Filmpje! Theo Hiddema en Thierry Baudet proeven revolutionaire sfeer in Nederland ‘het is een ontwaking’

Filmpje! Theo Hiddema en Thierry Baudet proeven revolutionaire sfeer in Nederland ‘het is een ontwaking’

17 oktober 2019 1 Door Indignatie redactie

De Tweede Kamerleden van Forum voor Democratie, Theo Hiddema en Thierry Baudet, gingen zojuist in gesprek met parlementair verslaggever Ernst Lissauer. Beide heren voerden het woord over het boerenprotest dat volgens hen ‘een ontwaking’ is en niet alleen over stikstofbeleid gaat, maar ook over de invloed van de Europese Unie en de massale immigratie, waardoor Nederland nog méér stikstof uitstoot.

Dat Thierry Baudet (FVD) de revolutionaire smaak te pakken heeft blijkt wel uit de bovenstaande beelden, maar ook Baudets toespraak afgelopen week bij de American Freedom Alliance stipte deze voorliefde aan toen hij de Italiaanse filosoof Antoine Gramsci prees voor zijn visie op het bewerkstelligen van verandering in de samenleving via een ‘culturele revolutie’ in plaats van ‘via dwang’.

Iets waar FVD natuurlijk ook mee bezig is en daar geen doekjes omwindt: zo was de naamgeving van de zomerschool van de partij in 2017 niet voor niets ‘de nieuwe studentenrevolte’. De boerenprotesten ziet Baudet ook in dat licht. Het gaat in deze om meer dan alleen een paar trekkers die in Den Haag rondjes draaien. Het gaat ook om méér dan alleen het stikstofbeleid. Het gaat uiteindelijk om het afgeven van een signaal ‘van onvrede’.

Een actie als vgisteren helpt om bewustzijn te creëren bij de bevolking, die wellicht minder goed op de hoogte is van de plannen van politiek Den Haag. In dat kader stelt Baudet dat de boerenprotesten ‘een ontwaking’ zijn, en dat is juist. Meer mensen dan ooit zullen zich nu gaan interesseren voor milieu, klimaatverandering, maar ook de dreiging van ecologisch fascisme als de wet- en regelgeving niet goed wordt ontwikkeld en mensen worden gereduceerd tot tabellen van ‘input’ en ‘output’. Wat dat betreft heeft Baudet helemaal gelijk dat er een ‘revolutionaire sfeer’ in Nederland hangt, maar dan wel een culturele.

Lees ook:  Het racisme van Baudet is wel heel erg doorzichtig
Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments