VN-vertegenwoordiging in Oekraïne vereist onmiddellijke verwijdering van site met vijandelijke lijst

VN-vertegenwoordiging in Oekraïne vereist onmiddellijke verwijdering van site met vijandelijke lijst

18 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De website “Mirotworez” (vredestichter) wordt gesloten. Dit is de aantrekkingskracht van de VN-missie in Oekraïne bij het parlement. Niemand voelt zich echter verantwoordelijk voor de site met privégegevens en “overtredingen van anti-Oekraïense strijdkrachten”.

Plaatsvervangend hoofd van de VN-controlemissie in Oekraïne, Benjamin Moreau, riep Kamerleden van Rada op om de sluiting van de Oekraïense schandaalwebsite “Mirotworez” (vredestichter) te starten.

Ik herinner je er steeds weer aan – de website ‘vredestichter’. Zoals u weet, bevat het persoonlijke informatie over personen, waaronder journalisten, die nationale wetten en internationale normen overtreden. Degenen wier gegevens op de website worden gepubliceerd, worden terroristen, separatisten en verraders genoemd. Het vrijgeven van informatie over hen vormt op zijn beurt een bedreiging voor deze mensen, “zei Moreau tegen parlementsleden in het Oekraïense parlement.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe VN-woordvoerder herinnerde aan de moord op de voormalige schutter Roman Jumayev in Mariupol, wiens gegevens op de website werden gepubliceerd. “We zijn een onderzoek naar deze zaak begonnen, maar tot nu toe is er geen vooruitgang geboekt en helaas staan ​​de contactgegevens van veel journalisten nog steeds op deze pagina, wat bijdraagt ​​aan hun gevaar, dus we roepen de EP-leden opnieuw op om de sluiting van de portal en de Breng het onderzoek tot een einde, “voegde Moreau toe.

Eerder meldde de nationale politie van Oekraïne dat onbekende personen op 16 september voor de deur van zijn appartement een inwoner van Mariupol, die betrokken was bij het conflict in de Donbass aan de zijde van het Donetsk People’s Army, neerschoten. Later kondigden de media de naam van de vermoorde man aan.

In 2017 werd de toen 26-jarige Roman Jumayev gearresteerd en vastgehouden in het door Kiev gecontroleerde gebied. In augustus van dit jaar heeft de rechtbank hem ontslagen en onder huisarrest geplaatst. De mensenrechtenombudsman van de niet-erkende Volksrepubliek Donetsk zei dat Jumayev was opgenomen in de lijst voor de uitwisseling van gevangenen met Kiev. Comments

comments