Geen vrouwelijk symbool op maandverband na klachten transgenders

Geen vrouwelijk symbool op maandverband na klachten transgenders

21 oktober 2019 2 Door Indignatie redactie
4
(1)

Always zal het Venus-symbool op Britse verpakkingen van maandverband verwijderen na klachten van transgenderactivisten. Dat schrijft The Mail on Sunday. Vanaf januari 2020 zal het product een ‘genderneutrale’ verpakking krijgen. Veel vrouwelijke klanten reageren echter woedend en dreigen met een boycot. “Het verwijderen van het vrouwelijke symbool uit de verpakking van maandverband is in feite een ontkenning van het bestaan van vrouwen”, klinkt het.

Procter & Gamble (P&G) – het moederbedrijf van Always – besliste om het Venus-symbool van de verpakkingen van Always-maandverband te verwijderen. Volgens transgenderactivisten zou het symbool discriminerend zijn voor mensen die als vrouw geboren waren, maar nog altijd maandverband moesten gebruiken nadat ze van geslacht waren veranderd.

Robby Starbuck on Twitter

The company @Always is removing the symbol for female from packaging for their sanitary pads. They’re doing this because trans men were complaining about not including them. Absolutely stupid. Never give in to this delusional insanity. https://t.co/1G0JqkI4Xy

“Ontkennen bestaan vrouwen”

Een transgenderactivist met het pseudoniem ‘Melly Boom‘ klaagde het Venus-symbool op de Always-verpakkingen in juli aan op Twitter. “Er zijn niet-binaire en transgendermensen die nog steeds uw producten moeten gebruiken, weet je”, klinkt het. Ben Saunders, een andere activist, nam in juni al contact op met Always in verband met een soortgelijke klacht.

“We zijn blij u te kunnen meedelen dat we vanaf december een verpakkingsontwerp zonder het vrouwelijke symbool zullen gebruiken”, antwoordde het marketingteam van Always op Twitter. “We zijn erg blij dat mensen zoals jij hun mening kunnen geven.” De nieuwe verpakking zou vanaf januari 2020 in de rekken moeten liggen.

Veel vrouwelijke klanten zijn echter woedend op Always en zweren de producten te zullen boycotten. “Het verwijderen van het vrouwelijke symbool uit de verpakking van maandverband is in feite een ontkenning van het bestaan van vrouwen”, zegt feministe Julie Bindel tegen The Mail on Sunday.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments