6 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

#Boerenprotest nu ook van start in Duitsland! #Boeren massaal onderweg naar Bonn en Berlijn

boeren

 5 total views,  3 views today

Het succes – in media aandacht – van de boerenprotesten in Nederland hebben onze oosterburen geïnspireerd om hetzelfde te doen. Vandaag vindt er een massaal protest plaats in de Duitse steden Bonn en Berlijn, ook de Duitse boeren hebben het totaal niet makkelijk. De eerste beelden van de veroveringstochten van de boeren verschijnen op het internet, ook de Duitsers kunnen zich opmaken voor de boerenprotesten!

JavaScript is not available.

No Description

In Duitsland zijn ze zich dus ook langzaam aan het groeperen, we zijn benieuwd of ze een nog grotere boodschap kunnen afleveren aan Berlijn. Want ook de boeren in Duitsland zijn de dupe van het geflopte en doorgeslagen subsidiesysteem wat de agrarische sector al decennia verpest. De EU dwingt de agrarische sector al tijden lang om te centraliseren, met alle gevolgen van dien.

Groningen on Twitter: “De binnenstad van Bonn is nu al vol. En de trekkers blokkeren het openbaar vervoer. #bauerndemo #boerenprotest #Bauernprotest / Twitter”

De binnenstad van Bonn is nu al vol. En de trekkers blokkeren het openbaar vervoer. #bauerndemo #boerenprotest #Bauernprotest

Zowel in Berlijn als Bonn is de opkomst nu al vrij veel, in beide steden is het verkeer al redelijk ontregeld. De boeren en hun trekkers veroorzaken weer veel opstoppingen. We zijn benieuwd of de boeren dezelfde boodschap kunnen afgeven aan de regering. De Duitse boeren hebben genoeg van de Nederlandse boeren geleerd om veel resultaat te boeken!

Duizenden boeren in Duitsland protesteren tegen milieuregels

In heel Duitsland gaan boeren vandaag de straat op om te demonstreren tegen nieuwe milieumaatregelen. Het grootste protest is in Bonn, waar 10.000 boeren worden verwacht. Net als bij de boerenprotesten in Nederland komen actievoers met hun tractor.

RTL WEST on Twitter: “Die #Polizei #Bonn lotst die Traktoren aus der Innenstadt. #traktordemo pic.twitter.com/x3Fpcg9Fab / Twitter”

Die #Polizei #Bonn lotst die Traktoren aus der Innenstadt. #traktordemo pic.twitter.com/x3Fpcg9Fab

Het boerenprotest richt zich in het bijzonder op het Agrarpaket, de nieuwe milieumaatrelegen van de bondsregering voor de agrarische sector. Daarin staat onder andere dat het gebruik van onkruidverdelger glyfosaat moet worden teruggedrongen, er een label voor dierenwelzijn moet komen en dat er meer aan insectenbescherming moet worden gedaan. Ook bekritiseren de boeren de aanscherping van de mestnorm.

Volgens de boeren is de strengere wetgeving nauwelijks bij te benen en ze vrezen dat die familiebedrijven in gevaar brengt. De boeren zijn het zat om door de politiek als boeman te worden gezien, schrijft nieuwssite Tagesschau. In Bonn demonstreren de boeren bij het ministerie van Landbouw met zo’n 1000 tractoren. Die veroorzaken overlast in het verkeer, is te zien op een video van RTL West. Andere protesten vinden vandaag onder meer plaats in Hannover, München, Berlijn, Stuttgart en Freiburg. Sinds een aantal weken voeren Duitse boeren ook al een stil protest, door groene, houten kruizen op hun velden te plaatsen. Lees meer bij Tagesschau en Agrarheute

boeren

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments