Arabische man verpest Frans archeologisch museum met graffiti

Arabische man verpest Frans archeologisch museum met graffiti

23 oktober 2019 1 Door Indignatie redactie

In het Zuid-Franse Saint Raphael vond vanmorgen een bizar misdrijf plaats. Zeker één allochtone man heeft zich verschanst, om Arabische inscripties aan te brengen op de muren van het gebouw. “Het museum zal een hel worden”, klonk het onder meer. De man riep ook verschillende bedreigingen en is inmiddels gearresteerd, rapporteert BFMTV.

Een man werd gearresteerd deze voormiddag na zichzelf gebarricadeerd te hebben in het archeologisch museum in Saint Raphael in het Franse Var-departement, en allerlei bedreigingen te uiten. Hij zou ook allerlei Arabische teksten hebben geklad op de museummuren.

Police Nationale 83 on Twitter

Interpellation par le #Raid d’un individu retranché dans le musée archéologique . Le périmètre de sécurité reste maintenu pour la poursuite des investigations. https://t.co/8rpUMKWgZc

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenBizarre noodsituatie bij archeologie-museum in Zuid-Frankrijk

Eerder was er sprake van een of twee mannen die zich hadden verschanst. De ordediensten verzamelden zich snel en massaal bij het museum. Burgers werden ontraden om zich in de buurt te begeven. Het was onduidelijk of de verdachte ook gewapend was, maar Franse media maakten wel gewag van bekladde muren.

Finaal kon de verdachte opgepakt worden. Wat de motivatie van de man was, is nog onduidelijk en de politie gebiedt ook voorzichtig te zijn met speculatie. Voorlopig weigert de arrestant te spreken.

De situatie kwam aan het licht nadat een poetsvrouw alarm sloeg omdat ze niet binnenkon.Comments

comments