Honderdduizenden demonstranten overweldigen het centrum van Barcelona

Honderdduizenden demonstranten overweldigen het centrum van Barcelona

18 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Straten van Barcelona vullen zich terwijl enorme driedaagse marsen aankomen, op de dag van algemene staking

Deze vrijdag is een algemene stakingsdag in Catalonië, maar het is zeker geen dag van inactiviteit. De staking uit protest tegen de repressie van Spanje van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging , waarbij negen pro-onafhankelijkheidsleiders tot lange gevangenisstraffen werden veroordeeld , heeft veel winkels en kantoren tot stilstand gebracht, waarbij een hoog percentage werkplaatsen gesloten bleef volgens de organisatie van de vakbond Intersindical-CSC . Maar naarmate de dag vordert, worden de straten gevuld met protesten, en het aantal wordt versterkt als de enorme driedaagse Marches for Freedom in de stad aankomen aan het einde van 100 km (60 mijl) lopen.

Jordi Turull i Negre on Twitter

La nostra determinació en seguir avançant és imparable. Agraïment infinit per les #MarxesXLaLlibertat en contra de la sentència i en defensa de la llibertat de Catalunya.

Tienduizenden demonstranten komen te voet naar de Catalaanse hoofdstad en vullen de belangrijkste toegangswegen naar Barcelona. De vijf kolommen die woensdag vertrokken uit Tàrrega, Tarragona, Berga, Vic en Girona, zijn nu samengekomen in drie enorme protestmassa’s. En op vrijdagmiddag zijn ze op de laatste etappe voor hun aankomst in het centrum van Barcelona om samen te vallen met de belangrijkste protestmars op vrijdagmiddag om 17.00 uur .

Assemblea Nacional 🧭 on Twitter

⬛️⬜️📷 Barcelona desbordada #MarxesXLlibertat #ObjectiuIndependència

Lees ook:  Trump gelooft eigenlijk dat hij zichzelf aan Amerika kan verkopen als een COVID-veroverende held

De marsen zijn aangekomen in Barcelona langs drie toegangswegen: Avinguda Meridiana; Gran Via tot Plaça de les Glòries; en het bovenste gedeelte van Avinguda Diagonal.

Geïnitieerd door de pro-onafhankelijkheidsgroepen Òmnium Cultural en Catalan National Assembly (ANC), hebben de mars sinds woensdagochtend demonstranten over een groot deel van het grondgebied van Catalonië gelopen en opgeroepen tot de vrijlating van de Catalaanse gevangenen, ter ondersteuning van het recht op zelfbeschikking, en het afwijzen van de huidige repressie. Een zesde colonne marchers, georganiseerd door de Comités voor de Defensie van de Republiek, zou Castelldefels op vrijdagochtend vertrokken en ook de stad ingaan.

barcelona

‘S Middags waren er grote verkeersopstoppingen langs de N-II, de A-2, de C-58 en de C-31. De real-time verkeersinformatie status kan geraadpleegd worden  hier  (informatie in het Catalaans). RENFE vervoer per spoor op lijnen in de voorsteden van de stad kan worden gecontroleerd  hier , ook in real-time en in het Catalaans.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Wat is 's werelds meest corrupte land?

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Lees ook:  'Red Mirage': het 'verraderlijke' scenario als Trump een vroege overwinning verkondigt

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments