De moeder van al de puinhoop in Syrië

De moeder van al de puinhoop in Syrië

21 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Wat een puinhoop. De keizerlijke koks in Washington hebben het arme Syrië veranderd in een gifput van strijdende partijen, met rampzalige gevolgen voor iedereen.

Henry Kissinger grapte ooit dat het gevaarlijker is om de bondgenoot van Amerika te zijn dan zijn vijand. Een goed voorbeeld is hoe Washington de Koerden in Syrië gebruikte om ISIS te bevechten en hen vervolgens sloot om alleen de toorn van het machtige Turkse leger onder ogen te zien.

Vanuit de Amerikaanse bedrijfsmedia en het Congres is er een grote tint en schreeuw ontstaan ​​dat de Koerden worden verraden. De evangelische extreem-rechts en Israëls aanhangers leiden deze beschuldiging. Israël bewapent en helpt in het geheim Koerden in Irak, Iran en Syrië sinds 1975 als een elegante manier om het fragiele Arabische Midden-Oosten te versplinteren.

Maar president Trump had gelijk toen hij zei dat de Koerden rijkelijk door Washington waren betaald voor hun diensten, en voegde eraan toe: ‘zij zijn geen engelen’. Enkele feiten genegeerd door de Amerikaanse media:

– Koerden, een stammen, niet-Semitisch volk van Perzische afkomst zijn, net als Palestijnen, een staatloos volk dat zand is in de ogen van het Midden-Oosten. Ze bewonen de hooglanden van Syrië, Irak, Armenië en Iran. Koerden zijn een knap, oorlogszuchtig volk dat bekend staat om hun vechtkunsten en moed. Ze hebben lang tegen naburige Arabische en Iraanse stammen gevochten om grasland en watervoorraden.

– De regering-Obama werd door de diepe staat en Israël verwikkeld in het bewapenen en financieren van de extremistische Islamitische Staatsgroep als een manier om de seculiere regering van Syrië, een bondgenoot van Iran, omver te werpen. Het door de VS uitgeruste Iraakse leger gestuurd om IS te bestrijden, rende voor hun leven. Toen de Islamitische Staat Bagdad bedreigde, kwam de Amerikaanse luchtmacht tussenbeide en verpletterde het. Schurken elementen van de Islamitische Staat liepen amok en veroorzaakten allerlei wreedheden. Sommige IS-eenheden ontvangen nog steeds geheime Israëlische grensoverschrijdende steun.

De VS vonden het opportuun om Koerdische milities, bekend als YPG, te betalen om restanten van de rag-tag IS te bestrijden, een gewapende menigte wiens gevaar wild overdreven werd door de westerse media. IS was een perfect excuus om Amerikaanse strijdkrachten in het Midden-Oosten te houden. Turkije heeft IS geholpen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De islamitische staat en de waan van Donald Trump

– De Koerdische minderheid van Turkije is 15-20% van de 80 miljoen inwoners. De gevaarlijke marxistische PKK-beweging roept al sinds de jaren tachtig op tot een onafhankelijke Koerdische staat. Ik dekte de oorlog in het zuiden van Anatolië, tussen de PKK en het Turkse leger, een bloedige aangelegenheid van bomaanslagen en slachtingen waarbij meer dan 40.000 doden vielen. Turken zijn ballistisch bij het noemen van een onafhankelijke Koerdische staat, die de Koerden ‘berg Turken’ en marxistische ‘terroristen’ noemen.

Koerden werden hard onderdrukt door verschillende Turkse regeringen en hun generaals. Maar toen de Ottomaanse Turken tijdens de Eerste Wereldoorlog tienduizenden Armeense gevangenen naar Syrië marcheerden, verkrachtten en slachtten Koerdische stammen hen in groten getale. In de jaren 1920 autoriseerde de heilige Winston Churchill het gebruik van gifgas tegen ‘onhandelbare’ Koerdische en Afghaanse stammen.

– Amerikaanse pogingen om de regering van Syrië omver te werpen, creëerden nationale chaos. Het smerige oostelijke derde deel van Syrië had een gemengde stammenpopulatie, maar de Koerdische YPG-militie verklaarde het onafhankelijk van Syrië en verklaarde een nieuwe Koerdische staat genaamd Rojava. Niet verwonderlijk ontwikkelde zich een verwarrende strijd tussen Syrische strijdkrachten en Arabische stammenjagers, Amerikaanse eenheden, Koerdische milities, IS en stammen die zich op Damascus richtten. Turkije, verbijsterd over de vooruitzichten van een onafhankelijke Koerdische staat naast de deur, besloot zijn leger in te sturen dat actie had geëist tegen gewapende Koerdische groepen.

In deze maalstroom schreed Donald Trump, die niets van Syrië wist. Er waren slechts ongeveer 1.000 Amerikaanse troepen in Syrië, maar zij konden de Amerikaanse luchtmacht in Qatar uitschakelen. Deze symbolische troepen worden teruggetrokken naar het naburige Irak, dat een door de VS bezette natie blijft met een marionettenregering, een Amerikaans garnizoen van minstens 5.000 troepen en oceanen van olie.

Kortom, Syrië wordt gegrondvest door oorlogen zonder goed doel. Turkije maakte een ernstige fout door zich aan te sluiten bij de inspanningen om het Assad-regime van Syrië omver te werpen. De VS, Frankrijk, Groot-Brittannië en Israël hebben daar helemaal niets te doen. Alleen Rusland heeft een legitiem geopolitiek belang in Syrië, dat dicht bij de zuidelijke grens ligt. Tot nu toe heeft Vlad Poetin een zeer bekwaam spel van groot machtsschaak gespeeld in Syrië, terwijl de VS keer op keer blunderde.Lees ook:  De Inter Coronavirus-periode en een nieuwe visie op het leven van de 21e eeuw

Comments

comments