Marrakesh Immigratiepact in de praktijk: Veel vluchtelingen komen per vliegtuig naar Duitsland en Italië

Marrakesh Immigratiepact in de praktijk: Veel vluchtelingen komen per vliegtuig naar Duitsland en Italië

24 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

VN Importeert Afrikaanse “Vluchtelingen” Naar Italië – Per Vliegtuig

De Verenigde Naties vervoeren nu “asielzoekers” van Afrika naar Italië per vliegtuig, zo heeft het VN-Vluchtelingenagentschap (UNHCR) aangetoond.

UNHCR Italia plaatste een foto en korte aankondiging over de aankomst van 150′ vluchtelingen’ die vanuit Libië uit Italië aankwamen in de nacht.

“Op dit moment: 150 vluchtelingen landen veilig in Italië met de tweede UNHCR evacuatievlucht uit Libië,” aldus de tweet.

In een latere officiële verklaring onthulde de VN dat zij meer dan 1.000 migranten, in deze nieuwe poging, hebben verplaatst, waarbij meer dan 300 asielzoekers rechtstreeks naar Italië werden overgebracht en bijna 800 migranten in Niger werden vastgehouden in afwachting van hun overplaatsing “door middel van hervestiging of andere duurzame oplossingen” – wat ook zou kunnen betekenen dat hun eindbestemmingen uiteindelijk Europa zouden kunnen zijn. Daarnaast hoopt het bureau in de loop van het jaar nog minstens 1.000 Afrikanen te “evacueren”.

“Sinds november heeft de UNHCR, het VN-agentschap voor vluchtelingen, meer dan 1000 zeer kwetsbare vluchtelingen uit Libië geëvacueerd en zoekt naar duurzame oplossingen voor hen in derde wereldlanden. Afgelopen dinsdagavond bracht een vliegtuig 128 vluchtelingen van Tripoli naar Niamey, in Niger, en gisteren, woensdag, 14 vluchtelingen, en met de tweede vlucht, kwamen 150 vluchtelingen vanuit Tripoli in Rome aan. Zo zijn er in totaal 1.084 vluchtelingen geëvacueerd vanaf het begin van de UNHCR-operaties in drie maanden tijd.”

Dit nieuws viel niet in goeie aarde bij de italianen en uitte hun woede in antwoorden op de UNHCR tweet.

“s Nachts, in het geheim. Het beseffen van dat burgers machteloos zijn. Dat is een manier van oorlog. Je kunt nog zo schreeuwen dat italianen’ Fascisten’ zijn. Er is maar één soort fascist: degenen die zichzelf op dwingen bij anderen en ze harder straffen wanneer ze zich daartegen verzetten,” schreef een gebruiker.

Het is vrij algemeen bekend geworden dat niet-gouvernementele organisaties (NGO’ s) en internationale instanties zoals de UNHCR, in overleg met mensenhandelaars, hebben samengewerkt om duizenden migranten te helpen bij hun reizen over de Middellandse Zee, die in veel gevallen effectief dienst doen als veerdienst voor illegale immigranten. De toevoeging van luchtvervoer kan echter voor velen als een verrassing overkomen.

Lees ook:  Linkse extremisten terroriseren rechters, vrouwen en zelfs peuters

Ook Merkel laat de geheime vluchten uit Afrika toe.

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) van de Verenigde Naties heeft de ‘allereerste’ chartervlucht aangekondigd die Afrikaanse migranten rechtstreeks naar Duitsland zal vervoeren, met reeds geplande extra vluchten.

Op dinsdag plaatste het twitteraccount van IOM Ethiopië vrolijk een videoclip met 154 Somalische ‘vluchtelingen’ die aankwamen op de luchthaven van Kassel in de deelstaat Hessen.

Het bijschrift van de tweet luidt: “Het is gebeurd! In EERSTE OOIT VN-internationale gecharterde vlucht vanuit Ethiopië vertrokken 154 vluchtelingen van Addis Abeba naar Kassel Duitsland onder het Duitse hervestigingsprogramma: “” Een tweede vlucht staat gepland voor half november met nog eens 220 vluchtelingen. 

Internationaal verbindingsbureau van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Addis Abeba, Ethiopië, heeft ook een  persbericht uitgegeven waarin de eerste groep migranten wordt beschreven die wordt hervestigd en het bredere schema schetst.

Het persbericht luidt: “De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Ethiopië organiseerde dinsdag zijn eerste internationale chartervlucht met 154 Somalische vluchtelingen die in Duitsland werden hervestigd. De groep woonde in de vluchtelingenkampen Jijiga en Dolo Ado in het zuiden van Ethiopië. Ze omvatten 63 mannen en 91 vrouwen, van wie 47 minderjarig zijn. “

 “IOM heeft het Duitse hervestigingsprogramma ondersteund in hun inspanningen om sinds maart 500 vluchtelingen die in Ethiopië in Duitsland wonen, te hervestigen. Deze inspanningen worden nauw gecoördineerd met het Vluchtelingenagentschap van de Ethiopische regering (ARRA), het Vluchtelingenagentschap van de VN (UNHCR) en de Bondsregering van Duitsland. “

Het persbericht vermeldt ook: “Nog eens 220 vluchtelingen vertrekken naar Duitsland op een tweede door IOM gecharterde vlucht half november.”

IOM Ethiopia Operations Officer Milun Jovanovic zei: “Het is belangrijk dat we de vlotte hervestiging van vluchtelingen faciliteren door veilig vervoer te bieden.”

“We zijn blij dat vluchtelingen genoten van deze gefaciliteerde chartervlucht van vertrek naar bestemming, zonder gedoe,” voegde Jovanovic eraan toe.

Vorig jaar, na het indienen van een informatieverzoek bij de federale overheid, ontdekte alternatief voor Deutschland (AfD) Kamerlid Leif-Erik Holm dat bijna 30 procent van de ‘asielzoekers’ per vliegtuig in Duitsland was aangekomen, meldt Junge Freiheit  .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Turken geven migranten een plan om Frankrijk te bereiken

Met de ‘Refugee Resettlement’-vluchten van de VN die nu officieel rechtstreeks vanuit Afrika naar Duitsland worden gebracht, zal dat percentage van 30 procent waarschijnlijk aanzienlijk toenemen.

Als men de federale regering gelooft, zijn de grenzen van Duitsland niet langer open. Het ongecontroleerd binnenkomen van honderdduizenden vluchtelingen is verleden tijd, de Balkanroute is afgesloten. Toch komen er elke maand meer dan 10.000 asielzoekers naar Duitsland. Alleen al in 2017 werden 186.644 nieuwe asielzoekers geregistreerd. Dit komt ongeveer overeen met de gewone bevolking van Hanau en Schwerin.

Maar hoe komt het dat al deze mensen het land binnenkomen, waar Duitsland uitsluitend wordt omringd door veilige derde landen? Zoals u weet, heeft Duitsland geen gemeenschappelijke buitengrens met Syrië, Eritrea of ​​Afghanistan.

Dit is een van de redenen waarom het Federaal Bureau voor migratie en vluchtelingen (Bamf) om reisroutes voor asielzoekers vraagt. De autoriteiten willen ook weten hoe de vluchtelingen naar de Bondsrepubliek zijn gekomen – te voet, per trein, per auto, bus of vliegtuig.

Autoriteit verzamelt geen statistieken

De JONGE VRIJHEID vroeg daarom vorig jaar bij de Bamf naar concrete cijfers, maar ontving alleen als antwoord dat ze waren verzameld, maar niet statistisch waren vastgelegd. Wel, het federale kantoor zweeg daarover.

Anderzijds biedt een verzoek van het AfD-lid van de Bondsdag, Leif-Erik Holm, aan de federale overheid iets meer duidelijkheid. De plaatsvervangend groepsleider had gevraagd hoe hoog het aandeel asielzoekers dat in het onderzoek van de Bamf had verklaard dat zij met het vliegtuig naar Duitsland waren gekomen. Het antwoord van het federale ministerie van Binnenlandse Zaken is indrukwekkend: bijna 30 procent.

De informatie van de verantwoordelijke staatssecretaris Emily Haber is opvallend ontwijkend. Sinds februari 2017 is ongeveer een derde van alle asielzoekers van 14 jaar en ouder ondervraagd over hun reisschema in de aankomstcentra. Maar ze zouden alleen worden gewonnen “voor servicegebruik”.

Aangezien alleen degenen die bescherming zoeken uit negen belangrijke landen van herkomst en geselecteerde belangrijke regio’s van herkomst zijn onderzocht, zijn de cijfers niet statistisch representatief. Ook konden de antwoorden van de respondenten niet worden geverifieerd.

Lees ook:  [Een Europese "Russiagate"] Navalny wordt "Skripaled"

Waar zijn de asielzoekers begonnen?

Na een totaal van vier toelichtende paragrafen voorafgaand aan Haber komt eindelijk op het punt: “Rekening houdend met het bovenstaande, is gemeld dat iets minder dan een derde van de respondenten ondervraagd volgens hun informatie per vliegtuig naar Duitsland.”

Nu zijn geen civiele rechtstreekse vluchten mogelijk vanuit de belangrijkste crisisgebieden en de belangrijkste landen van herkomst zoals Syrië of Afghanistan naar Duitsland. De vraag komt dus voort uit waar de asielzoekers zijn begonnen. Volgens informatie van de JF gebruikte de meerderheid van hen vliegtuigen uit Griekenland, Italië en Turkije. De autoriteiten daar lijken hen niet te hebben verhinderd om door te gaan naar Duitsland. Het is ook interessant dat ze genoeg geld en de nodige papieren hadden om een ​​vliegticket te kopen.

Holm eist daarom dat de asielinstanties, indien mogelijk, de door de vluchtelingen verstrekte informatie herzien. In het geval van asielzoekers die beweren met het vliegtuig naar Duitsland te zijn gekomen, zou dit geen groot probleem moeten zijn.

Holm: Regering “verzwegen, verduisterd en gesluierd”

“De federale overheid moet volledig ophelderen, of de gegevens van de asielzoekers van toepassing zijn en van waar ze precies Duitsland binnenkomen. En ze moet deze toestand indien nodig uitschakelen, “eiste hij tegen de JF. “Als in feite elke derde asielzoeker per vliegtuig naar Duitsland aankomt, zou dat een schandalig schandaal zijn. Ik vraag me af hoe dat mogelijk is met de geldende regels. ”

Hij kon ook niet begrijpen waarom de informatie over de reisroutes alleen voor het officiële gebruik van het ministerie zou worden verzameld. Een dergelijke geheimhouding wekt de indruk dat de federale regering “de gevolgen van haar catastrofale asielbeleid blijft verdoezelen, verdoezelen en verhullen”, bekritiseerde het AFD-lid.

“Het kan niet zo zijn dat uiteindelijk mensen asiel krijgen of op zijn minst tijdelijk verblijfsrecht, die het vervoer naar Duitsland illegaal hebben gestolen.” Een verblijfsrecht op basis van juridische overtredingen waren niet de burgers die zouden moeten leven met de gevolgen van de migratiecrisis communiceren.

migrantenComments

comments