Honderdduizenden demonstranten overweldigen het centrum van Barcelona

Honderdduizenden demonstranten overweldigen het centrum van Barcelona

18 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Straten van Barcelona vullen zich terwijl enorme driedaagse marsen aankomen, op de dag van algemene staking

Deze vrijdag is een algemene stakingsdag in Catalonië, maar het is zeker geen dag van inactiviteit. De staking uit protest tegen de repressie van Spanje van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging , waarbij negen pro-onafhankelijkheidsleiders tot lange gevangenisstraffen werden veroordeeld , heeft veel winkels en kantoren tot stilstand gebracht, waarbij een hoog percentage werkplaatsen gesloten bleef volgens de organisatie van de vakbond Intersindical-CSC . Maar naarmate de dag vordert, worden de straten gevuld met protesten, en het aantal wordt versterkt als de enorme driedaagse Marches for Freedom in de stad aankomen aan het einde van 100 km (60 mijl) lopen.

Jordi Turull i Negre on Twitter

La nostra determinació en seguir avançant és imparable. Agraïment infinit per les #MarxesXLaLlibertat en contra de la sentència i en defensa de la llibertat de Catalunya.

Tienduizenden demonstranten komen te voet naar de Catalaanse hoofdstad en vullen de belangrijkste toegangswegen naar Barcelona. De vijf kolommen die woensdag vertrokken uit Tàrrega, Tarragona, Berga, Vic en Girona, zijn nu samengekomen in drie enorme protestmassa’s. En op vrijdagmiddag zijn ze op de laatste etappe voor hun aankomst in het centrum van Barcelona om samen te vallen met de belangrijkste protestmars op vrijdagmiddag om 17.00 uur .

Assemblea Nacional 🧭 on Twitter

⬛️⬜️📷 Barcelona desbordada #MarxesXLlibertat #ObjectiuIndependència

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Wat is er anders aan de dood van George Floyd?

De marsen zijn aangekomen in Barcelona langs drie toegangswegen: Avinguda Meridiana; Gran Via tot Plaça de les Glòries; en het bovenste gedeelte van Avinguda Diagonal.

Geïnitieerd door de pro-onafhankelijkheidsgroepen Òmnium Cultural en Catalan National Assembly (ANC), hebben de mars sinds woensdagochtend demonstranten over een groot deel van het grondgebied van Catalonië gelopen en opgeroepen tot de vrijlating van de Catalaanse gevangenen, ter ondersteuning van het recht op zelfbeschikking, en het afwijzen van de huidige repressie. Een zesde colonne marchers, georganiseerd door de Comités voor de Defensie van de Republiek, zou Castelldefels op vrijdagochtend vertrokken en ook de stad ingaan.

barcelona

‘S Middags waren er grote verkeersopstoppingen langs de N-II, de A-2, de C-58 en de C-31. De real-time verkeersinformatie status kan geraadpleegd worden  hier  (informatie in het Catalaans). RENFE vervoer per spoor op lijnen in de voorsteden van de stad kan worden gecontroleerd  hier , ook in real-time en in het Catalaans.Comments

comments