#Boerenprotest nu ook van start in Duitsland! #Boeren massaal onderweg naar Bonn en Berlijn

#Boerenprotest nu ook van start in Duitsland! #Boeren massaal onderweg naar Bonn en Berlijn

22 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Het succes – in media aandacht – van de boerenprotesten in Nederland hebben onze oosterburen geïnspireerd om hetzelfde te doen. Vandaag vindt er een massaal protest plaats in de Duitse steden Bonn en Berlijn, ook de Duitse boeren hebben het totaal niet makkelijk. De eerste beelden van de veroveringstochten van de boeren verschijnen op het internet, ook de Duitsers kunnen zich opmaken voor de boerenprotesten!

Boeren in Actie on Twitter

Ook in Duitsland is vandaag een #boerenprotest. Inmiddels zijn ook daar vele honderden trekkers onderweg naar #Bonn. #boeren #boerenprotest #Bauernprotest #bauersuchtfrau #Bauern #farm #farmers https://t.co/WlpYwEZMUn

In Duitsland zijn ze zich dus ook langzaam aan het groeperen, we zijn benieuwd of ze een nog grotere boodschap kunnen afleveren aan Berlijn. Want ook de boeren in Duitsland zijn de dupe van het geflopte en doorgeslagen subsidiesysteem wat de agrarische sector al decennia verpest. De EU dwingt de agrarische sector al tijden lang om te centraliseren, met alle gevolgen van dien.

Groningen on Twitter

De binnenstad van Bonn is nu al vol. En de trekkers blokkeren het openbaar vervoer. #bauerndemo #boerenprotest #Bauernprotest

Zowel in Berlijn als Bonn is de opkomst nu al vrij veel, in beide steden is het verkeer al redelijk ontregeld. De boeren en hun trekkers veroorzaken weer veel opstoppingen. We zijn benieuwd of de boeren dezelfde boodschap kunnen afgeven aan de regering. De Duitse boeren hebben genoeg van de Nederlandse boeren geleerd om veel resultaat te boeken!

Lees ook:  "Slechtste jaar ooit": het Chinese verbod op Amerikaanse landbouwproducten zal een ontploffing zijn voor talloze Amerikaanse boerderijen

Duizenden boeren in Duitsland protesteren tegen milieuregels

In heel Duitsland gaan boeren vandaag de straat op om te demonstreren tegen nieuwe milieumaatregelen. Het grootste protest is in Bonn, waar 10.000 boeren worden verwacht. Net als bij de boerenprotesten in Nederland komen actievoers met hun tractor.

RTL WEST on Twitter

Die #Polizei #Bonn lotst die Traktoren aus der Innenstadt. #traktordemo https://t.co/x3Fpcg9Fab

Het boerenprotest richt zich in het bijzonder op het Agrarpaket, de nieuwe milieumaatrelegen van de bondsregering voor de agrarische sector. Daarin staat onder andere dat het gebruik van onkruidverdelger glyfosaat moet worden teruggedrongen, er een label voor dierenwelzijn moet komen en dat er meer aan insectenbescherming moet worden gedaan. Ook bekritiseren de boeren de aanscherping van de mestnorm.

Volgens de boeren is de strengere wetgeving nauwelijks bij te benen en ze vrezen dat die familiebedrijven in gevaar brengt. De boeren zijn het zat om door de politiek als boeman te worden gezien, schrijft nieuwssite Tagesschau. In Bonn demonstreren de boeren bij het ministerie van Landbouw met zo’n 1000 tractoren. Die veroorzaken overlast in het verkeer, is te zien op een video van RTL West. Andere protesten vinden vandaag onder meer plaats in Hannover, München, Berlijn, Stuttgart en Freiburg. Sinds een aantal weken voeren Duitse boeren ook al een stil protest, door groene, houten kruizen op hun velden te plaatsen. Lees meer bij Tagesschau en Agrarheute

Lees ook:  In 1975 werd Suriname onafhankelijk

boeren

Comments

comments