Leider Corbyn noemt die brexit deal zelfs slechter dan wat Boris’ voorgangster Theresa May

Leider Corbyn noemt die brexit deal zelfs slechter dan wat Boris’ voorgangster Theresa May

17 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De Britse premier Boris Johnson heeft dan wel een deal met de EU over een ordelijke Brexit, maar om die deal ook door het Lagerhuis te krijgen, is een ander verhaal. De Noordierse Unionisten blijven zich verzetten. En hun tien zetels zijn cruciaal voor de 320 stemmen die Boris nodig heeft.

Immers, Labour ziet de deal van Boris ook niet zitten. Leider Corbyn noemt die deal zelfs slechter dan wat Boris’ voorgangster Theresa May had bereikt. Haar deal werd drie maal weggestemd door het Lagerhuis.

Op zich heeft de EU wel concessies gedaan. Er komt geen harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland. De Noordieren blijven zich gedragen alsof ze in de douane-unie zitten en controles zullen dan vooral op zee moeten plaatsvinden. De Noordierse DUP is echter bang dat op die manier Noord-Ierland een soort bijwagen van Ierland wordt dat wel in de EU blijft. Ze voelen zich in de steek gelaten door de Britten.Boris heeft geleverd, er ligt een deal voordat vanmiddag de Europese regeringsleiders aan hun top in Brussel beginnen. Maar veel kunnen ze er niet mee. Het blijft wachten tot zaterdag als het Lagerhuis heeft gestemd. Er zal dan ook nog een heleboel ‘Seelenmassage’ moeten plaatsvinden waarbij elke stem telt. Immers, de harde Brexiteers stemmen vaak mee met de DUP. Het gaat er dus maar om hoeveel individuele Lagerhuis-leden bij de Conservatieven en misschien ook wel DUP overtuigd kunnen worden.

Lees ook:  Paniek aan de rechterkant: aantekeningen over de wanhoop van Neocon

Boris heeft één troef: als dit weer niet door gaat, wat dan. Hij zal dan weer uitstel moeten aanvragen. Boris kan dan de schuld van de mislukking wel in de schoenen van de DUP schuiven, maar beter wordt hij er niet van. De leider van de Brexit Party, Nigel Farage zal ongetwijfeld roepen dat hij alles beter kan, maar hij zit gevangen binnen dezelfde speelruimte. En Labour heeft het liefst weer een referendum. Kortom, nieuw eindeloos gemodder dreigt.

Het besluit om uit de EU te stappen werd genomen met een minieme winst voor de voorstemmers, of het er ook van komt wordt nu ook een dubbeltje op zijn kant.

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

Lees ook:  Kapitalisme of mensenlevens?

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments