Arbeidersklasse rebelleert tegen Extinction Rebellion

Arbeidersklasse rebelleert tegen Extinction Rebellion

18 oktober 2019 1 Door Indignatie redactie

De klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben zich de woede van Oost-Londense pendelaars op de hals gehaald toen zij het metroverkeer ophielden door op een treinstel te klimmen.

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion besloten om tijdens de ochtendspits op de metrostellen in het station van Canning Town in Oost-Londen te klimmen. De actievoerders ontrolden een spandoek met de boodschap “Gewoon voortdoen = dood”. Ook Stratford en Shadwell waren er incidenten.

Pendelaars trekken betogers van metrostellen

In het gebied wonen veel arbeiders, die op dat moment net wilden vertrekken om brood op de plank te leggen. De pendelaars hadden duidelijk geen boodschap aan het oponthoud van hun ecologisch verantwoord vervoersmiddel en gooiden met voorwerpen naar de actievoerders.

Mahatir Pasha on Twitter

Shocking moment angry commuters drag two #ExtinctionRebellion protestors off the top of a train in Canning Town and attack them. https://t.co/EZAMa9tT2t

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDaarop namen de woedende pendelaars het heft in eigen handen en trokken de actievoerders van het metrostel af. Een van de klimaatactivisten viel op het perron en incasseerde daar nog wat rake tikken van de pendelaars.

Andy Ngo on Twitter

This morning, angry Londoners rebelled against the @ExtinctionR climate change activists who shut down the Tube by climbing on top of a train and unfurling a banner that read: “Business as usual = death.” Watch as angry passengers drag them off. #ExtinctionRebellion https://t.co/kCg7JnkyF8

Al 1.400 arrestaties in Londen

Ook de linkse Londense burgemeester Sadiq Khan (Labour) heeft het stilaan gehad met de klimaatbetogers. “Deze illegale actie is uiterst gevaarlijk, contraproductief en veroorzaakt onaanvaardbare verstoringen voor de Londenaren die met het openbaar vervoer naar het werk gaan”, klinkt het.

De politie arresteerde vier mensen. De autoriteiten zeggen ook het gebruik van geweld door de pendelaars te onderzoeken. Sinds de betogingen in Londen meer dan een week geleden begonnen zijn al meer dan 1.400 activisten gearresteerd. De betogers blokkeren wegen, bruggen en luchthavens en eisen dat de regering een ‘klimaatnoodtoestand’ uitroept.Comments

comments