Ernstige incidenten tijdens de derde nacht van protesten in Barcelona

Ernstige incidenten tijdens de derde nacht van protesten in Barcelona

17 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De Catalaanse   politie Mossos d’Esquadra heeft demonstranten aangeklaagd voor een derde opeenvolgende avond in Barcelona . Oproerpolitie hebben actie ondernomen tegen demonstranten die protesteerden tegen de maandag aangekondigde veroordelingen  en opgeroepen tot het ontslag van de Catalaanse minister van Binnenlandse Zaken Miquel Buch gezien de tactieken die de politie de afgelopen twee dagen heeft gebruikt.

De spanningen begonnen vandaag buiten de eigen afdeling van Buch. Het gebouw werd beschermd door rijen barrières die de demonstranten kort na aankomst begonnen om te gooien. Na toiletpapier en andere voorwerpen naar hen te hebben gegooid, viel de politie aan en begon schuimkogels af te vuren. Een van hen die hierdoor werd getroffen, was een fotojournalist van El Nacional , die haar persarmband droeg .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenVanaf daar begon het uit de hand te lopen, waarbij demonstranten in het midden van de straat vuren aanstaken. De vlammen hebben minstens zes auto’s  en nog veel meer grote vuilnisbakken beschadigd  .

 Comments

comments