Julian Assange sterft langzaam in de Britse gevangenis

Julian Assange sterft langzaam in de Britse gevangenis

24 oktober 2019 1 Door Indignatie redactie

Waar zijn alle burgervechters, waar zijn allen die in democratie geloven, waar zijn allen die doen alsof ze vechten voor vrijheid, voor ieders recht op het vrije woord … stilte is totaal!

Assange was een echte journalist, waarom is de hele journalistieke wereld van de wereld nu zijn mond dicht?

Sinds 11 april werd Assange illegaal uitgeleverd van Ecuador’s Londense ambassade aan gevangenschap, Assange is verdwenen onder draconische omstandigheden in een Britse kerker op verzoek van het Trump-regime dat wil dat hij in de Verenigde Staten wordt berecht wegens ‘de misdaad’ van een waarheidsbepalende journalistiek. Hieronder meer hierover.

Duistere krachten in de Verenigde Staten, en in andere westerse staten, Israël, en bijna overal elders, vrezen grotendeels algemene kennis van hun denkfouten tegenover gewone mensen ten gunste van de bevoorrechten.

Ze willen dat het wegblijft van de mainstream, vooral niet op tv of in gedrukte publicaties met een groot publiek.

Als de Vierde Staatsmacht de nieuwsconsumenten een dagelijks dieet zou geven over wat belangrijk is om te weten over binnenlandse en geopolitieke kwesties, zou een andere wereld mogelijk zijn – ploegonderdelen vervangen die zwaarden vervangen, sociale rechtvaardigheid boven neoliberale hardheid en rechtvaardigheid voor iedereen, naties die bij iedereen passen en zijn veilig om in te leven voor al hun burgers en bewoners.

Vooral in het hegemonische Amerika, als gewone mensen de tweedeling tegen hun rechten en welzijn in dienst van monetaire belangen zouden begrijpen, zou een nationaal protest kunnen volgen, een mogelijk revolutionaire opstand, misschien gele westerse protesten waarbij miljoenen mensen gerechtigheid eisen.

Dat is de reden waarom duistere krachten in Amerika willen dat klokkenluiders als Chelsea Manning en onderzoeksjournalisten zoals Julian Assange het zwijgen opleggen en worden gestraft.

Digitale democratie is de laatste grens voor vrije en open expressie, de enige betrouwbare onafhankelijke ruimte voor echt nieuws, informatie en analyse – waardoor iedereen vrij zijn mening over alle onderwerpen kan uiten.

Staatscensuur is een onheilspellende kans. In Amerika en andere westerse samenlevingen bestaan ​​democratieën alleen om de naam, het echte verbod, censuur wordt steeds meer de nieuwe norm.

Wat er gebeurt is het kenmerk van totalitair bestuur – controle over de boodschap, elimineren wat ermee in strijd is, vooral in grote geopolitieke kwesties.

Het verlies van het recht om vrijelijk uitdrukking te geven, brengt alle anderen in gevaar. Wanneer waarheid en afwijkende meningen worden gezien als bedreigingen voor de nationale veiligheid, zijn er geen vrije en open samenlevingen meer – de glibberige helling die Amerika en andere westerse samenlevingen uitvoeren.

Op 11 augustus  meldde Activist Post.com  dat “uit gelekte documenten blijkt dat” het Witte Huis een (uitvoerende) opdracht plant om het internet te censureren “.

Als het plan echt gepland is, is de plot van het Trump-regime om door bedrijven bestuurde FCC en FTC te laten beslissen wat toegestaan ​​en verboden is online een ontmoedigende mogelijkheid.

In Amerika kijkt Big Brother naar iedereen. Zullen dezelfde duistere krachten een einde maken aan de digitale democratie die nu bestaat via een uitvoeringsbevel – om de wet van het land te worden als deze niet door de wet wordt geschonden.

Dingen gaan onafhankelijke journalisten criminaliseren die de waarheid spreken en een lot riskeren dat vergelijkbaar is met Assange.

John Pilger tweette het volgende: “Vergeet Julian #Assange niet. Of je raakt hem kwijt. Ik zag hem in de Belmarsh-gevangenis en zijn gezondheid is verslechterd. 

“Omdat hij slechter wordt behandeld dan een moordenaar, wordt hij geïsoleerd, van medicijnen voorzien en de middelen ontzegd om de valse beschuldigingen van een Amerikaanse uitlevering te bestrijden. Ik vrees nu voor hem. Vergeet hem niet ”.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Het vervelende geheim achter Aramco, ISIS en Trump in Syrië

Zijn moeder Christine tweette het volgende: “ Mijn zoon Julian Assange wordt langzaam, wreed en illegaal vermoord door de regeringen van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk voor het ontvangen van verschillende bekroonde journalistenprijzen die oorlogsmisdaden en corruptie aan het licht brachten! Ik tweet / retweet #FreeAssangeNOW. “

In mei zei de speciale VN-rapporteur voor foltering Nils Melzer :

“Mijn meest angstige zorg is dat de heer De Verenigde Staten zouden in de Verenigde Staten een reëel risico lopen op ernstige schendingen van zijn mensenrechten, waaronder zijn vrijheid van meningsuiting, zijn recht op een eerlijk proces en een verbod op foltering en andere wrede, onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing ” en voegt eraan toe:

“De afgelopen negen jaar is de heer Assange het onderwerp geweest van aanhoudend, geleidelijk, ernstig misbruik, variërend van systematische gerechtelijke vervolging en willekeurige opsluiting in de Ecuadoraanse ambassade, tot zijn onderdrukkende isolatie, intimidatie en bewaking binnen de ambassade en van opzettelijke collectieve spot en belediging, om geweld te openen en zelfs herhaalde oproepen voor zijn moord. “

Op 9 mei bezocht Melzer hem in de Londense Belmarsh High Security-gevangenis, samen met twee medische experts over de gevolgen van marteling en andere vormen van misbruik, en legde hij het volgende uit:

“Het was duidelijk dat de gezondheid van Assange ernstig werd aangetast door de extreem vijandige en willekeurige omgeving waaraan hij vele jaren was blootgesteld” – verergerd door een Belmarsh-gevangenis op bevel van het Trump-regime. Naast een slechte lichamelijke gezondheid waarvoor geen adequate behandeling nodig was, toonde Assange “alle symptomen die kenmerkend zijn voor langdurige blootstelling aan psychologische marteling, waaronder extreme stress, chronische angst en intens psychologisch trauma.”

Drie maanden later ging hij waarschijnlijk verder achteruit, afgelopen voorjaar te zwak en ziek om normaal te communiceren.

Groot-Brittannië bevindt zich in medeplichtigheid met het Trump-regime en wil hem misschien dood hebben van langdurige gevangenschap en verwaarlozing.

Ze willen misschien niet dat hij wordt uitgeleverd na het ontslag  van een  federale rechtbank van de DNC-rechtszaak tegen Rusland, WikiLeaks en de Trump-campagne.

Rechter John Koeltl zei “(dat) hij DNC deze beklaagden niet verantwoordelijk kan houden voor het helpen en ondersteunen van de publicatie wanneer zij het recht zouden hebben gehad om de gestolen documenten zelf te publiceren zonder enige verantwoordelijkheid,” benadrukte hij en voegde eraan toe:

De stemming was “volledig gescheiden” van de feiten … (verkocht met) materiële juridische gebreken “

“Het Hof heeft alle argumenten van de partijen in overweging genomen. (Ze zijn) ofwel sterk of zonder verdienste ”.

Een vrijspraak van WikiLeak’s onnauwkeurigheden is van toepassing op Assange, de oprichter en hoofdredacteur indien actief – betekent dat Amerikaanse federale districtsrechtbanken, hoger beroep en het hoogste niveau hem tijdens het proces vrij kunnen laten, onder vermelding van het recht om zich vrijelijk uit te drukken om Trump te veranderen – het doel van het regime om hem op de lange termijn gevangen te zetten.

Met dit in gedachten, willen ze misschien dat hij achter de tralies in Londen verdwijnt, willen dat hij wordt gedood door verwaarlozing om een ​​gênante juridische nederlaag te voorkomen als Amerikaanse rechtbanken zijn eerste amendement over mediavrijheden ondersteunen – dat eerder het besluit van het Hooggerechtshof bevestigde.

WikiLeaks is een onderzoeksjournalistieke operatie. Mediavrijheid is een grondwettelijk recht – hoe onaanvaardbaar of aanstootgevend ook voor sommige partijen kan zijn.

Het afschaffen van dat recht brengt alle anderen in gevaar. Onrecht tegenover Chelsea Manning en Assange bedreigt het recht van iedereen om vrijelijk hun mening te uiten.

Het is de meest fundamentele van alle rechten. Zonder dat is iedereen die standpunten uitdraagt ​​die het officiële verhaal over belangrijke kwesties publiekelijk uitdagen gevoelig voor vervolging voor de “misdaad” van meningsuiting of mediavrijheid.Lees ook:  Big Brother stap dichterbij door coronapandemie

Comments

comments