Antisemitisme in Nederland vlamt op: bandieten blazen ramen van huis Joodse familie op

Antisemitisme in Nederland vlamt op: bandieten blazen ramen van huis Joodse familie op

24 oktober 2019 2 Door Indignatie redactie

Al jaren is de jodenhaat in Nederland langzaam aan het toenemen. Uit extreemlinks, extreemrechtse én islamistische hoek wordt het Volk van het Boek bedreigd vanwege wie ze zijn en wat ze geloven. Een grootschalige Kristallnacht heeft nog niet plaatsgevonden, maar voor één familie in Noord-Holland gebeurde gistermiddag wel het ondenkbare: antisemitische slopers bliezen een raam op van het huis waar een Joods gezin woont, na ze eerst jarenlang gepest te hebben.

Even schrikken allemaal. Want hier komt geen nieuwsbericht uit Duitsland anno 1935, maar Nederland anno 2019. Waar je als jood kennelijk vogelvrij bent omdat je een keppeltje draagt en op vrijdag in stilte lekker van het leven geniet. Dat is allemaal reden om je leven van je hele gezin jarenlang te verzieken en daarna je huis te slopen. Een Joodse familie uit Hippolytushoef kwam daar gistermiddag op uiterst confronterende en pijnlijke wijze achter

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren“Woensdagochtend rond drie uur werd er eerst vuurwerk door de brievenbus van de woning van het gezin gegooid. Toen de vader beneden ging kijken, ontplofte er zwaar vuurwerk bij een raam aan de zijkant van het huis, waardoor de ruit uit zijn sponning werd geblazen.

,,Het klopt dat de familie de laatste jaren meerdere malen per jaar meldingen doen bij de politie van pesterijen. Daarbij gaat het om schelden, schreeuwen, kleine vernielingen en schade door vuurwerk. Dit incident van afgelopen woensdagmorgen was niet de eerste keer’’, zegt politiewoordvoerder Menno Hartenberg.”

En je dan maar quasi-verbaasd afvragen waarom zoveel Joden toch naar Israël emigreren. Waar natuurlijk ook meer dan voldoende geweld en oorlogsdreiging is, maar je in ieder geval niet hoeft te vrezen vanwege je afkomst gesloopt te worden door jongelui uit je buurt.

Lees ook:  Kosten opvang asielzoekers stijgen explosief, maar geld naar echte armoede ho maar!


Comments

comments