Geen vrouwelijk symbool op maandverband na klachten transgenders

Geen vrouwelijk symbool op maandverband na klachten transgenders

21 oktober 2019 2 Door Indignatie redactie
4
(1)

Always zal het Venus-symbool op Britse verpakkingen van maandverband verwijderen na klachten van transgenderactivisten. Dat schrijft The Mail on Sunday. Vanaf januari 2020 zal het product een ‘genderneutrale’ verpakking krijgen. Veel vrouwelijke klanten reageren echter woedend en dreigen met een boycot. “Het verwijderen van het vrouwelijke symbool uit de verpakking van maandverband is in feite een ontkenning van het bestaan van vrouwen”, klinkt het.

Procter & Gamble (P&G) – het moederbedrijf van Always – besliste om het Venus-symbool van de verpakkingen van Always-maandverband te verwijderen. Volgens transgenderactivisten zou het symbool discriminerend zijn voor mensen die als vrouw geboren waren, maar nog altijd maandverband moesten gebruiken nadat ze van geslacht waren veranderd.

Robby Starbuck on Twitter

The company @Always is removing the symbol for female from packaging for their sanitary pads. They’re doing this because trans men were complaining about not including them. Absolutely stupid. Never give in to this delusional insanity. https://t.co/1G0JqkI4Xy

“Ontkennen bestaan vrouwen”

Een transgenderactivist met het pseudoniem ‘Melly Boom‘ klaagde het Venus-symbool op de Always-verpakkingen in juli aan op Twitter. “Er zijn niet-binaire en transgendermensen die nog steeds uw producten moeten gebruiken, weet je”, klinkt het. Ben Saunders, een andere activist, nam in juni al contact op met Always in verband met een soortgelijke klacht.

“We zijn blij u te kunnen meedelen dat we vanaf december een verpakkingsontwerp zonder het vrouwelijke symbool zullen gebruiken”, antwoordde het marketingteam van Always op Twitter. “We zijn erg blij dat mensen zoals jij hun mening kunnen geven.” De nieuwe verpakking zou vanaf januari 2020 in de rekken moeten liggen.

Veel vrouwelijke klanten zijn echter woedend op Always en zweren de producten te zullen boycotten. “Het verwijderen van het vrouwelijke symbool uit de verpakking van maandverband is in feite een ontkenning van het bestaan van vrouwen”, zegt feministe Julie Bindel tegen The Mail on Sunday.

Steun deze website en steun het vrije alternatieve nieuws zonder censuur:
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 1

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Comments

comments