CHAOS in Barcelona ultra rechts doen Hitlergroet en vallen Catalanen en politie aan

CHAOS in Barcelona ultra rechts doen Hitlergroet en vallen Catalanen en politie aan

17 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Op de vierde dag van de protesten in catalonie zijn er op de Plaza de Artós in Barcelona gevechten uitgebroken tussen ultra-rechts, mossos en Catalanen.

Vanavond zijn er weer duizenden Catalanen de straat op gegaan om te protesteren tegen de regering in Madrid en eisen vrijlating van de politieke gevangenen die in veel ogen een oneerlijke proces hebben gekregen.

Het begin van de avond was vreedzaam er werden ballen meegebracht en vele waren in sportkleding omdat de organisator CDR dit gevraagd had ze moesten een kindvriendelijk protest houden, tot dat er van alle kanten ultra rechtse groepen kwamen aanstormen met gezang, Spaanse vlaggen en Hitler groeten, ook begonnen ze met flessen en ander glaswerk te gooien en staken vuren en vuurwerk aan. onderstaande video’s laten zien hoe een vreedzaam protest uitmond in een complete chaos.

De CDR’s blijven zich concentreren in de Jardinets de Gràcia en spelen met ballen

cdr

Voor de derde opeenvolgende nacht hebben de CDR ‘s burgers in verschillende delen van Catalonië aangehaald. In het geval van Barcelona is het ontmoetingspunt opnieuw de kruising van Paseo de Gracia met Avenida Diagonal. Duizenden mensen verzamelen zich sinds voor zeven uur ‘s middags. De overgrote meerderheid, op enkele uitzonderingen na, jongeren. Velen hebben de richtlijnen van de oproep gevolgd:  neem een ​​bal of andere sportuitrusting mee die dient om te spelen in een populaire Olympiade

Lees ook:  Trump: "Deze lelijke anarchisten moeten ONMIDDELLIJK worden gestopt"

Het protest heeft daarom een ​​speelse en feestelijke uitstraling die gedurende de officiële oproep is gehandhaafd . Er werd gespecificeerd dat het een “sport- en ongehoorzaam feest” was. Sommige aanwezigen, kater na de chaos die gisteravond leefde, bekennen dat “het tijd is om krachten te reserveren voor de algemene staking aanstaande vrijdag.” Geleidelijk verloopt het protest rustig, althans tot nu toe. Een ander ding zal zijn wat er gebeurt als de meeste demonstranten naar huis gaan, zoals op dinsdag- en woensdagavond. Verderop, in Sarrià, is Ultra-rechtsr in een veldslag bezig met de politie. De enige angst op dit moment is dat ze naar beneden komen om los te gaan op de Catalanen.

cdr

De Catalanen bouwen een feestje

En toen brak de pleuris los!

Politie probeert de ultra´s op de Plaza de Artós tegen te houden

 

Ultra-rechts valt de politie aan en schreeuwen heil Hitler

Fascistische groeten en nazi-kreten van ‘Sieg Heil’ door de Spanjaarden op de Plaza de Artós

De spanning tussen ultra en Mossos blijft bestaan

Rond 20.00 begonnen ook anti facisten zich te groeperen en  wilde een richting de ultra-rechtse groepen maar werden gestopt door de politie

Ultra-rechts gaat steeds meer de nazi kant op

Ook verslaggevers moeten het verduren deze avond

De ultras komen van alle kanten

De anti-fascisten worden niet toegelaten en vertrekken weer

catalonie

Lees ook:  Vergeet 'Operation YellowHammer' - de originele heet 'The Doomsday Plan'

Comments

comments