Geen wereld voor staatslieden zoals Trump, Bolsenaro, en Johnson

Geen wereld voor staatslieden zoals Trump, Bolsenaro, en Johnson

23 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

oekomstige historici zullen ongetwijfeld de huidige tijd in mondiale politieke zaken een tijdperk noemen waar er een schaarste aan staatslieden was. Wat verbazingwekkend is, is dat er in 1864 veel meer staatslieden waren dan nu. Staatsmanschap was zelfs zo in trek dat in de jaren 1840 de Britse premier Robert Peel, een grootvader van de moderne conservatieve partij, zijn vriend Alexander Macmillan van de beroemde Macmillan Publishing House in Londen opriep een speciaal jaarlijks handboek te ontwikkelen voor staatslieden. In 1865 werd het verzoek van Peels beantwoord met Macmillan die “The Statesman’s Yearbook” publiceerde, een referentiecompendium dat de staatsman en elke andere geïnteresseerde lezer een beschrijving gaf van de politieke, economische en sociale omstandigheden van elke natie en kolonie ter wereld.

Het was echt verbazingwekkend dat informatie en gegevens, zoals die in ‘The Statesman’s Yearbook’, konden worden verzameld in een tijdperk van vroege telegraafcommunicatie, naast postdiensten en diplomatieke koeriers.

Staatsmanschap in 1864 was niet een of ander bondig concept dat het voorwerp was van publieke spot door neofieten en dullards, maar het werd beschouwd als een vereiste om een ​​hoge regeringsfunctie te bekleden, evenals een deugd.

Het “Staatsman’s Jaarboek” werd gelezen door wereldleiders in 1864. Deze personen zouden de Britse premier Viscount Palmerston, de Amerikaanse president Abraham Lincoln, de zuidelijke president Jefferson Davis en de Braziliaanse keizer Dom Pedro II zijn geweest. De Braziliaanse keizer werd, ondanks zijn verheven koninklijke titel, enorm bewonderd door beroemdheden als Victor Hugo, Charles Darwin, Louis Pasteur en Henry Wadsworth Longfellow. Stel je voor dat een van deze staatslieden uit die tijd had kunnen overwegen dat ze in het verre jaar van 2019 zouden worden vervangen door mensen als Boris Johnson, Donald Trump en Jair Bolsonaro. In plaats van een jaarboek voor staatslieden is vandaag een handleiding nodig voor politieke clowns, sociale dunces en fascistische blikpotten.

In een incompetente poging om het genie weer in de fles te stoppen, stuurde Trump een brief van 9 oktober 2019 naar de president van Turkije, Recep Tayyip Erdogan, met het verzoek de Turkse invasie van de overwegend Koerdische regio Rojava in Syrië op te lossen door een “Goede deal.” Verschillende rapporten gaven aan dat toen de brief in Ankara werd ontvangen, Erdogan hem in de vuilnisbak gooide. Trump’s brief was als die van een puberloper. Trump bedreigde Erdogan met de vernietiging van de Turkse economie. Trump vertegenwoordigde de Syrische Koerdische militaire commandant, generaal Mazloum , verkeerdKobani, door te suggereren dat de Koerden bereid waren concessies te doen betreffende de illegale bezetting door Turkije van een etnische zuivering van Rojava. Trump suggereerde dat de wereld Erdogan als de duivel zou beschouwen als hij de vage voorstellen van Trump zou afwijzen. Trump eindigde zijn brief met: “Wees geen stoere vent. Doe niet zo gek! ‘

Tijdens een bijeenkomst van het Witte Huis met de Italiaanse president Sergio Mattarella noemde Trump de Italiaanse leider ‘president mozzarella’. Mozzarella is een soort Italiaanse kaas. Trump verklaarde ook in een onbegrijpelijke zin: “de Verenigde Staten en Italië, duizenden jaren geleden, gebaseerd op het oude Romeinse rijk verbonden met een gemeenschappelijk cultureel en politiek erfgoed.” Het Romeinse rijk begon in 753 voor Christus. De officiële Twitter-feed van het Witte Huis verklaarde dat wat Trump bedoelde te zeggen was: “De Verenigde Staten en Italië zijn samengebonden door een gedeeld cultureel en politiek erfgoed dat duizenden jaren teruggaat tot het oude Rome”, alsof dat de werkelijke corruptie van de geschiedenis van Trump duidelijk maakte . De Verenigde Staten verklaarden zich onafhankelijk op 4 juli 1776, 2.529 na de komst van het Romeinse rijk. De moderne Italiaanse staat werd verklaard in 1861.

In 1864 publiceerde ‘The Statesman’s Yearbook’ de eerste vergadering van het Italiaanse ‘House of Deputies’ in 1862. President Lincoln, de Britse premier Viscount Palmerston, de Shogun van Japan, tsaar Alexander II van Rusland, pakte één boek op en keizer Ki-tsiang uit China zou meer geweten hebben over de komst van de moderne Italiaanse staat in 1864 – tijdens een tijdperk van vlekkerige telegraafdiensten en post op de oppervlakte – dan de heer Trump vandaag weet in een tijdperk van snelle wereldwijde glasvezel- en satellietverbindingen communicatie. Het is gewoon een schande dat zo’n weinig informatief en onwetend persoon als Mr. Trump tot president van de Verenigde Staten had kunnen worden gekozen. Trump is zelfs intellectueel of ethisch niet gekwalificeerd om plaats te nemen in een gemeenteraad of een lokale onderwijsraad.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Groot-Brittannië, mensenrechten, de Chagos-eilanden en de Krim

Er zijn wijdverspreide nieuwsberichten over verschillende wereldleiders die verhalen uitwisselen op bilaterale of multilaterale bijeenkomsten over hun eigen bizarre en testy ontmoetingen met Trump. De meeste van deze hadden betrekking op de beknopte uitwisselingen van Trump met de leiders van landen waarmee de Verenigde Staten voortdurende handelsgeschillen hebben gehad. Bijzonder edgy bijeenkomsten waren die tussen Trump en vrouwelijke wereldleiders, waaronder de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de voormalige Britse premier Theresa May en de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern. Een van de meest onhandige Trump-relaties is geweest met de Japanse premier Shinzo Abe. Zonder enige waardering voor het feit dat Tokio Washington 16 uur voor is, riep Trump niet alleen herhaaldelijk Abe, wekte hem vaak uit zijn slaap, maar riep de premier over het nomineren van Trump voor de Nobelprijs voor de vrede.

Trump heeft ook spontane telefoontjes gepleegd naar de Canadese premier Justin Trudeau en de Franse president Emmanuel Macron. Na een omstreden G7-top in Quebec in juni 2018, stormde Trump de conferentie uit, weigerde een laatste communique te ondertekenen en tweette van Air Force One dat Trudeau “zeer oneerlijk en zwak” was. In een telefoongesprek met Trudeau in mei 2018, Trump beschuldigde Canada ten onrechte van het afbranden van het Witte Huis in de oorlog van 1812. Trump’s kennis van de Amerikaanse geschiedenis is ongeveer even oppervlakkig tot niet-bestaand als wat hij weet over het Romeinse rijk.

Trump voerde ook extreem onbeleefde telefoontjes met de voormalige Australische premier Malcolm Turnbull en de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto. Trump was zo beledigend, assistenten van het Witte Huis lekten hun inhoud naar de pers.

In november 2018 beledigde Trump Macron en heel Frankrijk toen hij tweette: “Ze begonnen Duits te leren in Parijs voordat de VS langskwamen,” een verwijzing naar de betrokkenheid van Frankrijk bij de wereldoorlogen I en II. Nogmaals, Trump adverteerde zijn totale onwetendheid over de wereldgeschiedenis. Frankrijk was een overwinnaar in de Eerste Wereldoorlog en het was een gecombineerde geallieerde inspanning in de Tweede Wereldoorlog, die, naast de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, de Vrije Fransen omvatte – gecombineerd met de druk van het Sovjet Rode Leger op het Oostfront van Duitsland, dat hielp Frankrijk te bevrijden van nazi-Duitsland.

Na een top in april 2017 tussen Trump en de Chinese president Xi Jinping in de Mar-a-Lago-club van Trump in Florida, herhaalde Trump voortdurend een verhaal over hoeveel Xi de chocoladetaart vond die als dessert werd geserveerd in de club van Trump. Het refrein van Trump was dat Xi genoot van “het mooiste stuk chocoladetaart dat je ooit hebt gezien.”

Trump vindt een grotere gemeenschappelijke oorzaak bij andere onstate manachtige dolts, variërend van Bolsonaro in Brazilië tot Rodrigo Duterte op de Filippijnen, dan bij de meer ontwikkelde en stedelijke wereldleiders. Trump heeft naar Afrikaanse landen verwezen als “shithole” landen, suggereerde dat Nigerianen in lemen hutten leven en bedacht een niet-bestaand Afrikaans land genaamd “Nambia”.

Trump heeft Zweden gedreigd vanwege de arrestatie en veroordeling van een Amerikaanse rapzanger voor het aanvallen van twee mannen op een straat in Stockholm, hij beledigde de premiers van Denemarken en Groenland voor het afwijzen van zijn aanbod om Groenland te kopen, hij insinueerde dat Noorwegen hem politiek vuil zou kunnen bieden op zijn tegenstanders, en hij maakte zelfs belachelijke bedreigingen tegen het kleine Gibraltar over een gedokte Iraanse olietanker en het kleine Caribische eiland Anguilla voor het aanklagen van een Amerikaanse bankier die op vakantie was op het eiland voor doodslag van een Anguillaanse hotelmedewerker. De troeven van Trump tegen de leiders van Cuba en Venezuela waren die van een “gringo” pestkop.

Donald Trump en zijn Britse dubbelganger, Boris Johnson, zijn beide voorbeelden van hoe staatsmanschap de bodem heeft bereikt in vergelijking met enig moment in het verleden, zelfs teruggaand tot 1864. Leiders van verdienste, als er iets was, zouden kunnen lezen: ‘The Statesman’s Jaarboek ‘om hun diplomatieke en leiderschapsvaardigheden op te frissen.Lees ook:  Biden krijgt hulp van Obama - Trump voorspelt "chaotische puinhoop in ons land" na de verkiezingsdag

Comments

comments