Twee arrestaties in het geval van het spookgezin in Nederland

Twee arrestaties in het geval van het spookgezin in Nederland

18 oktober 2019 2 Door Indignatie redactie

Jarenlang leefde een spookgezin volledig geïsoleerd op een boerderij in Nederland. Nu werd de vader gearresteerd op verdenking van vrijheidsberoving, mishandeling en het witwassen van geld. In hechtenis is ook de huurder van de rechtbank, een Oostenrijker.

In het enigmatische geval van het geïsoleerde gezin op een boerderij in het oosten van Nederland is er een tweede arrestatie geweest. Na de 58-jarige Oostenrijker Josef B. arresteerde de politie donderdag ook de 67-jarige vader van het gezin. Zoals de politie donderdagavond in Assen aankondigde, werd hij ook verdacht van vrijheidsberoving, mishandeling en het witwassen van geld. Volgens Telegraaf heet de man Gerrit D.

Volgens de politie zijn de zes kinderen jarenlang tegen hun wil vastgehouden aan het hof in Ruinerwold. Nathalie Schubart, woordvoerster van de politie in Drenthe, vertelde dpa :

We denken dat de zes mensen daar niet vrijwillig hebben gewoond.

Over de motieven van de verdachten is nog steeds geen duidelijkheid. De politie wilde niet uitsluiten dat de achtergrond van de misdaad zou kunnen liggen in het lidmaatschap van een soort sekte. Onderzoek ‘of dit een bepaalde geloofs- of levensgemeenschap was’.

Politie Drenthe on Twitter

Today we arrested a second suspect in the Ruinerwold investigation. The arrested person, a 67-year-old man from Ruinerwold, is one of the six persons discovered this Monday in the house located at Buitenhuizerweg. https://t.co/2qLBJbWyih #Ruinerwold

Lees ook:  Bijna half miljoen Nederlandse huishoudens leven in armoede

Josef B. zit sinds dinsdag in hechtenis. Donderdag bevestigde de verantwoordelijke magistraat het aanhoudingsbevel voor hem voor gevangenisstraf en verlengde de voorlopige hechtenis. De afgelegen binnenplaats werd ondertussen grondig doorzocht door een speciale eenheid, terwijl de kamers digitaal werden vastgelegd.

OM Noord-Nederland on Twitter

De rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Nederland heeft zojuist de bewaring bevolen voor de duur van 14 dagen van een 58-jarige man op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving. De verdachte – die dinsdag werd aangehouden in Ruinerwold – zit in beperkingen.

Op de boerderij in het dorp Ruinerwold had de politie ook een grote som contant geld ontdekt en beveiligd. Zonder verdere details te geven, zei de politie dat de 67-jarige ook werd verdacht van het witwassen van geld omdat de herkomst van het geld onbekend was. 

De zes kinderen van vandaag worden opgevangen, ze zitten op een veilige plek. De vader heeft misschien de 18- tot 25-jarige medische zorg ingehouden, daarom wordt hij onderzocht wegens misbruik.

Men denkt dat de kinderen negen jaar lang bij hun vader in een afgesloten ruimte op de boerderij hebben gewoond totdat ze vorige week werden ontdekt. De gearresteerde Oostenrijker is een huurder van de betrokken boerderij. In Oostenrijk zorgt het nieuws uit Nederland voor veel opschudding, omdat ze herinneren aan de zaken Josef Fritzl en Natascha Kampusch. 

Fritzl had zijn eigen dochter meer dan 24 jaar in een kelder in Neder-Oostenrijk gevangengezet en verwekte zeven kinderen met haar. Kampusch werd ontvoerd als schoolkind en leefde meer dan acht jaar als een gevangene in een kelder. 

Comments

comments