Een Duitse afgevaardigde, geschokt door de Spaanse behandeling van Franco: “A shame”

Een Duitse afgevaardigde, geschokt door de Spaanse behandeling van Franco: “A shame”

25 oktober 2019 1 Door Indignatie redactie

De afgevaardigde van Die Linke Zaklin Nastic is geschokt door de manier waarop de opgraving van de dictator Franco is uitgevoerd, die volgens vele waarnemers uiteindelijk een soort eerbetoon is die door de regering wordt gesponsord.

“Terwijl in Catalonië mensen worden geslagen en naar het ziekenhuis worden gestuurd, begraven Spanje Franco opnieuw met eer. Jammer”, zegt ze.

Zaklin Nastic on Twitter

Während in #Katalonien Menschen Krankenhaus reif geprügelt werden , wird Franco von #Spanien mit Ehren umgebettet, eine Schande. #Catalunya @anc_de @KRLS https://t.co/BMYaCBbYsH

In Duitsland zou een dag zoals die waarin Spanje vandaag heeft geleefd met de opgraving van Franco, met eer, de aanwezigheid van Francoistische vlaggen en televisie, onmogelijk zijn, omdat het illegaal zou zijn in Duitsland en andere landen . Dat geldt ook voor de nazi-groet, die vandaag in beelden was te zien.

spanje

Een emblematisch geval was de opgraving van de overblijfselen van Hitler’s luitenant, Rudolf Hess , in 2011. De Duitse regering deed dit vroeg in de ochtend en zonder aanwezigheid in de media. De overblijfselen werden verbrand en in zee gegooid om de bedevaart van neonazi’s te voorkomen.

Met betrekking tot Hitler, die na de zelfmoord door de SS werd verbrand, zijn de weinige overblijfselen die de KGB meenam naar Rusland.

franco

Lees ook:  Solidariteit met het Boliviaanse volk tegen de woede van extreemrechts

Comments

comments