3 peilingen tonen aan dat een meerderheid van Amerikanen nu beschuldiging ondersteunen als een belangrijke constitutionele crisis opdoemt

3 peilingen tonen aan dat een meerderheid van Amerikanen nu beschuldiging ondersteunen als een belangrijke constitutionele crisis opdoemt

18 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De reguliere media proberen het Amerikaanse volk meedogenloos te overtuigen dat president Trump iets verkeerd heeft gedaan, en tot op zekere hoogte lijkt het te werken. Zoals je hieronder zult zien, hebben 3 grote peilingen geconstateerd dat een meerderheid van de Amerikanen nu afzetting steunen. 

Maar volgens de Amerikaanse grondwet kan president Trump niet worden afgezet tenzij hij is veroordeeld voor een misdrijf. Artikel II, sectie 4 van de Amerikaanse grondwet stelt een zeer hoge standaard voor afzetting: “De president, vice-president en alle civiele functionarissen van de Verenigde Staten worden verwijderd uit Office on Impeachment for, Conviction of, Verraad, omkoping, of andere hoge misdaden en misdrijven. ‘Topdemocraten geven graag interviews over beschuldiging, maar u zult opmerken dat geen van hen ooit wijst op een specifieke federale wet die president Trump heeft overtreden, en geen van hen doet ooit de moeite om uit te leggen hoe het specifieke gedrag van president Trump past bij de elementen van een bepaald federaal statuut. Als voormalig advocaat stoort dit me enorm, omdat de wet geacht wordt onpartijdig te worden toegepast. Of president Trump maakt zich schuldig aan het overtreden van een specifieke wet of hij is het niet. Je kunt niet zomaar iemand beschuldigen omdat je dat specifieke individu niet leuk vindt, maar dat lijkt te zijn wat de Democraten doen, en daarbij vertrappen ze absoluut de grondwet.

Helaas lijkt een kleine meerderheid van de Amerikaanse bevolking nu aan de kant van de pro-beschuldigingstroepen te staan. Iets meer dan een week geleden was een enquête van Fox News de eerste enquête die dit aantoonde …

Een nieuw hoogtepunt van 51 procent wil dat Trump wordt afgezet en uit zijn ambt wordt gezet, nog eens 4 procent wil dat hij wordt afgezet maar niet wordt verwijderd, en 40 procent verzet zich tegen afzetting. In juli gaf 42 procent de voorkeur aan beschuldiging en verwijdering, terwijl 5 procent zei dat hij beschuldigde maar hem niet verwijderde, en 45 procent verzette zich tegen beschuldiging.

President Trump heeft die peiling op Twitter vernietigd, maar eerder deze week publiceerde Gallup een enquête met nog slechtere resultaten …

Momenteel vindt 52% dat Trump moet worden afgezet en uit zijn ambt moet worden verwijderd, terwijl 46% vindt dat hij dat niet zou moeten doen. Dit is ongeveer het tegenovergestelde van wat Gallup in juni vond toen hem werd gevraagd in het kader van het onderzoek van speciale raadsman Robert Mueller.

Vervolgens bracht het zeer gerespecteerde Pew Research Center zijn eigen verrassende poll uit …

De nieuwe enquête door Pew Research Center, uitgevoerd op 1-13 oktober bij 3.487 volwassenen, constateert dat 54% momenteel het besluit van het Huis goedkeurt om een ​​onderzoek naar beschuldigingen in te stellen, terwijl 44% het afkeurt.

Geen van beide partijen wekt veel vertrouwen dat ze ‘eerlijk en redelijk’ zullen zijn tijdens het onderzoek naar beschuldigingen, vindt de enquête. Ongeveer vier op de tien (43%) verwachten dat de Republikeinen in het Congres het onderzoek eerlijk zullen behandelen, terwijl iets meer (47%) hetzelfde zeggen over de Democraten in het Congres.

Eens kan toeval zijn, twee keer is een trend en drie keer betekent dat we een groot probleem hebben.

Uit een gemiddelde van alle recente nationale peilingen over afzetting blijkt zelfs dat “een meerderheid van de Amerikanen” dit proces nu ondersteunt …

Voor het eerst zei een meerderheid van de Amerikanen deze week dat ze de beschuldiging van president Trump steunden . Niet slechts in één, afgelegen peiling – in een gemiddelde van alle huidige nationale peilingen die zijn samengesteld door de datajournalisten op FiveThirtyEight.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenHistorisch gezien is dit echt verbluffend, omdat tijdens het afzettingsproces van Richard Nixon een meerderheid van de Amerikanen zijn afzetting tot het einde nooit heeft gesteund.

En in het geval van Bill Clinton bereikte de publieke steun voor zijn beschuldiging zelfs nooit de grens van 40 procent.

Dus om te zien dat meer dan 50 procent van de Amerikanen voorstander is van het afzetten van Trump is nogal verbluffend en het laat zien dat de reguliere media nog steeds een enorme invloed hebben in onze samenleving.

Maar zelfs als alles wat de Democraten beweren dat president Trump heeft gedaan 100 procent waar is, is er nog steeds geen onaantastbaar misdrijf.

Of je nu een fan bent van Trump of niet, je zou willen dat gerechtigheid in dit geval wordt gedaan. Uiteindelijk worden onze vertegenwoordigers in Washington geacht onze ‘ambtenaren’ te zijn en moeten ze net als iedereen worden behandeld.

Als kan worden aangetoond dat het gedrag van president Trump specifiek past bij de elementen van een specifieke federale misdaad, en als die specifieke federale misdaad het niveau bereikt van een “hoge misdaad of misdrijf”, dan zou president Trump zijn lot moeten aanvaarden.

Ik heb alle “misdaden” die de Democraten beschuldigen van het plegen doorgenomen, en ze moeten de federale statuten met betrekking tot deze misdaden niet heel zorgvuldig lezen, omdat de acties van Trump niet passen in die statuten.

Kijk, als Trump echt schuldig was aan een “hoge misdaad of misdrijf”, zouden er nu veel Republikeinen in het Congres tegen hem zijn. En ik heb het niet over turncoats zoals Mitt Romney die hun eigen politieke agenda hebben.

Als president Trump echt schuldig was, zou een groot aantal Republikeinen zich tegen hem keren, net zoals we hebben gezien tijdens de Nixon-saga. Toen duidelijk werd dat Nixon schuldig was, verlieten leden van zijn eigen partij hem snel en werd Nixon gedwongen af ​​te treden.

Maar dat is in dit geval niet gebeurd en het zal niet gebeuren omdat Trump niet schuldig is.

Helaas gaan de Democraten hoe dan ook artikelen van beschuldiging opstellen en op dit moment lijkt het erop dat de stemming in het Parlement tegen Trump gaat.

Dus dan zal het drama naar de Senaat gaan en Mitch McConnell zegt iedereen klaar te zijn voor een proces ‘zodra Thanksgiving’ …

Meerderheidsleider Mitch McConnell zei woensdag tegen Republikeinse senatoren klaar te zijn voor een beschuldigingsproces van president Trump zodra Thanksgiving, toen de Senaat zich begon te schrapzetten voor een politieke maalstroom die de natie zou overspoelen.

In het Congres heeft een sfeer van onvermijdelijkheid plaatsgevonden, met de verwachting dat Trump de derde president in de geschiedenis zal worden die wordt afgezet – en dat Republikeinen zich moeten voorbereiden om de president te verdedigen. Terwijl McConnell senatoren informeerde over wat er zou gebeuren tijdens een senaatsproces, beliepen de leiders van House GOP wat ze verwachten dat ze regelmatig afzettingsstrategiesessies zullen zijn.

Het goede nieuws is dat McConnell heeft toegezegd om Trump te beschermen , en dat betekent vrijwel zeker dat de poging om Trump uit zijn ambt te verwijderen zal mislukken.

Maar de opschudding die de Democraten en de reguliere media over dit alles creëren, gaat deze natie nog dieper verdelen, en het vormt de weg voor het soort burgerlijke onrust waar ik lang voor heb gewaarschuwd .

Wanneer dit proces eindelijk voorbij is, zal ongeveer de helft van het land gaan geloven dat Trump een soort van grote misdaad heeft begaan, maar dat gerechtigheid werd voorkomen door Trump’s Republikeinse vrienden in de Senaat.

Links zal er zoveel woede zijn en wat deze situatie nog volatieler maakt, is het feit dat we een verkiezingsjaar tegemoet gaan.

We hebben nog nooit zoiets in de Amerikaanse geschiedenis gezien en het gaat heel, heel lelijk worden.Comments

comments