Amerika wordt gegijzeld door een bloedige gek – en hij is in het Witte Huis

Amerika wordt gegijzeld door een bloedige gek – en hij is in het Witte Huis

19 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Donald Trump heeft zijn vinger op de knop. We weten nu dat hij het zal pushen, als hij denkt dat het hem herkiesbaar kan maken

Dit zijn de meest angstaanjagende woorden die Trump heeft uitgesproken sinds hij president werd:

“Soms moet je ze een tijdje laten vechten. Soms moet je ze laten vechten als twee kinderen. Dan trek je ze uit elkaar. ‘

Hij zei dit natuurlijk tijdens een campagne-rally. In Texas natuurlijk. Hij gooide de opmerking weg als gewoon weer een stuk rood vlees, dus we kunnen aannemen dat hij meende wat hij zei, want dat is wanneer Trump ons vertelt wie hij is, wanneer hij voor een aanbiddende menigte staat en hij “off script” gaat.

Het hele presidentschap van Trump is ‘off-script’ geweest, maar het is duidelijk wanneer zijn excursies naar het la-la-land van zijn geest zo specifiek zijn. Hij sprak over de Koerden en de Turken, die bezig zijn geweest met bloedige veldslagen langs de grens tussen Syrië en Turkije sinds Trump de Turkse president Recep Tayyip Erdogan effectief het groene licht gaf om Syrië op 5 oktober binnen te vallen. Koerdische troepen hebben al verloren maar liefst 11.000 sinds ze samen met Amerikaanse troepen in Irak en Syrië tegen ISIS zijn gaan vechten. Nu zijn er honderden meer gestorven en duizenden kunnen hun leven verliezen. Honderdduizenden zijn ontheemd en zijn vluchteling. Het is een bloedige ramp die Trump een gevecht tussen kinderen op een speelplaats noemt.

Het is niet alleen dat Trump een kippen-tocht-ontwijker is die beroemd werd vrijgesteld van militaire dienst vanwege botten op zijn hielen, en het is niet alleen dat hij beroemd is minachtend van het advies van zijn eigen militaire commandanten en buitenlands beleid experts.

Omdat hij de president van de Verenigde Staten is, is hij de man die als opperbevelhebber de macht heeft om nucleaire wapens te gebruiken, en voor het eerst sinds hij aantrad, ben ik bang dat hij niet zou aarzelen om ze te gebruiken als hij dacht dat het hem zou helpen de herverkiezing te winnen.

Wat hij zojuist deed met hun bondgenoten, de Koerden en de manier waarop hij het tijdens zijn bijeenkomst beschreef, is al het bewijs dat we nodig hebben dat hij niet alleen geen rekening houdt met het menselijk leven, maar hij heeft ook geen idee wat oorlog voeren is, wat het is betekent, wat het doet en wat het kost. Net zoals geld toekomt om rijkdom te meten, is Donald Trump gewoon een andere manier om de score bij te houden.

Lees ook:  Wat de EU zo ongelofelijk hypocriet maakt

Kijk naar wat hij deze week zei toen hij zijn voormalige minister van defensie, James Mattis, kleineerde tijdens een ontmoeting met congresleiders. Na hem te hebben bekritiseerd als ‘niet hard genoeg’, schepte Trump op, ‘nam ik ISIS gevangen. Mattis zei dat het twee jaar zou duren. Ik heb ze in één maand vastgelegd. ”

Laten we een moment nemen en alles bekijken wat niet alleen maar verkeerd is, maar ook afschuwelijk dom over die opmerking. Er is natuurlijk Trump’s kinderlijke obsessie met ‘taaiheid’, maar verder is er het gebruik van het woord ‘gevangen’. Wat denkt hij dat de oorlog tegen ISIS is geweest? Een spelletje Capture the Flag? Het doel van de campagne die we tegen ISIS met de Koerden voerden, was nooit om hen te “vangen”. Het was om hun effectiviteit als een strijdkracht te beëindigen, om hun zogenaamde kalifaat te vernietigen en om te voorkomen dat ze hun jagers naar dit land stuurden om terroristische daden te plegen. Het gebeurde niet in “een maand” en het begon niet met Donald Trump. Het heeft jaren gevochten om ISIS in zijn momenteel verzwakte staat te brengen. Jaren en vele, vele dode lichamen, de meeste Koerdisch, maar sommige Amerikaans.

Dit zijn niet de woorden van een opperbevelhebber. Het zijn niet eens de woorden van een pestkop op een schoolplein. Het zijn de woorden van een diep en volledig domme man. Trump doet geen moeite om dingen dom te maken voor een publiek als dat in Texas. Het is wat hij eigenlijk denkt, een doorlopend totaal van alles wat hij niet weet en geen interesse heeft om te leren. Het is een bewijs dat hij niet geeft om het doel en de kracht van oorlog voeren. Hij weet niet of geeft er niet om dat oorlogen mensen, duizenden mensen, soms tientallen en honderdduizenden doden, en in het niet al te verre verleden, zelfs miljoenen. Bevel over legers en marine en luchtmacht in oorlog had nooit aan zo’n hulpeloze onwetende dwaas mogen worden verleend.

Lees ook:  Wat het betekent om een ​​president in corona/oorlogstijd te zijn

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenTrump heeft geen idee waar Amerikaanse soldaten in Syrië zijn of wat ze doen. Hij heeft geen idee of ze nog steeds in gevaar zijn. Zij zijn. Hij heeft geen idee hoeveel Koerden zijn gedood sinds Turkije Noord-Syrië is binnengevallen, en het kan hem ook niet schelen. Hij heeft onze Koerdische bondgenoten en wat zij ons hebben geholpen, niet alleen afgewezen, niet alleen in de oorlog tegen ISIS, maar ook door relatieve vrede terug te brengen naar Noord-Syrië en delen van Irak helemaal naar het oosten naar Mosul. Deze week dook hij nog dieper in zijn bron van leugens toen hij verklaarde dat de Koerden “geen engelen” zijn en “slechter dan ISIS” zijn.

Zelfs toen Trump opschepte over het trekken van 1.000 Amerikaanse troepen uit Syrië, stuurde hij 2.000 troepen naar Saoedi-Arabië op een missie die nog steeds niet is gedefinieerd, anders dan als een ongericht antwoord op de recente Iraanse drone-aanval op Saoedische olievelden. Hij bereidt zich voor om nieuwe oorlogen te beginnen en tegelijkertijd liegt hij over het beëindigen van oude.

Dit alles is gewoon meer opzettelijke onwetendheid vervat in zijn gebruikelijke mist van leugens. Maar het was zijn beschrijving van het verdriet van gezinnen die de lichamen van hun doden op de luchtmachtbasis van Dover ontmoetten, die het meest illustratief was voor zijn enorme minachting voor het menselijk leven. ‘Ze schreeuwen, alsof ik nog nooit eerder iets heb gezien. Ze zullen militaire barrières doorbreken. Ze rennen naar de kist en springen bovenop de kist. Huilende moeders en vrouwen. Wanhopig huilen. ‘

Laten we de ongevoeligheid van het gebruik van het verdriet van vaders en moeders en echtgenoten en vrouwen opzij zetten. Dat is een gegeven. Het is de manier waarop hij dat verdriet behandelt als een spektakel dat de onmenselijkheid van Trump illustreert. Voor hem is het tableau van gezinnen die getuige zijn van het grimmige ritueel van militaire lichamen die ‘s nachts met een vrachtstraal naar Amerikaanse bodem worden teruggebracht gewoon een andere scène in de reality-tv-show die 24 uur per dag in zijn hoofd draait. Trump heeft geen idee wat een kogel of een granaatscherf doet voor een menselijk lichaam. Hij heeft eigenlijk geen idee wat de dood van een soldaat is. Zijn beschrijving van de scène in Dover is het ergste soort voyeurisme, en nog een ander voorbeeld van het onvermogen van Trump om empathie te voelen of uit te drukken.

Lees ook:  Het 'Greta-effect': zijn we echt deze keer, voor bepaalde, op weg naar de eindtijd?

Het minste wat je moet doen als je een commandant bent die soldaten de strijd in stuurt, is om te kunnen begrijpen wat de dood is. Trump doet dat niet. Het is allemaal gewoon een groot spel voor hem. Hij houdt van Erdogan. Hij is ‘stoer’, hij is een ‘echte leider’. Hij houdt van Poetin. Hij is ‘stoer’. Hij is een ‘echte leider’. In de wereld van Donald Trump zitten ze in de Trump-club van ‘echte’ mannen die begrijpen wat nodig is om te winnen en bereid zijn het te doen. Hij bewondert hen omdat hij zichzelf in hen ziet.

Trump heeft geen idee meer van de verwoestende vernietigende kracht van een kernwapen dan hij heeft het effect van een enkele kogel op een lichaam. Daarom is hij zo gevaarlijk. Hij was bereid om onze Koerdische bondgenoten op te offeren, om honderden, zo niet duizenden van hen te doden, zodat hij naar Texas kon gaan en op een podium kon staan ​​en taai kon lijken en de onverzadigbare behoefte van zijn basis kon voeden om hem en zijn leugens te aanbidden. Het enige waar hij om geeft, is hoe hij eruit ziet – en of hij wint.

Let op mijn woorden: Donald Trump zal ons ten oorlog brengen, zelfs een nucleaire oorlog, als hij denkt dat dat nodig is om deze verkiezingen te winnen. Je leest het hier eerst.Comments

comments