Broer Josef B.: Mijn broer voelde zich beter dan Jezus

Broer Josef B.: Mijn broer voelde zich beter dan Jezus

17 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Het gezin dat mogelijk opgesloten zat in een boerderij in het Drentse Ruinerwold is waarschijnlijk lid van de Moonsekte. Ook de opgepakte Josef B. hoorde bij de religieuze beweging. Daar kenden ze elkaar van.

Josef B. (58), die door de Nederlandse politie in de “Ruinerwold-zaak” werd gearresteerd, kwam uit Waldhausen in Opper-Oostenrijk en woonde in het Mühlviertel en in Wenen. Ex-buren geven hem een ​​goede getuigenis. Maar zijn eigen broer geeft niet om hem. “Mijn broer was altijd alleen in zijn voordeel”, zei Franz B. tegen de “kroon”.

De mysterieuze goeroe werd geboren op 3. 3. 1961 in Waldhausen als een van de vijf boerenkinderen. Het timmerwerk leertijd met onderscheiding voltooid. Hij komt in contact met een sekte in het leger in Linz. Wanneer de ouderlijke boerderij wordt overgedragen aan zijn oudste broer Franz, arriveert Josef onmiddellijk en eist dat hij wordt betaald.

Broeder Franz B.: “Hij was bij een sekte, hij voelde zich beter dan de Jezus. Gedurende tien jaar hebben we geen contact. Ik heb hem verdreven toen hij wilde dat ik voor hem instond. ”

Mijn broer was altijd op zoek naar zijn voordeel. De laatste keer dat ik hem tien jaar geleden zag, zei ik tegen hem: ‘Je hoeft niet terug te komen, kijk waar de peper groeit. Ik wil niets te maken hebben met mensen zoals jij. ‘

Dochters vertrokken maandenlang alleen met vrienden

Een andere broer, Joseph B., vier jaar geleden, vertelde hem dat zijn vader was overleden. Josef kwam niet naar de begrafenis. Zelfs toen de moeder anderhalf jaar geleden stierf, interesseerde het hem niet. Zijn eigen volwassen tweelingdochters, die hij verwekte met een Japanner, probeerden in 2017 contact met hem op te nemen. Josef B. zou de dochters, toen ze klein waren, maandenlang bij vrienden in Nederland hebben achtergelaten.

Lees ook:  Coronavirus, 'Plandemic' en de zeven kenmerken van samenzweerderig denken

“Hij had een grote overredingskracht”

Van 1998 tot ongeveer 2008 woonde Josef B. in Pabneukirchen (Opper-Oostenrijk) in het 300 jaar oude huis van de erfelijke Theresia St., werkte als timmerman, maar is ook geregistreerd in Wenen. De buren zoals Josef Kranzer geven hem liever een goede getuigenis: “Hij was altijd vriendelijk. Ik had geen slechte indruk van hem. ”

In het geval van het geïsoleerde gezin op een boerderij in Nederland wordt de Oostenrijker Josef B. verdacht van vrijheidsberoving. Dit werd woensdag door de Nederlandse officier van justitie aangekondigd. De 58-jarige werd dinsdag gearresteerd wegens vermeende ontvoering.

De Oostenrijker had een boerderij gehuurd in Ruinerwold in het oosten van het land, waarop een vader met zes volwassen kinderen, blijkbaar negen jaar oud, volledig geïsoleerd in een kleine kamer had gezeten. Het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat het gezin daar tegen hun wil werd vastgehouden. Volgens officieren van justitie zal de inheemse Weense donderdag worden voorgelegd aan de magistraat die een voorlopige hechtenis beslist.

“Hij wil geen contact met de Oostenrijkse ambassade”

Volgens het Oostenrijkse ministerie van Buitenlandse Zaken wil de 58-jarige geen contact opnemen met de lokale autoriteiten. “Hij wil geen contact met de Oostenrijkse ambassade in Den Haag en wil geen consulaire bijstand”, zei woordvoerder Peter Guschelbauer van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De autoriteiten wachten nu op onderzoeken in Nederland. Vanwege zijn weigering van hulp, worden er vanwege privacyredenen geen verdere details bekendgemaakt. De gearresteerde man was een inheemse Weens die in 2010 vanuit Opper-Oostenrijk in het district Perg naar Nederland emigreerde.

Lees ook:  VIDEO: Politieagent hoest expres in de buurt van Afro-Amerikaanse burgers in de VS. midden in de covid-19 pandemie

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenNegen jaar geleden vestigde de 58-jarige zich in Ruinerwold in de provincie Drenthe en huurde de boerderij. Hij werkte waarschijnlijk in de omgeving als timmerman. Hoe hij het gezin leerde kennen en waarom de kinderen en vader in het gebouw woonden dat hij huurde, is onduidelijk. De Oostenrijkers zelf hadden daar niet mogen wonen. Volgens het Duitse persagentschap kwam hij alleen regelmatig en heeft hij reparaties uitgevoerd.

josef.b.

Een van de gevangenen verscheen in Lokal.

De moeder is misschien al in 2004 overleden, sindsdien zorgden de kinderen ook voor de vader, die voor het laatst bedlegerig was. Uiteindelijk, op maandag, ging de oudste zoon naar een restaurant en vertelde de herbergier dat hij was weggelopen , hulp nodig had en niet naar huis kon gaan. De 25-jarige beschreef ook dat hij negen jaar niet buiten was geweest . De herbergier richtte zich toen tot de politie.

Toen de ambtenaren op de boerderij aankwamen, vonden ze zes mensen – de kinderen tussen de 18 en 25 jaar en de bedlegerige vader – in een afsluitbare ruimte. De gezinsleden zijn Nederlanders, maar zijn niet geregistreerd in Ruinerwold. De jonge man wilde blijkbaar uit zijn isolement breken. De 25-jarige was eerder in de taverne en al geruime tijd terug op sociale netwerken. Na negen jaar geleden voor het laatst online te zijn geweest, had hij sinds het voorjaar weer verschillende profielen onder de naam Jan: hij plaatste voornamelijk foto’s van bomen online en deelde rapporten over klimaatbescherming.

Lees ook:  De toekomst van Europa is een burgeroorlog

Burgemeester: “Er is nog veel onduidelijk”

Burgemeester Roger de Groot bevestigde aan Reuters dat de Oostenrijker niet de vader van de kinderen is. Maar welke rol de 58-jarige had, is nog onduidelijk. “De man is in hechtenis en wordt nu ondervraagd,” zei politiewoordvoerster Grietje Hartstra. “Er is nog veel onduidelijk en we bepalen nu wat daar is gebeurd.” Een speciale groep van 25 ambtenaren om de zaak te verduidelijken.

Behoorde een familie bij een sekte?

De familie had lid van een cultus moeten zijn en hadden gewacht op “het einde der tijden”, maar de autoriteit bevestigde dit niet. Hartstra vertelde Reuters: “Er is veel speculatie in de media, maar de politie wil feiten. Er zijn nog veel onbeantwoorde vragen. ”

Dorpelingen waren geschokt. Ze vertelden verslaggevers dat ze ooit maar één man op de boerderij zagen. Ze wisten niets van een groep. De boerderij is verborgen achter bomen en op ongeveer 200 meter van de rand van het dorp. Volgens verslaggevers omvat dit een grote moestuin en een geit. Misschien had de groep al jaren voor zichzelf gezorgd.Comments

comments