Kinderhulporganisatie: regeringen moeten onmiddellijk 9.000 IS-kinderen uit Syrië halen

Kinderhulporganisatie: regeringen moeten onmiddellijk 9.000 IS-kinderen uit Syrië halen

17 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

In de nasleep van de Turkse opmars en de escalerende gevechten in Noord-Syrië dringt de liefdadigheidsinstelling voor kinderen “Terre des Hommes” aan op internationale inspanningen om kinderen in vluchtelingenkampen en detentiecentra te beschermen.

De landen van herkomst moeten onmiddellijk stappen ondernemen om de geschatte 9.000 kinderen uit ten minste 40 verschillende landen terug te brengen, “zei TdH-bestuurslid Birte Kötter van de” Neue Osnabrücker Zeitung “.

Het ging erom hen zowel tegen de gevolgen van de oorlog als tegen de ideologie van de terroristische organisatie IS te beschermen.

Met betrekking tot Duitsland, voegde Kötter eraan toe, woonde alleen in kamp Al-Hol ongeveer 110 Duitse kinderen en 90 volwassenen. Ze eiste dat de ouders ook teruggebracht en berecht worden in hun thuisland.

“De kinderen moeten niet worden gescheiden van hun ouders – ze hebben het recht om bij hen te wonen. Alleen als ze sociaal integreren, is er een kans om los te komen van de ideologie van hun ouders. “

Het antwoord op de gruwelen en de wetteloosheid van de oorlog kan alleen een democratische, democratische behandeling van de kinderen en hun families zijn.

De Syrische Koerden hebben Duitsland en andere Europese landen herhaaldelijk opgeroepen hun onderdanen die zich bij ISIS in Syrië hebben aangesloten, terug te halen.

Volgens officiële figuren uit Berlijn werden eind september 111 islamisten die Duitsland hadden verlaten vastgehouden in Syrië. Tot nu toe heeft de federale regering echter alleen de terugreis van sommige kinderen georganiseerd.

Steun deze website en steun het vrije alternatieve nieuws zonder censuur:
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Comments

comments