De bevolking van Barcelona gooien massaal hun vuilniszakken op straat

De bevolking van Barcelona gooien massaal hun vuilniszakken op straat

21 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De bevolking van Barcelona gooien massaal hun vuilniszakken op straat : “omdat de staat een puinhoop is geworden”

Nacht zeven van protesten in Barcelona tegen de repressie van Spanje van Catalaanse onafhankelijkheidsambities, na de Supreme Court-overtuiging van bewegingsleiders, vond halverwege de avond plaats in drie hoofdscenario’s, waarbij in totaal duizenden mensen betrokken waren: een vroege avondprotest dicht bij de Spaanse regering delegatie in Barcelona in de centrale wijk Eixample; een blokkade van de belangrijkste verkeersader Avinguda Meridiana die halverwege de middag begon en nog steeds om 23.00 uur aanhield; en nogmaals, een concentratie in Via Laietana buiten het Spaanse nationale politiebureau. Over het algemeen was de sfeer echter feestelijk op alle drie de locaties. 

Spaanse staat “is een puinhoop geworden”

De eerste mobilisatie aangekondigd voor zondagavond was een terugkeer naar dezelfde locatie als in de nacht toen het centrum van Barcelona begon te branden: het hoofdkantoor van de Spaanse regering in Catalonië, in de wijk Eixample. Vandaag was de organisatie die de actie opriep de Picknick voor de Republiek , met steun van het ANC. Het protest bracht volgens de stadspolitie 2.700 mensen samen en bestond uit het creëren van een symbolische vuilnisbelt.

De organisatoren legden uit dat de doelen waren, ten eerste, “de wereld om de stortplaats te zien die de staat is geworden”, en ten tweede, door terug te keren naar de locatie waar de onrust vorige week begon, om aan te tonen dat “Catalanen niet-gewelddadige mensen zijn. ” In dit verband waarschuwden de organisatoren demonstranten niet te vallen in provocaties van de nationale politie.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Ollongren weigert opnieuw huren te bevriezen: ‘Ze brengt zichzelf in politieke problemen’

De actie werd om 18.00 uur geroepen en minuten daarvoor begon de aankomst van volle vuilniszakken – zelfs als veel van hen eigenlijk vol papier waren, zoals voorgesteld. Sommige bewoners van de omliggende straten hebben hun eigen bijdrage geleverd aan echt afval. Meer dan duizend mensen reageerden op de oproep en moesten zelfs in de rij staan ​​om hun afval in de “staats” stortplaats te gooien. Nogmaals, op zoek naar een beeld dat voor zichzelf spreekt.

De middelen om het protest te roepen waren tegenwoordig de gebruikelijke, sociale media en het Telegram-berichtensysteem. “Alle picknicks produceren afval en wat is een betere plek om het te verlaten dan de vuilnisbelt op de hoek van Mallorca en Llúria?”, Zei het bericht dat vanaf het midden van de ochtend circuleerde.

En door Telegram bleven de instructies aankomen totdat het Catalaanse volkslied Els Segadors na een minuut stilte werd gezongen met alle mobiele telefoons verlicht. In die tijd werd het protest officieel beëindigd, maar veel demonstranten besloten daar door te gaan.Comments

comments