Merkel zegt dat het Duitse multiculturalisme heeft gefaald

Merkel zegt dat het Duitse multiculturalisme heeft gefaald

25 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

POTSDAM, Duitsland (Reuters) – De poging van Duitsland om een ​​multiculturele samenleving te creëren is “volkomen mislukt”, zei bondskanselier Angela Merkel zaterdag. Ze voegde brandstof toe aan een debat over immigratie en de islam die haar conservatieve kamp polariseerde.

In een gesprek met jonge leden van haar christen-democraten (CDU), zei Merkel dat mensen met verschillende culturele achtergronden naast elkaar wonen zonder te integreren niet had gewerkt in een land waar ongeveer vier miljoen moslims wonen.

“Deze (multiculturele) aanpak is mislukt, volledig mislukt,” vertelde Merkel de bijeenkomst in Potsdam, ten zuiden van Berlijn.

Merkel staat onder druk van binnen haar CDU om een ​​hardere lijn te volgen tegen immigranten die niet bereid zijn zich aan te passen aan de Duitse samenleving en haar opmerkingen bleken bedoeld om haar critici te pacificeren.

Ze zei dat in het verleden te weinig van immigranten was vereist en herhaalde haar gebruikelijke regel dat ze Duits moesten leren om op school rond te komen en kansen op de arbeidsmarkt te krijgen.

Het debat over buitenlanders in Duitsland is verschoven sinds de voormalige centrale bankier Thilo Sarrazin een boek publiceerde waarin hij islamitische immigranten beschuldigde van het verlagen van de intelligentie van de Duitse samenleving.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  14 jaar Merkel: Nooit eerder heeft een politicus in de Bondsrepubliek dergelijke schade toegebracht

Sarrazin werd gecensureerd vanwege zijn opvattingen en ontslagen uit de Bundesbank, maar zijn boek bleek erg populair en uit peilingen bleek dat een meerderheid van de Duitsers het eens was met de argumenten.

Merkel heeft geprobeerd beide zijden van het debat te huisvesten door hard te praten over integratie, maar ook tegen Duitsers dat ze moeten accepteren dat moskeeën een deel van hun landschap zijn geworden.

Ze zei zaterdag dat de opleiding van werkloze Duitsers voorrang moest krijgen op het werven van werknemers uit het buitenland, terwijl ze opmerkte dat Duitsland het niet kon redden zonder geschoolde buitenlandse arbeiders.

In een weekend in de krant verscheen haar minister van Arbeid Ursula von der Leyen (CDU) de mogelijkheid om de toegangsdrempels voor sommige buitenlandse werknemers te verlagen om het gebrek aan geschoolde werknemers in de grootste economie van Europa te bestrijden.

“Sinds een paar jaar verlaten meer mensen ons land dan het land binnengaan,” vertelde ze de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. “Waar het mogelijk is, moeten we de instapdrempels verlagen voor degenen die het land naar voren brengen.”

Volgens de Duitse Kamer van Industrie en Handel (DIHK) ontbreken in Duitsland ongeveer 400.000 geschoolde werknemers.

Toch heeft Horst Seehofer, voorzitter van de Christian Social Union (CSU), de zusterpartij van de CDU, elke versoepeling van de immigratiewetten verworpen en zei vorige week dat er in Duitsland geen plaats was voor meer mensen uit ‘buitenaardse culturen’.

Lees ook:  De wortels van de dreigende migratie- en ecologiechaos


Comments

comments