Johnson vraagt formeel Brexit-uitstel, maar noemt dit tegelijk “vergissing”

Johnson vraagt formeel Brexit-uitstel, maar noemt dit tegelijk “vergissing”

20 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De Britse premier Boris Johnson (Con.) heeft dan toch een nieuw uitstel van de Brexit gevraagd aan de Europese Unie. Dit in een door hem niet ondertekende brief aan Europees president Donald Tusk. Zondag verzamelen ambassadeurs van de 27 overige EU-lidstaten in Brussel om de vraag te bespreken.

Normaliter had het Britse Lagerhuis zaterdag gestemd over het voorakkoord dat Johnson en co deze week bereikten met de EU. Zo ver kwam het echter niet. Wél nam het parlement een amendement aan waardoor eerst alle Britse wetgeving klaar moet zijn, vóór de leden over de Brexit-deal kunnen stemmen. Het amendement verplicht Johnson nu om een nieuw uitstel te vragen aan de Europese leiders. Iets wat hij zelf echter niet van plan was.

Johnson vraagt formeel uitstel, maar pleit er zelf tegen

Gisteren zei de Britse premier in het parlement nog dat hij geen uitstel zou vragen. “Er is geen wet die mij daartoe verplicht”, klonk het toen bij hem. “Het beste voor het VK en de EU is een vertrek op 31 oktober.”Zaterdagavond viel uiteindelijk dan toch formeel de vraag voor een nieuw uitstel. Dit in een brief aan Europees president Donald Tusk, die Johnson zelf niet zou ondertekend hebben. De conservatieve premier voegde er wel een persoonlijke brief bij waarin hij een uitstel van Brexit een “vergissing” noemt. Daarnaast zou Tusk ook een brief van de Britse diplomaat Sir John Barrow hebben ontvangen waarin die laatste toelicht dat het uitstelverzoek wettelijk verplicht is.

Lees ook:  RUTTE EN MAXIMA ZEER NAÏEF SALMAN GEEFT TOE VERANTWOORDELIJK MOORD KHASHOGGI

Zondag zit Europees president Tusk samen met ambassadeurs van de overige 27 EU-lidstaten om de situatie te bespreken. Deze vergadering zou echter vooral gaan over de stemming door het Europees Parlement over de deal zelf, die voor volgende week gepland staat.

 

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments