Ze vertellen ons dat de volgende recessie “niet zo slecht zal zijn als 2008”. Ze hebben het verkeerd

Ze vertellen ons dat de volgende recessie “niet zo slecht zal zijn als 2008”. Ze hebben het verkeerd

20 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Moeten we ze echt geloven? Terwijl de volgende recessie snel nadert, verzekeren de reguliere media ons dat er niet echt zoveel zorgen over zijn. In feite, zoals je hieronder zult zien, verzekert CNN ons dat “de volgende niet zo slecht zal zijn als 2008”. Maar hoe weten ze dat? We hadden tenslotte geen president die dreigde te worden afgezet in 2008.

Naarmate dit proces van beschuldiging vordert, zal de stemming van dit land steeds zuurder worden. In Europa hebben ze te maken met eindeloos Brexit-drama, en in China hebben de protesten in Hong Kong instabiliteit gecreëerd in tegenstelling tot alles wat we in de moderne geschiedenis van dat land hebben gezien. Ondertussen is het Midden-Oosten een eindeloze bron van “oorlogen en geruchten van oorlogen” geworden. Op een gegeven moment zullen raketten heen en weer vliegen en daar zal een grote oorlog uitbreken, en dat zal onmiddellijk de hele wereldeconomie in chaos brengen. Bovenop al het andere schudt onze planeet als een blad, worden wereldwijde weerpatronen steeds onstabieler en mislukken gewassen over de hele wereld. De waarheid is dat de omgeving waarin de wereldeconomie opereert tegenwoordig veel onstabieler is dan in 2008,

Maar als je naar de reguliere media luistert, zou je geneigd zijn te veronderstellen dat alles goed komt.

In feite heeft CNN zojuist een artikel gepubliceerd getiteld: “Niet alle recessies zijn een crisis, en de volgende zal niet zo erg zijn als 2008” …

De angst voor een recessie neemt toe in de Verenigde Staten. Herinneringen aan de laatste recessie verergeren deze zorgen: de laatste keer dat Amerika te maken kreeg met een recessie was in 2008, toen de financiële crisis zich aan het ontvouwen was. Miljoenen mensen verloren hun baan, de groei van het BBP kelderde en bedrijven sloten hun deuren.

Maar niet alle recessies zijn zo. Soms kan de economie door een recessie groeien. Sommige economen geloven zelfs dat de wereld zich nu in een recessie bevindt en de meeste mensen realiseren zich dit niet eens.

Zou het niet geweldig zijn als we de volgende recessie helemaal zouden kunnen doorlopen zonder het te beseffen?

Dat zou ik leuk vinden.

Misschien moeten ze een manier bedenken om spruitjes te eten zonder het ook te beseffen.

Volgens CNN is het waarschijnlijk dat we op weg zijn naar een “groei-recessie” in plaats van een recessie waarin we “miljoenen verloren banen zouden hebben, zoals de laatste recessie” …

Voor de Verenigde Staten betekent een wereldwijde recessie waarschijnlijk een trage groei, in plaats van miljoenen verloren banen zoals de laatste recessie tien jaar geleden. Een groeirecessie zou niets zijn van 2008, toen Amerika een zogenaamde technische recessie inging: minstens twee opeenvolgende kwartalen van een krimpende economie. De Amerikaanse economie is daar ver van verwijderd.

Ze kunnen optimistisch zijn als ze willen, maar het ding over je hoofd in het zand steken is dat je achterste nog steeds zichtbaar is.

Kijk, ik ben niet tegen wishful thinking, maar op een gegeven moment heb je te maken met de realiteit. Persoonlijk zou ik graag een basketbal willen dunk zoals Michael Jordan doet, maar het gaat gewoon niet gebeuren.

En onze realiteit leert ons dat we economisch veel kwetsbaarder zijn dan in 2008. Hoewel we sinds de laatste recessie nooit een volledig jaar met 3 procent economische groei hebben gehad, is het industriële gemiddelde van Dow Jones bijna twee keer zo hoog zoals het was op het hoogtepunt van de bubbel die barstte tijdens de laatste financiële crisis.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Als het moeilijk wordt, rennen de VS naar hun criminele vrienden

Met andere woorden, aandelenkoersen zijn absurd opgeblazen en op een gegeven moment zal er een dramatische implosie zijn.

Veel van de groei van de aandelenkoersen is veroorzaakt door bedrijven die zogenaamd miljarden dollars waard zijn, maar die eigenlijk geen winst maken.

WeWork is een voorbeeld van het type bedrijf waar ik het over heb. Het bloed bloedt constant, maar in januari was het zogenaamd 47 miljard dollar waard.

Dat aantal was natuurlijk altijd volledig en volkomen belachelijk, en na alle problemen die het bedrijf de afgelopen maanden heeft gehad, is de waardering van het bedrijf dramatisch veranderd.

Op dit moment wordt zelfs gemeld dat WeWork slechts ongeveer 8 miljard dollar waard is …

Omdat WeWork geen geld meer heeft , orkestreert SoftBank Group het ‘reddingsfinancieringsplan’ van het bedrijf dat het onder de $ 8 miljard zou kunnen waarderen, meldt Bloomberg .

Waarom het belangrijk is: $ 8 miljard is een kleine fractie van de $ 47 miljard waardering die WeWork in januari van SoftBank heeft gehaald. Het reddingsplan komt ook nadat het kantoorbedrijf de IPO had afgeremd , waardoor bedrijfsobligaties waren gevallen.

Dus hoe verliest een bedrijf in minder dan een jaar 39 miljard dollar aan waarde?

Nou, het was eigenlijk nooit 47 miljard dollar waard, en de waarheid is dat WeWork uiteindelijk naar nul gaat.

Maar soortgelijke dingen kunnen over bedrijf na bedrijf worden gezegd. Wall Street is een theater voor het absurde geworden en uiteindelijk zal deze hele freakshow op spectaculaire wijze imploderen.

En wat gebeurt er als een historische beurscrash een van de triggers is die ons in een uitgebreide economische depressie dompelt zoals we die in de jaren dertig hebben ervaren?

Onze samenleving is niet uitgerust om zoiets aan te pakken. We zijn zacht, lui, geobsedeerd en volledig afhankelijk van het systeem. Als we plotseling veel zelfvoorzienend zouden moeten worden, zouden de meesten van ons plat op ons gezicht vallen.

Eerder vandaag kwam ik een Time Magazine-artikel tegen dat verklaarde dat 71 procent van alle 17- tot 24-jarigen in de Verenigde Staten niet eens aan de meest basale kwalificaties voor militaire dienst voldoet …

Ongeveer 71% van de 34 miljoen 17- tot 24-jarigen in de VS zou volgens het Pentagon niet in aanmerking komen voor militaire dienst vanwege gezondheidsredenen, uiterlijk en opleidingsniveau.

De niet-subsidiabele omvat meestal degenen die zwaarlijvig zijn, degenen die een middelbare schooldiploma of een GED missen, veroordeelde misdadigers, degenen die voorgeschreven medicijnen gebruiken voor ADHD en mensen met bepaalde tatoeages en oormeters, meldt de Wall Street Journal, hoewel aan sommige vereisten kan worden afgezien .

Slechts 1% van de jongeren komt volgens het ministerie van Defensie allebei in aanmerking en is geneigd om met het leger te praten over mogelijke diensten.

Dit is slechts een voorbeeld van hoe slecht onze samenleving is afgenomen.

Er zijn er duizenden meer en ik schrijf er altijd over.

We kunnen dus maar beter hopen dat het in dit land niet echt, echt slecht wordt, omdat het een enorme puinhoop zou zijn, anders dan alles wat de wereld ooit eerder heeft gezien.Lees ook:  IS roept op tot aanslagen tijdens de corona-crisis: de veiligheidssituatie loopt dramatisch op

Comments

comments