek om half acht geweest en gaan ze naar Torredembarra. Het ontmoetingspunt was de Paseo de las Palmeras. De burgemeester, Pau Ricomà, de minister van Territorium, Damià Calvet en het hoofd van de JxCat Ferran Bel doen mee. Ongeveer 20.000 mensen doen mee.

In de mars van de vrijheid nemen meer dan 250.000 mensen deel en zullen vrijdag aankomen in Barcelona .

  

 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Democraten lanceren nieuw beschuldigingsoffensief nadat het Witte Huis weigert mee te werken

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Lees ook:  Is er een algemene staking met geweld opkomst in de VS

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments