Paus Franciscus dringt er bij religieuze en politieke leiders op aan om “Global Pact” te ondertekenen voor “New Humanism”

Paus Franciscus dringt er bij religieuze en politieke leiders op aan om “Global Pact” te ondertekenen voor “New Humanism”

24 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

ROME, 13 september 2019 (  LifeSiteNews  ) – In een hernieuwde en enthousiaste steun voor globalisme heeft paus Franciscus aangekondigd dat hij een initiatief voor een “wereldwijd pact” organiseert om een ​​”nieuw humanisme” te creëren.

Het wereldwijde evenement, dat op 14 mei 2020 in het Vaticaan zal plaatsvinden , is het thema van   Reinventing the Global Education Alliance. 

Volgens een verklaring van het Vaticaan van donderdag 12 september nodigt de paus vertegenwoordigers van de grote religies, internationale organisaties en verschillende humanitaire instellingen, evenals sleutelfiguren uit de politiek, de economie en de academische wereld wereldwijd, en prominente atleten, onderzoekers en sociologen uit om een ​​”wereldwijde” te ondertekenen pact on education “om” een jongere en broederlijke woning aan jongere generaties over te dragen. “

“Een wereldwijd educatiepact is nodig om ons te trainen in universele solidariteit en een nieuw humanisme,” zei Francis in een videoboodschap om het initiatief te lanceren.

Een door Vaticaan gesponsorde website werd gelanceerd om het toegevoegde pact te promoten: “Educeer jonge mensen in de Broederschap, leer hoe divisies en conflicten te overbruggen, gastvrijheid, gerechtigheid en vrede te bevorderen: Paus Franciscus heeft iedereen uitgenodigd die geïnteresseerd is in het onderwijs van de jonge generatie. een wereldwijd pact ondertekenen, een wereldwijde mentaliteitsverandering creëren door middel van onderwijs. “

De mededeling van de paus over het mondiale pact

In een opvallende seculiere boodschap die alleen een teruggooi-verwijzing naar de Heer bevat, spoorde paus Franciscus de mensen aan om “onze beste energieën te benutten” en “proactief” te zijn in “het openen van onderwijs voor een langetermijnvisie die niet gebonden is aan de status quo”.

“Dit,” zei hij, “zal resulteren in mannen en vrouwen die open, verantwoordelijk, bereid om te luisteren, dialoog en reflecteren met anderen zijn en die relaties kunnen aangaan met gezinnen, tussen generaties en met het maatschappelijk middenveld, waardoor een nieuwe menselijkheid. “

Citaat van Hillary Clinton’s favoriete aforisme, ”  Er is een dorp nodig om een ​​kind op te voeden,  ” benadrukte paus Francis de noodzaak om een ​​”trainingsdorp” te creëren waar “alle mensen, volgens hun respectieve rollen, de taak delen om een ​​netwerk van open, menselijke relaties. “

In een tijd waarin het recht op homeschooling en het recht op vrije schoolkeuze wordt bedreigd, en wanneer landen over de hele wereld belasting heffen om openbaar onderwijs te geven dat geen katholieke ouders hun kind veilig kunnen sturen, sluit paus Franciscus elke verwijzing naar de bevoegdheden van de ouders als kinderen uit primaire opvoeder.

Verwijzend naar “Het document van menselijke broederschap en wereldvrede om samen te leven”, dat hij in februari vorig jaar met de Grand Imam in Al-Azhar in Abu Dhabi ondertekende, legde Francis uit dat in dit nieuwe werelddorp “de grond moet worden vrijgemaakt van discriminatie en broederschap. moet floreren. “

Lezers zullen zich herinneren dat het Abu Dhabi-document controverse opwekte omdat het beweerde dat “de diversiteit van religies” “de wil van God” is.

‘In dit dorp’ zei de paus ook dat ‘een verbond’ moet worden gesmeed ‘tussen de bewoners van de aarde en ons’ gemeenschappelijke huis ‘, waarvoor we moeten zorgen en respecteren. Een alliantie die vrede, gerechtigheid en gastvrijheid creëert onder alle mensen in de menselijke familie en dialoog tussen religies. “

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Brexit & de waanzin van de 'Soevereine Persoon'...

Maar niet iedereen is ervan overtuigd dat vrede kan worden bereikt door het Abu Dhabi-document te promoten. Bisschop Athanasius Schneider  merkte  onlangs dat “de nobele doelen, zoals” menselijke broederschap “en” wereldvrede “kunnen zijn, kunnen ze niet worden bevorderd ten koste van de relativeren waarheid over Jezus Christus en zijn kerk uniek.”

In zijn boodschap zei de paus dat we, om deze “wereldwijde doelen” als een “trainingsdorp” te bereiken, “de moed moeten hebben om de menselijke persoon centraal te stellen” en “individuen opleiden die bereid zijn zichzelf in dienst van de samenleving te stellen. “

Hij sloot zijn boodschap af door ‘iedereen uit te nodigen om voor deze alliantie te werken en toegewijd te zijn, individueel en binnen onze gemeenschappen, om de droom te koesteren van een humanisme dat geworteld is in solidariteit en reageert op zowel de ambities van de mensheid als Gods plan’.

Genezing van de planeet

Paus Franciscus heeft in opdracht van de Vaticaanse congregatie voor katholiek onderwijs het initiatief georganiseerd. Volgens een  website  gewijd aan het Global Pact, houdt de congregatie toezicht op “216.000 katholieke scholen, met meer dan 60 miljoen studenten en 1.750 katholieke universiteiten, met meer dan 11 miljoen studenten.”

In een toelichting die op de boodschap van de paus volgde, zei de congregatie dat het Global Pact Initiative op 14 mei tot doel heeft “internationale organisaties” en “de grootheid van de aarde” te betrekken bij het helpen “genezen van de misdaad tussen de mens en het absolute” en de scheiding tussen “Realiteit en het transcendente.”

Het wil ook de “horizontale spleet” tussen mannen met moeilijke culturen, religies en achtergronden genezen. En het beoogt “de kloof tussen mens, maatschappij, natuur en milieu” te helen in het licht van een “dringende behoefte” om een ​​”ecologisch burgerschap” te creëren op basis van duurzaamheid en een “strikte verantwoordelijkheid”.

“De doelen die zijn gesteld voor de komende decennia zijn gericht op het opzetten van onderwijsmodellen die rekening houden met een constant groeiende bevolking, afnemende hulpbronnen en het feit dat klimaatverandering iedereen boven serieuze verantwoordelijkheid plaatst: onze planeet op een duurzame manier ontwikkelen, met het oog op de behoeften van toekomstige generaties, “zei de congregatie.

“De keuze van onderwijs als basis voor het maken van een wereldwijd pact is een prioritair onderwerp aan de horizon voor huidige en toekomstige scenario’s”, voegde het eraan toe.

Het komende jaar zullen conferenties en evenementen worden gehouden ter voorbereiding van de ondertekening van het Wereldwijde pact voor onderwijs op 14 mei.

In mei 2019 heeft paus Franciscus een krachtige impuls gegeven aan het globalisme en  opgeroepen tot  een supranationaal, wettelijk opgericht orgaan om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN te handhaven en een “klimaatveranderingsbeleid” te implementeren.

Meer recent, tijdens een inflight persconferentie bij zijn terugkeer van een zevendaagse apostolisch bezoek aan Afrika,  vertelde  Francis  dat  onze “plicht” is om “gehoorzamen aan de internationale instellingen”, zoals de VN en de Europese Unie.Lees ook:  Nederland mag geen Molenbeek worden of provincie van de EUSSR

Comments

comments