Pro-Spaanse demonstranten in Barcelona geven fascistische salueert en zingen Francoistisch volkslied

Pro-Spaanse demonstranten in Barcelona geven fascistische salueert en zingen Francoistisch volkslied

18 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De beelden van onrust met een kleine minderheid in Barcelona tijdens de laatste paar avonden hebben de vreedzame dagelijkse protesten waarbij duizenden mensen betrokken waren nogal overschaduwd. 

Vanavond nodigden pro-onafhankelijkheidsorganisaties supporters in Barcelona uit om elkaar te ontmoeten op het kruispunt van Passeig de Gràcia en Avinguda Diagonal. 13.000 mensen, volgens de Stedelijke Garde, van wie velen de oproep volgden om ballen en sportkleding mee te nemen waarmee ze alles deden, van jongleren tot volleyballen.

Tegelijkertijd echter en voor het eerst op grote schaal in Barcelona deze week, hielden pro-Spaanse demonstranten hun eigen demonstratie op de Plaça d’Artós om “de Spaanse vlag te verdedigen”. Die demonstratie zag scènes van hoge spanning, waarbij demonstranten verschillende objecten naar officieren van de Mossos d’Esquadra gooiden, de Catalaanse politie, die vervolgens aanvielen.

Een politie-cordon scheidde de twee demonstraties te allen tijde, maar de unionisten probeerden er glazen flessen en “pyrotechnische apparaten” overheen te gooien naar antifascistische contraprotesters. De pro-Spaanse demonstranten werden ook gezien om fascistische groeten te doen en Cara al Sol , een Francoistisch volkslied, te zingen  .

Op een gegeven moment rende een grote groep mensen met Spaanse vlaggen naar de pro-onafhankelijkheidsdemonstratie.

Comments

comments