CHAOS in Barcelona ultra rechts doen Hitlergroet en vallen Catalanen en politie aan

CHAOS in Barcelona ultra rechts doen Hitlergroet en vallen Catalanen en politie aan

17 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Op de vierde dag van de protesten in catalonie zijn er op de Plaza de Artós in Barcelona gevechten uitgebroken tussen ultra-rechts, mossos en Catalanen.

Vanavond zijn er weer duizenden Catalanen de straat op gegaan om te protesteren tegen de regering in Madrid en eisen vrijlating van de politieke gevangenen die in veel ogen een oneerlijke proces hebben gekregen.

Het begin van de avond was vreedzaam er werden ballen meegebracht en vele waren in sportkleding omdat de organisator CDR dit gevraagd had ze moesten een kindvriendelijk protest houden, tot dat er van alle kanten ultra rechtse groepen kwamen aanstormen met gezang, Spaanse vlaggen en Hitler groeten, ook begonnen ze met flessen en ander glaswerk te gooien en staken vuren en vuurwerk aan. onderstaande video’s laten zien hoe een vreedzaam protest uitmond in een complete chaos.

De CDR’s blijven zich concentreren in de Jardinets de Gràcia en spelen met ballen

cdr

Voor de derde opeenvolgende nacht hebben de CDR ‘s burgers in verschillende delen van Catalonië aangehaald. In het geval van Barcelona is het ontmoetingspunt opnieuw de kruising van Paseo de Gracia met Avenida Diagonal. Duizenden mensen verzamelen zich sinds voor zeven uur ‘s middags. De overgrote meerderheid, op enkele uitzonderingen na, jongeren. Velen hebben de richtlijnen van de oproep gevolgd:  neem een ​​bal of andere sportuitrusting mee die dient om te spelen in een populaire Olympiade

Lees ook:  Spanje toont dat demonstraties zoals in Catatonie in Europa verboden worden

Het protest heeft daarom een ​​speelse en feestelijke uitstraling die gedurende de officiële oproep is gehandhaafd . Er werd gespecificeerd dat het een “sport- en ongehoorzaam feest” was. Sommige aanwezigen, kater na de chaos die gisteravond leefde, bekennen dat “het tijd is om krachten te reserveren voor de algemene staking aanstaande vrijdag.” Geleidelijk verloopt het protest rustig, althans tot nu toe. Een ander ding zal zijn wat er gebeurt als de meeste demonstranten naar huis gaan, zoals op dinsdag- en woensdagavond. Verderop, in Sarrià, is Ultra-rechtsr in een veldslag bezig met de politie. De enige angst op dit moment is dat ze naar beneden komen om los te gaan op de Catalanen.

cdr

De Catalanen bouwen een feestje

En toen brak de pleuris los!

Politie probeert de ultra´s op de Plaza de Artós tegen te houden

 

Ultra-rechts valt de politie aan en schreeuwen heil Hitler

Fascistische groeten en nazi-kreten van ‘Sieg Heil’ door de Spanjaarden op de Plaza de Artós

De spanning tussen ultra en Mossos blijft bestaan

Rond 20.00 begonnen ook anti facisten zich te groeperen en  wilde een richting de ultra-rechtse groepen maar werden gestopt door de politie

Ultra-rechts gaat steeds meer de nazi kant op

Ook verslaggevers moeten het verduren deze avond

De ultras komen van alle kanten

De anti-fascisten worden niet toegelaten en vertrekken weer

catalonie

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Gaat Amerika op weg naar een "heilige rassenoorlog"?

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De verkiezingsdag in de VS is bijna aangebroken: wat zijn de kansen op ernstig politiek geweld?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments