EU-beleid met betrekking tot Afrikaanse migranten op basis van leugens

EU-beleid met betrekking tot Afrikaanse migranten op basis van leugens

23 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Het Europese beleid om illegale migratie aan te pakken is niet nauwkeurig, zegt een rapport van het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP).

“Beleidsmakers moeten hun aanpak veranderen.” Dit was de conclusie van het VN-ontwikkelingsprogramma (UNDP) getiteld Climbing Fences , een rapport over de bestrijding van illegale immigratie, dat op maandag 21 oktober openbaar werd gemaakt.

De Franse premier Edouard Philippe heeft met name gepleit voor overheidssteun om die landen te ontwikkelen van hun inwoners die op de vlucht zijn, maar deze oplossing zou helemaal niet de juiste optie zijn.

“Dit soort aanpak stuurt een slecht signaal naar de Europese kiezers door hen te laten geloven dat dergelijke strategieën op de lange termijn zullen werken”, waarschuwde de auteurs van het rapport.

Dit laatste is gebaseerd op interviews met meer dan 1 900 Afrikaanse migranten die in dertien Europese landen wonen. Het doel van de studie was om het typische profiel te bepalen om de keuze van Afrikaanse migranten te begrijpen.

Volgens het rapport waren migranten gemiddeld 24 jaar oud toen ze in Europa aankwamen. Hoewel ze geen deel uitmaakten van de elite, hadden ze een hoger opleidingsniveau dan de gemiddelde persoon van hun generatie.

Ongeveer 43 procent had de middelbare school afgerond en bijna de helft had een soort inkomen ontvangen toen ze vertrokken. Al deze elementen maken het mogelijk om af te leiden dat de ontwikkeling van Afrikaanse landen uiteindelijk migratiebewegingen aanmoedigt.

De auteurs van het onderzoek verwerpen dus het feit dat migratie kan worden teruggedrongen via programmatische en beleidsreacties die zijn ontworpen om dit te voorkomen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Amerika in het midden van de jaren 70 en 2020

Volgens de ontvangen getuigenissen doen de jonge Afrikanen die hun land verlaten dit omdat ze vinden dat ze niet genoeg geld verdienen en voelen dat hun stem niet wordt gehoord door de regeringen. “Hun ambitie heeft de lokaal beschikbare kansen overtroffen. De ontwikkeling gaat niet snel genoeg en de winst is ongelijk en beperkt, ‘concludeerden de auteurs.

De BBC rapporteerde in 2007 dat de Internationale Organisatie voor Migratie schat dat ongeveer 4,6 miljoen Afrikaanse migranten in Europa wonen, maar dat het Migration Policy Institute schat dat tussen de 7 en 8 miljoen illegale migranten uit Afrika in de EU wonen.

Volgens Hein de Haas, de directeur van het International Migration Institute aan de Universiteit van Oxford, wordt in het publieke debat over Afrikaanse migratie naar Europa het fenomeen geportretteerd als een ‘exodus’, grotendeels samengesteld uit illegale migranten, gedreven door conflict en ‘armoede’.

Maar hij zei dat deze weergave niet juist was, en stelde dat de illegale migranten vaak goed opgeleid zijn en de aanzienlijke kosten van de reis naar Europa kunnen betalen. Migratie van Afrika naar Europa, stelt hij, “wordt gevoed door een structurele vraag naar goedkope arbeidsmigranten in informele sectoren”.

De meeste Afrikanen migreren ook op eigen initiatief, in plaats van het slachtoffer te zijn van mensenhandelaren. Verder beweert hij dat, terwijl de media en populaire percepties irreguliere migranten zien als meestal aankomen op zee, de meeste daadwerkelijk aankomen op toeristenvisa of met valse documentatie, of binnenkomen via de Spaanse enclaves, Ceuta en Melilla.

De Haas zei dat “de meerderheid van de illegale migranten Europa legaal Europa binnenkomt en vervolgens hun visum overschrijdt.”Lees ook:  De EU - nalatenschap van de nazi's - de beginjaren (2)

Comments

comments