Onze Republiek wordt aangevallen door president Trump

Onze Republiek wordt aangevallen door president Trump

18 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Als president Trump niet het leiderschap toont dat Amerika nodig heeft, dan is het tijd voor een nieuwe persoon in het Oval Office.

Een opiniestuk van Admiraal William H. McRaven, voormalig commandant van de United States Special Operations Command. …

Vorige week heb ik twee gedenkwaardige evenementen bijgewoond die me eraan hebben herinnerd waarom we zoveel om deze natie geven en ook waarom onze toekomst mogelijk in gevaar is.

De eerste was een verandering van commando-ceremonie voor een legendarische legereenheid waarin een algemene officier het gezag overgaf aan een andere. Het tweede evenement was een jaarlijks gala voor de Office of Strategic Services (OSS) Society dat voormalige en huidige leden van de inlichtingen- en Special Operations-gemeenschap erkent voor hun heldhaftigheid en opoffering aan de natie. Wat mij opviel was het sterke contrast tussen de woorden en daden die bij die gebeurtenissen werden aangekondigd – en de woorden en daden die uit het Witte Huis kwamen.

Op het parade-veld in Fort Bragg, NC, waar tienduizenden soldaten marcheerden om zich voor te bereiden op oorlog of terug te keren, werden de twee generaals, zeer gedecoreerd, onberispelijk gekleed, opgeruimd en sterk van karakter, vernederd door het moment .

Ze begrepen de ontzagwekkende verantwoordelijkheid die de natie op hun schouders had gelegd. Ze begrepen dat ze de plicht hadden hun soldaten en de families van hun soldaten te dienen. Ze geloofden in de Amerikaanse waarden waarvoor ze de afgelopen drie decennia hadden gevochten. Ze geloofden dat deze waarden de moeite waard waren om alles op te offeren voor – inclusief, indien nodig, hun leven.

Na de afgelopen 20 jaar bij beide officieren te hebben gediend, weet ik dat ze alles wat goed en fatsoenlijk en eervol is over het Amerikaanse leger hebben verpersoonlijkt met oprechtheid van hun nederigheid, hun compromisloze integriteit, hun bereidheid alles op te offeren voor een waardig doel, en de trots die ze hadden op hun soldaten.

Lees ook:  Trump 'enthousiast' over onbewezen plantenextract die zeer giftig is als coronavirus-therapeuticum

Later die week, tijdens het OSS Society-diner, waren er films en getuigenissen van de moed van de mannen en vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa en de Stille Oceaan hadden gevochten. We vierden ook het 75-jarig bestaan ​​van D-Day en erkenden die dappere Amerikanen en bondgenoten die zoveel opofferden om het nazisme en het fascisme te bestrijden. We werden eraan herinnerd dat de Grootste Generatie ten strijde trok omdat zij geloofde dat wij de goeden waren – dat waar er onderdrukking, tirannie of despotisme was, Amerika daar zou zijn. We zouden er zijn omdat vrijheid ertoe deed. We zouden er zijn omdat de wereld ons nodig had en zo niet ons, wie dan wel?

Ook die avond herkenden we het ongelooflijke offer van een nieuwe generatie Amerikanen: een speciale legerbeambte die drie keer gewond was geraakt, waarbij de meest recente blessure hem zijn linkerbeen boven de knie kostte. Hij was nog steeds in uniform en diende nog steeds. Er was een inlichtingenofficier, die de opmerkelijke eigenschappen belichaamde van die mannen en vrouwen die in de OSS hadden gediend en een gepensioneerde marine-generaal, wiens 40 jaar dienst alles aantoonde dat eervol was over het korps en de openbare dienst.

Maar de meest aangrijpende erkenning die avond was voor een jonge vrouwelijke zeeman die was gedood in Syrië en samen met onze bondgenoten diende in de strijd tegen ISIS. Haar man, een voormalige Army Green Beret, accepteerde de prijs namens haar. Zoals zovelen die vóór haar kwamen, had ze de oproep van de natie beantwoord en haar leven gewillig in gevaar gebracht.

Voor iedereen die ooit in uniform of in de inlichtingengemeenschap heeft gediend, voor die diplomaten die de principes van de natie uitspreken, voor de eerste responders, voor de vertellers van waarheid en de miljoenen Amerikaanse burgers die zijn opgevoed geloven in Amerikaanse waarden – je zou hebben je weerspiegeling gezien in de gezichten van degenen die we vorige week eerden.

Lees ook:  In een interview van "60 minuten" met klokkenluider vliegt Trump in een vlaag van woede

Maar onder het uiterlijke gevoel van hoop en plicht dat ik bij deze twee gebeurtenissen heb gezien, was er een onderliggende stroom van frustratie, vernedering, woede en angst die langs de zijlijn weergalmde. Het Amerika waarin ze geloofden werd aangevallen, niet van buitenaf, maar van binnenuit.

Deze mannen en vrouwen, uit alle politieke overtuigingen, hebben de aanvallen op onze instellingen gezien: op de inlichtingen- en wetshandhavingsgemeenschap, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de pers. Ze hebben onze leiders naast despoten en sterke mannen zien staan, en verkiezen hun regeringsverhaal boven het onze. Ze hebben ons onze bondgenoten zien verlaten en hebben het geschreeuw van verraad van het slagveld gehoord. Terwijl ik op het paradeparadijs in Fort Bragg stond, greep een gepensioneerde viersterren-generaal mijn arm vast, schudde me en riep: “Ik hou niet van de Democraten, maar Trump vernietigt de Republiek!”

Die woorden weergalmden de hele week met me mee. Het is gemakkelijk om een ​​organisatie te vernietigen als je geen waardering hebt voor wat die organisatie geweldig maakt. Wij zijn niet de machtigste natie ter wereld vanwege onze vliegdekschepen, onze economie of onze zetel bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Wij zijn de machtigste natie ter wereld omdat we proberen de goeden te zijn. Wij zijn de machtigste natie ter wereld omdat onze idealen van universele vrijheid en gelijkheid worden ondersteund door ons geloof dat we kampioenen van gerechtigheid waren, de beschermers van de minder bedeelden.

Lees ook:  Donald Trump ontkent berichten die hij aanhaalde met een beroep op de staat van beleg om het mislukte verkiezingsbod ongedaan te maken

Maar als we niet om onze waarden geven, als we niet om plicht en eer geven, als we de zwakken niet helpen en opkomen tegen onderdrukking en onrecht – wat zal er gebeuren met de Koerden, de Irakezen, de Afghanen, de Syriërs, de Rohingya’s, de Zuid-Soedanezen en de miljoenen mensen onder de hoed van tirannie of verlaten achtergelaten door hun falende staten?

Als onze beloften geen betekenis hebben, hoe zullen onze bondgenoten ons dan ooit vertrouwen? Als we geen vertrouwen kunnen hebben in de principes van onze natie, waarom zouden de mannen en vrouwen van deze natie zich bij het leger aansluiten? En als ze niet meedoen, wie zal ons dan beschermen? Als we niet de kampioenen van het goede en het goede zijn, wie zal ons dan volgen? En als niemand ons volgt – waar komt de wereld dan terecht?

President Trump lijkt te geloven dat deze kwaliteiten onbelangrijk zijn of zwakte vertonen. Hij is fout. Dit zijn de deugden die deze natie de afgelopen 243 jaar in stand hebben gehouden. Als we hopen de wereld te blijven leiden en een nieuwe generatie jonge mannen en vrouwen voor onze zaak te inspireren, dan moeten we deze waarden nu meer dan ooit omarmen.

En als deze president hun belang niet begrijpt, als deze president niet het leiderschap toont dat Amerika nodig heeft, zowel in eigen land als in het buitenland, dan is het tijd voor een nieuwe persoon in het Oval Office – Republikeins, Democraat of onafhankelijk – hoe eerder , des te beter. Het lot van onze Republiek hangt ervan af.

William H. McRaven, een gepensioneerde marine-admiraal, is een voormalig commandant van het Special Operations Command en voormalig kanselier van de Universiteit van Texas.Comments

comments