Burgerlijke onrust barst over de hele wereld, maar wacht maar tot de Verenigde Staten toetreden tot de partij …

Burgerlijke onrust barst over de hele wereld, maar wacht maar tot de Verenigde Staten toetreden tot de partij …

20 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Over de hele wereld wordt de stemming zuur. Woede en frustratie borrelen over en protesten worden gewelddadig in grote steden over de hele wereld. In sommige gevallen drijft economische pijn de protesten en in andere gevallen motiveren politieke zaken de demonstranten, en het is heel lang geleden dat we zoveel boze protesten tegelijkertijd over de hele wereld hebben zien gebeuren. 

Helaas geloven velen dat wat we tot nu toe hebben gezien nog maar het begin is. Wereldwijde economische omstandigheden verslechteren snel, en naarmate de economische pijn toeneemt, zal dit iedereen alleen maar meer gefrustreerd maken. En hier in de Verenigde Staten zal het drama rond de mogelijke beschuldiging van Donald Trump de politieke spanningen die dit land al diep verdelen, enorm escaleren. Hoe de dingen ook aflopen,

Maar voordat we bij Trump komen, laten we eerst kijken wat er rond de rest van de wereld aan de hand is. In Chili zijn we getuige van gewelddadige protesten in tegenstelling tot alles wat we in decennia hebben gezien …

Drie mensen stierven bij een brand in een supermarkt die vroeg in de zondag in de Chileense hoofdstad werd geplunderd, terwijl protesten aangewakkerd door woede over sociale en economische omstandigheden een van de meest stabiele landen van Latijns-Amerika wiegden.

Burgemeester Karla Rubilar van Santiago vertelde verslaggevers dat twee mensen dood waren verbrand in de brand en een ander later stierf in het ziekenhuis, nadat de enorme winkel onder controle van de Amerikaanse winkelketen Walmart was geplunderd.

chili

De economische omstandigheden zijn moeilijk in Chili en worden snel moeilijker, en het is zeer ongebruikelijk om te horen van “plunderingen” in een land dat normaal gesproken zo stabiel is.

Ondertussen lijkt politieke corruptie de belangrijkste motivatie te zijn voor de gewelddadige protesten in Libanon …

Duizenden demonstranten stroomden zaterdag voor een derde dag het centrum van Beiroet binnen, uren na nachtelijke botsingen tussen veiligheidstroepen en demonstranten die leidden tot grootschalige arrestaties en verschillende verwondingen.

Demonstraties hebben gedurende drie dagen verschillende delen van Libanon overspoeld. Veel demonstranten riepen op tot het ontslag van de regering en eisten de “ondergang” van een politieke klasse die het land heeft geregeerd sinds het begin van de 15-jarige burgeroorlog in 1975.

Wanneer mensen de hoop verliezen dat het ooit beter gaat, gaan ze de straat op.

Helaas lijkt corruptie op dit moment een manier van leven in Libanon en lijkt er op korte termijn weinig hoop op grote hervormingen.

In het VK trok het drama rond de Brexit-saga dit weekend “honderdduizenden mensen” de straten van Londen op …

Honderdduizenden mensen marcheerden in centraal Londen om een ​​nieuw referendum te eisen over de vraag of Groot-Brittannië in de Europese Unie zou moeten blijven , omdat het parlement stemde om een ​​beslissing te vertragen over het wel of niet steunen van de herziene Brexit-terugtrekkingsovereenkomst van premier Boris Johnson .

De mars die werd georganiseerd door de People’s Vote-campagne is naar verluidt de grootste tot nu toe en trekt anti-Brexit-aanhangers uit het hele land, terwijl het parlement voor het eerst sinds het conflict in Falklands in de jaren 80 op een zaterdag zat.

Weer een nieuwe Brexit-overeenkomst lijkt te zijn mislukt en velen vragen zich af of het ooit mogelijk zal zijn er een via het Parlement te krijgen.

brexit

Veel van degenen die voor Brexit pleiten, hopen op dit moment een “no deal” exit uit de Europese Unie, en ondertussen houden veel van de “restanten” de hoop vast dat er op de een of andere manier een tweede referendum zal komen.

Nederlandse boeren

“Onze toekomst kwijt met dit stikstofbeleid.” De tekst is woensdag op een spandoek te lezen tijdens het tweede boerenprotest in korte tijd. Boeren vinden dat te veel maatregelen om de uitstoot van stikstof terug te dringen op hun bordje komt. Ze zijn bang dat de regels hen het werken op den duur onmogelijk maken. De boeren trokken massaal naar De Bilt en Den Haag om hun punt te maken.

Lees ook:  Trumpworld omarmt de Death Wish Economy rijken moeten eerst gered worden

Ook de Duitse en Franse boeren hebben all aangekondigd om met duizenden de weg op te gaan om te protesteren tegen de maatregelen van hun regering. Tevens hebben ouderen organisaties, de bouwvakbond, grondverzetbedrijven, aannemers, transporteurs en baggeraars aangekondigd mee te doen, nu hopen we allen dat het volk achter deze partijen gaan staan en ook de straat op gaan.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenboeren

Over in Spanje zijn gewelddadige protesten nacht na nacht uitgebroken in de nasleep van de arrestatie van negen belangrijke pro-onafhankelijkheidsleiders in Catalonië …

Barcelona zag vrijdag zijn vijfde opeenvolgende nacht van geweld, in de nasleep van de uitspraak van het Hooggerechtshof van maandag dat negen pro-onafhankelijkheidsleiders gevangen zette voor hun rol in de secessionistische drive van 2017. De verstoringen gisteravond waren bijzonder virulent, in termen van hun duur, intensiteit en gebruik van geweld door de demonstranten, die zeer agressief waren tegenover de politie.

Gewelddadige groepen omringden het centrale hoofdkwartier van de nationale politie in de Catalaanse hoofdstad, gooiden voorwerpen, zetten barricades op en staken afvalcontainers in brand. Terwijl de zon onderging, verhuisden de protesten naar het centrum van de stad, waar de regionale politie, de Mossos d’Esquadra, een gepantserd voertuig met een waterkanon gebruikte. Ten minste drie politieagenten raakten gewond bij de rellen.

Deze protesten vervagen na een tijdje, maar ze gaan niet weg. Degenen die betrokken zijn bij de pro-onafhankelijkheidsbeweging in Catalonië zijn zeer gepassioneerd en hebben brede publieke steun.

De protesten die de grootste plons op het wereldtoneel hebben gemaakt, zijn natuurlijk de meedogenloze protesten tegen democratie in Hong Kong. Ondanks de brutaliteit van de politie, komen de demonstranten steeds weer terug en ‘tienduizenden’ demonstranten liepen zondag opnieuw op straat …

Tienduizenden pro-democratie demonstranten trokken zondag de straten van Hong Kong in, wederom tartend een politieverbod voor de vergadering en niet afgeschrikt door een brutale aanval op een leider van de organisatie die opriep tot de mars.

De enorme opkomst, waaronder gezinnen, kinderen en ouderen, toonde aan dat de beweging nu in zijn vijfde maand brede steun blijft hebben, ondanks de steeds gewelddadiger tactiek die door demonstranten wordt gebruikt en het escalerende gebruik van geweld door de politie.

hong-kong

In de Verenigde Staten zijn er op dit moment geen protesten zoals deze.

Maar die komen waarschijnlijk heel snel.

Het afzettingsproces brengt een punt van aandacht naar de diepe woede die zich al jaren aan beide kanten van het politieke spectrum opbouwt. Nu dit proces is begonnen, is er geen weg meer terug en beide partijen geloven dat er slechts één resultaat is dat gerechtigheid zal brengen.

Voor links is elk resultaat dat Donald Trump uit zijn ambt haalt een bittere teleurstelling. De Democraten in het Huis van Afgevaardigden gaan artikelen van beschuldiging opstellen, en ze zijn van mening dat ze al de stemmen hebben die ze nodig hebben om die artikelen van beschuldiging naar de Amerikaanse senaat te sturen.

Als de door de republikeinen gecontroleerde senaat niet stemt om Trump te veroordelen en hem uit zijn ambt te verwijderen, zal dit links van streek maken en zou het kunnen leiden tot een explosie van woede in onze stadsstraten.

Aan de andere kant, als de Republikeinse gecontroleerde Senaat stemt om Trump te veroordelen en hem uit zijn ambt te verwijderen, zullen tientallen miljoenen hardcore Trump-supporters absoluut razend zijn. Rechts zou er een explosie van rechtvaardige woede zijn en het zou vrijwel zeker in onze stadsstraten terechtkomen.

Natuurlijk is het waarschijnlijk dat beide partijen goed beginnen te protesteren voordat er een eindresultaat is, maar zodra de laatste stemming in de Senaat plaatsvindt, zullen de dingen waarschijnlijk heel interessant worden.

De Democraten hadden nooit deze weg moeten inslaan, omdat dit proces ons op de een of andere manier uit elkaar zal halen.

Als onze oprichters ons vandaag zouden kunnen zien, zouden ze zich omdraaien in hun graven, omdat dit niet de bedoeling was.

Over de auteur : Ik ben een stem die schreeuwt om verandering in een samenleving die over het algemeen tevreden lijkt te blijven slapen. Door een donatie te doen (zie menu), help je mijn werk te ondersteunen. Ik sta altijd vrij en gelukkig anderen toe mijn artikelen in schriftelijke vorm op hun eigen websites opnieuw te publiceren, maar alleen als dit gedeelte ‘Over de auteur’ is opgenomen. Om te voldoen aan overheidsvoorschriften, moet ik u zeggen dat de controversiële meningen in dit artikel alleen van mij zijn en niet noodzakelijkerwijs de meningen weerspiegelen van de websites waar mijn werk opnieuw wordt gepubliceerd. Dit artikel kan meningen over politieke aangelegenheden bevatten, maar is niet bedoeld om de kandidatuur van een bepaalde politieke kandidaat te bevorderen. Je kunt me volgen op sociale media op Facebook en Twitter. Het materiaal in dit artikel is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en lezers moeten erkende professionals raadplegen voordat ze juridische, zakelijke, financiële of gezondheidsbeslissingen nemen. Degenen die op dit artikel reageren door opmerkingen te maken, zijn zelf verantwoordelijk voor hun gezichtspunten, en die gezichtspunten vertegenwoordigen niet noodzakelijk de gezichtspunten van Erich Brink of de exploitanten van deze website.Lees ook:  We worstelen met het Coronavirus in Spanje, maar we zijn veel beter voorbereid dan de VS.

Comments

comments