‘Waarom zeg je niet dat je homo bent?’

‘Waarom zeg je niet dat je homo bent?’

24 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Sommige illegale migranten in Italië krijgen geen verblijfsvergunning omdat ze “economische migranten” zijn. Nu hebben ze een andere weg gevonden.

Dankzij een reeks vergaderingen kunnen ze de rechters bewijzen dat ze in hun land worden vervolgd omdat ze homoseksueel zijn. Maar velen zijn dat eigenlijk niet.

Voor sommige migranten is het verkrijgen van een verblijfsvergunning erg moeilijk, maar ze hebben een nieuwe maas in de wet gevonden : ze beweren homoseksueel te zijn.

Velen van hen worden in feite verworpen door de territoriale commissies van het ministerie van Binnenlandse Zaken omdat ze ‘economische migranten’ zijn. Na de weigering om een ​​verblijfsvergunning aan te vragen, is het mogelijk een beroep te doen op een door de staat in de vorm van gratis rechtsbijstand ter beschikking gestelde advocaat.

Volgens rapporten van het Italiaanse dagblad  Il Corriere della Sera zeiden verschillende migranten, die eigenlijk heteroseksueel zijn, dat hun advocaten hen hadden geadviseerd om de Arcigay- kaart te nemen . Op deze manier hebben ze meer kansen om de rechters ervan te overtuigen dat ze in hun land zijn vervolgd omdat ze homoseksueel zijn.

In feite wordt de vluchtelingenstatus gegeven aan degenen wier leven in gevaar is vanwege hun seksuele geaardheid en niet alleen aan degenen die vluchten voor oorlog en politieke vervolging. Deze maatregel werd beoogd door de protocollen die verband houden met het Vluchtelingenverdrag en in Italië door het wetgevingsbesluit 251 van 2017.

Het volstaat te zeggen dat ten minste 10.000 asielzoekers elk jaar bescherming aanvragen in Europa en verklaren dat ze hun land zijn ontvlucht omdat ze homoseksueel zijn. De gegevens zijn afkomstig van Open Migration , een informatiesite over migratie en vluchtelingen.

Hoe kan iemand zijn homoseksualiteit bewijzen? Om de twee weken organiseert Arcigay in Rome bijeenkomsten voor LGBT-migranten om de integratie van nieuwkomers te vergemakkelijken. In feite legde een van de coördinatoren uit dat het hun doel was om de migranten voor te bereiden op rechtszittingen.

Het uiteindelijke doel is om een ​​verblijfsvergunning te krijgen, maar daarvoor moeten ze overtuigend voor de rechtbank verschijnen. Het is niet gemakkelijk, vooral voor diegenen die heteroseksueel zijn en afkomstig zijn uit landen waar homo’s niet worden geaccepteerd.

In Afrika zijn er bijvoorbeeld minstens 33 staten waar homoseksualiteit een misdaad is en in 4 daarvan (Mauritanië, Sudan, Nigeria en Somalië) wordt de doodstraf gegeven.Lees ook:  Volgens CNN is Trump 25 keer politiek verdacht bezig geweest in Rusland en Europa

Comments

comments