Indrukwekkend: De mars van vrijheid komt aan in Barcelona na 100 km wandelen

Indrukwekkend: De mars van vrijheid komt aan in Barcelona na 100 km wandelen

18 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Drie dagen wandelen. In totaal meer dan 500 kilometer. Twee nachten in huizen, sportcentra en hostels in heel Catalonië. Burgerparticipatie om water en voedsel te voorzien. Eindelijk zijn de Marxes per la Llibertat deze middag in Barcelona binnengekomen.

catalonieSamenvallend met de algemene staking van 18-O, komen tienduizenden demonstranten samen in de Catalaanse hoofdstad door de kolommen die Tàrrega, Tarragona, Berga, Vic en Girona verlieten. De eerste twee hebben elkaar ontmoet in Martorell. Die van Midden-Catalonië, in Sant Quirze del Vallès. En samen met die van Girona, kwamen ze vanmiddag aan in Barcelona.

De Marxen komen in Barcelona aan via drie toegangspunten. De eerste is van de Meridiana, in Sant Andreu Arenal. De tweede komt via de Gran Vía naar Plaza de las Glorias. De derde komt binnen via Diagonal en is gepland om om 15.00 uur aan te komen in het Palau de Congressos.

Aangedreven door Òmnium Cultural en de  Catalaanse Nationale Vergadering , hebben demonstranten over het Catalaanse wegennet gelopen en de vrijheid van politieke gevangenen geëist, het recht op zelfbeschikking verdedigd en de afwijzing van repressie getoond.

Grote manifestatie voor Jardinets verwachting meer dan twee miljoen mensen

Na een reis van in totaal 100 km in drie dagen, zullen tractoren, motorrijders, fietsers en deelnemers met scooters of met de voet van alle kolommen om vijf uur ‘s middags bijeenkomen op de Jardinets de Gracia om de dag van de algemene staking voort te zetten en samen te demonstreren tegen de zin van 1-O. Verwacht wordt dat de concentratie zal voortgaan langs de Paseo de Gracia en zal eindigen op de Gran Vía, waar parlementen worden gehouden.

Lees ook:  Is het Catalaans geduld op? Rellen en politiegeweld in Catalonië

De Jardinets de Gracia lopen vol met demonstranten drie uur voor de geplande starttijd van de demonstratie die werd georganiseerd door de Intersindical-CSC- en IAC-vakbonden ter gelegenheid van de algemene staking op 18 oktober. De voorspelling is dat de mars door het centrum van Barcelona om vijf uur ‘s middags begint, maar om twee uur’ s middags zijn er al veel mensen rond de Jardinets zelf en aangrenzende slagaders, zoals de Diagonal of Paseo de Gracia.

Veel van de demonstranten maken gebruik van de vorige uren om een ​​broodje te eten in dezelfde straat, terwijl ze leuzen schreeuwen zoals ‘Vrijheid voor de ingevangen genomen politici’.

catalonie

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  COVID-19 geeft ons meer inzicht in de corruptie van organisaties

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Lees ook:  'Ook veel niet-separatistische Catalanen vinden de straffen ongehoord'

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments