Hillary Clinton: “Tulsi Gabbard is Russische pion”

Hillary Clinton: “Tulsi Gabbard is Russische pion”

20 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Hillary Clinton (Dem.) moest tijdens de presidentsverkiezingen 2016 de duimen leggen voor Donald Trump (Rep.). Toen opperde Clinton al dat dat onder meer te wijten was aan zogenaamde “Russische inmenging”, in plaats van haar eigen impopulariteit. Nu beweert ze dat de Russen de Democratische antioorlogskandidate Tulsi Gabbard “voorbereiden” om volgend jaar roet in het eten te gooien van de Democraten. Gabbard pikt de aantijgingen echter niet en sloeg keihard terug. Ze noemde Clinton “koningin van de oorlogsstokers” en “de belichaming van de corruptie”.

In een interview de ‘Campaign HQ’-podcast van David Plouffe vertelde Hillary Clinton (Dem.) dat de Russen van plan zouden zijn om het Amerikaanse electoraat te verdelen, om de Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) opnieuw aan een overwinning te helpen. Ook zei de dubbele verliezer dat de Russen volgens haar “kompromat” over Trump hadden.

Tulsi Gabbard on Twitter

concerted campaign to destroy my reputation. We wondered who was behind it and why. Now we know – it was always you, through your proxies and …

Clinton: “Russen bereiden kandidaat binnen Democraten voor”

“Ik maak geen voorspellingen maar ik denk zij hun oog op iemand hebben die momenteel in Democratische voorverkiezingen zijn, en ze bereiden haar voor om een derde kandidaat [naast de Democratische en de Republikeinse kandidaten] te zijn”, zei Clinton zonder enig bewijs te geven. “Zij is de favoriet van de Russen. Ze hebben een heleboel sites en bots en andere manieren om haar tot nu toe te steunen.”

Lees ook:  Prestaties van Hillary Clinton als staatssecretaris, welke?

Tulsi Gabbard on Twitter

Great! Thank you @HillaryClinton. You, the queen of warmongers, embodiment of corruption, and personification of the rot that has sickened the Democratic Party for so long, have finally come out from behind the curtain. From the day I announced my candidacy, there has been a …

Het was duidelijk dat Clinton het had over Tulsi Gabbard (Dem.), al noemde ze haar niet bij naam. Gabbard deed dienst in het Amerikaanse leger en is erg gekant tegen buitenlandse militaire avonturen en het beleid om regimes omver te werpen. Toen Clinton gevraagd werd of ze het over Gabbard had, antwoordde ze: “Als de handschoen past.”

“Koningin van de oorlogsstokers”

Gabbard sloeg echter ongemeen hard terug. “Geweldig! Bedankt Hillary Clinton. U, de koningin van de oorlogsstokers, de belichaming van de corruptie en de verpersoonlijking van de verrotting die de Democratische Partij zo lang heeft verziekt, treedt eindelijk uit de schaduw”schrijft Gabbard op Twitter.

“Vanaf de dag dat ik mijn kandidatuur bekendmaakte, is er een gecoördineerde campagne gevoerd om mijn reputatie te vernietigen. We vroegen ons af wie erachter zat en waarom. Nu weten we dat u het altijd al was, via uw […] machtige bondgenoten in de […] media en de oorlogsmachine, bang voor de dreiging die ik vorm”, klinkt het. “Het is nu duidelijk dat deze voorverkiezing tussen u en mij gaat. Verstop u niet op laffe wijze. Doe direct mee aan de strijd.”

Lees ook:  Deze pandemie is een "massaal trauma" dat de Amerikaanse samenleving zal veranderen

Comments

comments