Waarom kunnen wij dit niet! #boeren en burgers in een mars van de vrijheid van 100 km in Catalonië

Waarom kunnen wij dit niet! #boeren en burgers in een mars van de vrijheid van 100 km in Catalonië

16 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

#Catalonië laat zien hoe rest van Europa zich kan bevrijden

De Marxen per la Llibertat die vroeg in de ochtend vertrokken uit Tàrrega, Tarragona, Vic, Girona en Berga gaan in een goed tempo in de richting van Barcelona, ​​waar ze van plan zijn vrijdag aan te komen.

Vanaf het eerste uur van de ochtend begonnen de ‘ Marxes per la Llibertat ‘ over het hele grondgebied te vertrekken . Volgens de organisatoren lopen ongeveer 10.000 mensen langs de A-2 vanuit Tàrrega en duizend doen het vanuit Tarragona. In Girona wordt de deelname al geschat op 20.000 mensen en er zijn ook meer dan 50.000 mensen uit Vic, in Berga zijn dat er ongeveer 10.000.

De eerste om dit te doen is die van Tàrrega, die dit om 7 uur ‘s ochtends heeft gedaan, en later zijn die van Tarragona, Berga en Vic toegevoegd, en om 9 uur zal die van Girona dat doen. Een totaal van 500 km, elk 100, dat van hier naar vrijdag zal worden afgelegd als een teken van afwijzing van de straf en voor zelfbeschikking.

De leiders van de soevereine organisaties die de marsen organiseren, ANC en Òmnium , zullen ook deel uitmaken. Elisenda Paluzie zal het doen met de colonne van Girona, terwijl Marcel Mauri marcheert met die van Tarragona.

Lees ook:  DE BEVOLKINGSUITWISSELING BESTAAT

In Girona hebben ongeveer 15.000 mensen elkaar ontmoet om 8 uur op de Plaza 1 d’octubre en vertrokken na 9 uur, na de lunch. Aan het hoofd staan ​​familieleden van Dolors Bassa en Carles Puigdemont, evenals de president van het ANC, Elisenda Paluzié. Demonstranten dragen rugzakken en steles. Er zijn ook tractoren op de mars, die in een goed tempo naar de AP-7 beweegt. Terwijl het door Salt la Marxa per la Llibertat gaat, voegt het al 10.000 mensen toe.

Tarragona

In Tarragona is het vertrek om half acht geweest en gaan ze naar Torredembarra. Het ontmoetingspunt was de Paseo de las Palmeras. De burgemeester, Pau Ricomà, de minister van Territorium, Damià Calvet en het hoofd van de JxCat Ferran Bel doen mee. Ongeveer 20.000 mensen doen mee.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenIn de mars van de vrijheid nemen meer dan 250.000 mensen deel en zullen vrijdag aankomen in Barcelona .

  

 Comments

comments