Reizigers zijn Extinction Rebellion zat en sleuren de groep van de metro

Reizigers zijn Extinction Rebellion zat en sleuren de groep van de metro

17 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De mensen komen in opstand tegen de elites. Nee, ik bedoel niet . Ik bedoel de Opstand tegen de Extinction Rebellion. De huidige botsingen op de Tube tussen de pendelende arbeidersklasse en de tijdrovende, bourgeoisachtige angstaanjagers van de XR-cultus is een prachtige illustratie van het elitaire karakter van de ecopolitiek en van de toenemende publieke woede met de eco-agenda.

Sinds meer dan een week verstoren de XR-elitisten het dagelijks leven. Ze hebben de vluchten tegengehouden, waardoor mensen niet op welverdiende vakantie kunnen gaan of hun dierbaren in het buitenland kunnen bezoeken. Ze hebben verstopt wegen in het centrum van de stad, irritante taxichauffeurs en mensen op bussen. En ze hebben de Smithfield vleesmarkt en de Billingsgate vismarkt bestormd – zelfvoldane veganisten uit de middenklasse die hardwerkende handelaren de les lezen over de juiste manier van denken en leven.

Maar vandaag de dag ging hun spotcampagne te ver. Vandaag hebben ze de Tube verstoord. Ja, dit massale, grotendeels elektrische openbaarvervoersysteem dat door miljoenen mensen wordt gebruikt, is het laatste doelwit van deze arrogante verstoorders van het leven van de massa. En de mensen werden boos. Echt boos.

Damien Gayle on Twitter

It’s an electric train though!” Passengers take issue #ExtinctionRebellion activists who blocked the DLR https://t.co/v6A2gILS1j

Mahatir Pasha on Twitter

Shocking moment angry commuters drag two #ExtinctionRebellion protestors off the top of a train in Canning Town and attack them. https://t.co/EZAMa9tT2t

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  ‘Vrijwilligers’ van Britse Extinction Rebellion ontvangen 456 euro per week

Aan de andere kant van het buizensysteem werden pendelaars geconfronteerd met de XR-irriterende stoffen. In één opgenomen scène is een forens te horen die vraagt naar mensen die een ziekenhuisafspraak moeten nakomen. Hoe zit het met hen? Het punt is ….’, antwoordt een vuile XR-proteste, die ongetwijfeld op het punt staat om de kleine mensen een verwaande groene lezing te geven, maar ze wordt afgesneden door andere boze pendelaars. Men wijst erop dat de trein waar ze zich aan vastgelijmd heeft elektrisch is. Waarom dit transportsysteem als doelwit nemen? Zijn jullie echt die verdomde idioten?’, vraagt hij. Dat is waarom jullie geen werk hebben….’…

In de Tubetrein waarschuwde de machinist met de aankondiging van een vertraging ‘door protesten’. Klaag en gekreun van de krioelende treinbestuurders. In Canning Town sleepte een boze menigte werkende mensen zelfs XR demonstranten van de top van een Tube train. De aanblik van een van de demonstranten die tegen de pendelaars schopte om te voorkomen dat ze hem zouden bereiken, toonde aan hoe vervelend en minachtend deze groene extremisten zijn geworden voor het publiek. Dit is de reactionaire middenklasse die de gewone mensen beledigt en aanvalt – verschrikkelijk.

Sommige linkse en groene mensen zijn geschokt door de huidige rebellie tegen de Extinction Rebellion. Ze zeggen dat XR van tactiek moet veranderen. Maar het probleem hier is niet de tactiek – nee, dit lelijke, elitaire ongemak van gewone mensen vertegenwoordigt de werkelijke inhoud van XR’s visie. Het legt de fundamenten van deze beweging vast, die een achterhaald, anti-progress, anti-mensen outfit is. De XR van vandaag was geen verkeerde tactiek, maar de essentie van het milieubewustzijn.

Lees ook:  "Extinction Rebellion": radicale milieuactivisten bezetten Parijs en London Airport

Het idee dat XR nu van koers moet veranderen om te proberen meer werkende mensen voor zich te winnen is belachelijk. Mensen verwerpen deze elitaire beweging. Ze verwerpen haar paniekzaaierij, haar snobisme, haar anti-humanisme en haar eisen voor verlammende bezuinigingen. Dat hebben we vandaag gezien. De boodschap van de forenzen was “Fuck Extinction Rebellion”. En dat is een positieve, progressieve, vooruitstrevende, vooruitstrevende politieke eis die we rond kunnen organiseren.Comments

comments