@Boeren revolutie in de EU: Nederlandse #boeren, Duitse boeren en Franse Boeren gaan de straat op

@Boeren revolutie in de EU: Nederlandse #boeren, Duitse boeren en Franse Boeren gaan de straat op

18 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie
5
(2)

Vorige week verzamelden duizenden Nederlandse boeren de stad Den Haag vrijwel met rally’s en een enorm treinkonvooi. Ze wilden protesteren tegen de stroom van rechtszaken en de laster van hun beroep, nu komt daar een Europees vervolg op.

Omdat veel Duitse boeren zich onder druk voelen door het landbouwpakket of de meststoffenverordening, is de Facebook-groep “Land legt verbinding” binnen een paar dagen opgericht. De groep, die al meer dan 12.000 boeren uit heel Duitsland omvat, wil op 22 oktober om 11 uur demonstreren op het Kathedraalplein in Bonn. Bovendien moet er ook een aanhangwagenkonvooi zijn. Naast de hoofdrally zullen er nog meer regionale activiteiten plaatsvinden.

Mede-organisator Thomas Andresen uit Sleeswijk-Holstein roept alle deelnemers op om op deze dag vreedzaam te demonstreren. “We willen luid zijn, we willen de aandacht trekken, we willen op het nieuws komen, we willen vrachtwagens met vrachtwagens zien en we willen druk opbouwen. Wat we niet willen is het verbranden van strobalen en banden of mest voor administratieve gebouwen, “verduidelijkte Andresen.

Lange tijd hebben de boerenverenigingen van Westfalen-Lippe (WLV) en het Rijnland (RLV) op 14 oktober een bijeenkomst aangekondigd in Bonn. Onder het motto “Het is vijf voor twaalf! Geen toekomst zonder boeren ‘zou voor het ministerie moeten worden aangetoond. Nogmaals, er worden veel boeren en vertegenwoordigers van het stroomopwaartse en stroomafwaartse gebied verwacht. Voor de demo op 22 oktober stemde de RLV ermee in haar infrastructuur te leveren.

Lees ook:  Antifa: Wanneer geweld wordt vastgesteld

Boeren protesteren al eerder in Bonn tegen milieu- en dierenwelzijnsvereisten

  • Boeren uit heel NRW reisden naar Bonn
  • Protest tegen milieu- en dierenwelzijnsomstandigheden
  • Familiebedrijven vrezen voor hun bestaan

Ongeveer 1.000 boeren verzamelden zich op maandag (14.10.2019) met ongeveer 100 tractoren voor het federale ministerie van Landbouw in Bonn- Duisdorf en demonstreerden tegen het landbouwbeleid.

Met een lange rij enorme tractoren, borden en fluitjes hebben de boeren hun woede gelucht. Vanuit heel NRW reisden ze naar het federale ministerie van Landbouw om te protesteren tegen de uitgebreide eisen op het gebied van milieu en dierenwelzijn.

Ja tegen milieubescherming, maar eisen te hoog

” Bescherming van het milieu, dieren en klimaat, we ondersteunen het allemaal, maar er moet voor worden betaald “, zegt Andrea Hornfischer van de Rijnlandse landbouwbond. Om aan alle voorwaarden te voldoen, zouden de boeren verkoopverliezen moeten accepteren of veel geld moeten investeren, bijvoorbeeld voor ombouw van stallen.

Kleine boerderijen in gevaar

Volgens Hornfischer bepalen nieuwe voorschriften dat boeren 20 procent minder pesticiden mogen gebruiken – ten gunste van insecten. ” Maar dat betekent ook 20 procent minder inkomen en omzet voor de boer. ” Voor kleinere familiebedrijven kunnen deze vereisten het einde betekenen.

Overweeg boeren in politiek en handel

Lees ook:  Niemand wil contant geld afschaffen – maar het gaat gebeuren!

Om de circulatievloed het hoofd te bieden, dus Hornfischer, zouden de boeren van de overheidssubsidies of handel moeten ontvangen en moeten consumenten hogere prijzen betalen voor de producten. De demonstratie op maandag is de opmaat naar verdere acties die boeren willen gebruiken om het bewustzijn van hun situatie te vergroten. Dus volgende week dinsdag (22.10.2019) willen boeren uit heel Duitsland demonstreren op het Kathedraalplein van Bonn.

Franse Boeren op 22 oktober om te protesteren tegen het ‘geschil’ van de boerenwereld

De FNSEA en de Young Farmers roepen op tot een grote dag van nationale mobilisatie, met verschillende slogans.

fr boeren

De oproep wordt op nationaal niveau gelanceerd door de FNSEA en Young Farmers . Landbouwbonden roepen op tot een algemene mobilisatie op 22 oktober tegen het “geschil” van de boerenwereld. “Er is een gevoel van meningsverschil dat spectaculair is”, aldus Jérôme Despey, algemeen secretaris van de FNSEA, die de algemene “malaise” van boeren oproept .

Onder de problemen van ontevredenheid, de mogelijke instelling van niet-behandelingsgebieden tegen pesticiden , de handelsovereenkomst tussen de EU en Canada (Ceta) en de overeenkomst tussen de EU en Mercosur. Volgens Arnaud Gaillot, secretaris-generaal van Young Farmers, “inconsistenties van geïmporteerde producten in vergelijking met Franse normen”.

Boeren zijn ook van plan om alle herfstacties te organiseren “om de consument te ontmoeten, in supermarkten, supermarkten, markten of andere plaatsen” om het bewustzijn te vergroten over de oorsprong van producten die ze kopen.

Lees ook:  Het Merkel-regime plant een speciale belasting voor het corona-stimuleringspakket de burger moet bloeden

Boerenmalaise is ook gekoppeld aan inbraken op boerderijen , voornamelijk door antispecies-activisten. In de nacht van maandag op dinsdag werden lege kippenhokken verbrand in Normandel in de Orne op een pluimveebedrijf. TEr waren slogans als “moordenaars” en “vernietigingskampen”die  werden ontdekt op gebouwen.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments