Beelden: afterparty #Boerenprotest, Farmers Defense Force waarschuwt voor ‘#boerenoorlog met kabinet’

Beelden: afterparty #Boerenprotest, Farmers Defense Force waarschuwt voor ‘#boerenoorlog met kabinet’

17 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De boeren sluiten het boerenprotest in Den Haag feestelijk af. Een grote feesttent werd opgezet en de boeren hebben de alarmlichten van hun trekkers aangezet om daarmee de beste lichtshow van Den Haag ooit op touwen te zetten. Het is hopen dat de boeren het bij één glaasje houden en niet vergeten de lampen te dimmen, want anders zijn de accu’s straks leeg en moeten ze alsnog op het Binnenhof tentjes opzetten. Toch dreigt verdere escalatie als het kabinet niet snel stappen zet. 

de Redacteur on Twitter

De stille kracht van het boerenprotest. Rillingen over mijn lijf! #boerenprotest #boereninactie https://t.co/tE8P8XqGGo

Het boerenprotest begon vanochtend nog met dreiging. Er heerste een grimmig sfeertje en iedereen verwachtte een escalatie tussen de troepen van defensie en de boeren, maar nu, enkele uren later blijkt dat deze angst onterecht was. Het bleef relatief rustig. Natuurlijk gaat er altijd wel iets mis, maar over het algemeen lijkt het boerenprotest op een succes uit te lopen. Maar de vraag waar de boeren mee zitten is ‘luistert het kabinet?’.

Nu de schemering inzet laten de boeren hun alarmlichten aanstaan, zoals te zien is op de bovenstaande beelden die het Twitterprofiel ‘de Redacteur’ met ons deelde. De boeren hebben hun stem laten horen, de politiek heeft geluisterd -ten minste dat hopen we- en de parkjes van Den Haag zijn niet omgeploegd en ingezaaid met wietplanten. Tot zo ver een geslaagde actie dus.

Lees ook:  Donald Trump (de held) vlucht tijdelijk naar de bunker vanwege protesten in het Witte Huis

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenNu de boerenafterparty op gang komt is het voor de politiek noodzaak om stappen te zetten, te communiceren met de sectoren die hinder ondervinden van het huidige stikstofbeleid en het beleid opnieuw te ontwerpen. Als de partijen in de Tweede Kamer en de boeren ‘water bij de wijn doen’ is een veilige terugkeer van de boeren en deugdelijk stikstofbeleid het resultaat.

Maar als het kabinet haar nek verhard en blijft vasthouden aan haar huidige visie, dan kan het zomaar eens zijn dat het volgende boerenprotest leidt tot het omploegen van het Malieveld en hevige onrusten. Dat het laatste tot de mogelijkheden behoort blijkt uit de communicatie van de Farmers Defense Force, zo lezen we in de Volkskrant de woorden van de Fries boerin Sieta van Keimpema:

“Het kabinet is uit op een burgeroorlog met boeren. Het kabinet schuwt daarbij niet het leger in te zetten. Premier Rutte trekt zich laf terug, zoals de meesten van dit kabinet, achter een muur van geweld, intimidatie en uitlokking.”

Dat zijn behoorlijk pittige woorden. Laten we hopen dat het kabinet de boodschap heeft begrepen.Comments

comments