China’s lange mars naar totale voedselzekerheid

China’s lange mars naar totale voedselzekerheid

26 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Eerder dit jaar kondigde China aan om 5 miljoen hectare extra toe te voegen aan zijn 42 miljoen al aangesloten landbouwgrond en tegen 2022 60 miljoen hectare toe te voegen. Dit maakt deel uit van China dat zijn landbouwindustrie van boven naar beneden uitbreidt, moderniseert en herstructureert voor maximale productie en efficiëntie.

Toen ik opgroeide in een klein stadje in New England, was de term hectare voor mij een spatie qua grootte. Maar ik kwam er al snel achter dat de totale oppervlakte die ze hadden beoogd voor productie in oppervlakte groter was dan Spanje. Met 1,4 miljard mensen te voeden, was ik niet verrast om te zien dat China de binnenlandse productie wilde maximaliseren om de afhankelijkheid van buitenlandse import te verminderen.

Waarom? Wel, dat komt door het prachtige duo van unipolarisme en snelle sancties door u weet wie. De voortdurende handelsoorlogen met de VS, waarbij allerlei producten betrokken zijn, hebben veel landen op zoek naar een maximale binnenlandse productie van alles en nog wat ze kunnen. De term voedselzekerheid is een blijvertje.

China heeft altijd een beperkt bouwland gehad, waarvan ik vermoedde dat het overgeplant was. Het bestond uit slechts 10% van het totale landoppervlak, vergeleken met 20% in de continentale Verenigde Staten, en het meeste lag in het oostelijke derde deel van het land. Grote delen van het land waren niet geschikt vanwege het gebrek aan regen en het korte groeiseizoen zoals in het noorden, versus Zuid-China waar drie rijstgewassen in een seizoen kunnen worden verbouwd.

De wintertarwe van China, 94% van de totale oogst, komt uit de drogere Noord-Chinese vlakte , waar het land vruchtbaar is maar onderhevig is aan overstromingen en droogte. Efficiënt waterbehoud heeft bijgedragen aan hogere opbrengsten. De noordoostelijke vlakten produceren lentetarwe, maïs en zelfs rijst. Maar veel van de uitgestrekte regio’s in het noordwesten en zuidwesten van China zijn niet geschikt voor teelt.

Er waren veel hindernissen voor de ambitieuze uitbreiding van de teelt, omdat zowel droogte als overstromingsbestendige landbouwgrond nodig was. Er werd een holistische benadering gebruikt, waarbij nieuwe gewasvariëteiten en hogere mechanisatieniveaus werden gecombineerd.

Omdat in de aankondiging in februari de term ‘verbonden landbouwgrond’ was gebruikt, was dat een sterke hint dat grote gebieden het doelwit waren, dus mijn veronderstelling was dat dit grote irrigatieprojecten moesten zijn, wat gedeeltelijk correct was. Het vergde verder onderzoek om te ontdekken dat regenbereidingstechnologie de magische sleutel tot alles zou worden.

Als de Chinezen ergens goed in zijn, doen ze grote geïntegreerde projecten. Met zijn enorme bevolking en onderwijssysteem hebben ze een diepe wetenschappelijke en technische bank om te putten uit het benodigde talent.

De Russen bevinden zich in een vergelijkbare situatie met een onderwijssysteem van de bovenste plank en hun technische tegenstanders van wereldklasse, zelfs met een kleinere bevolking. Wat ze in staat waren te produceren in hun defensiemodernisatie met een kleiner budget, is verbazingwekkend, maar dan hebben ze geen enorme marine en 750+ buitenlandse basisstructuren om te ondersteunen. De reactie van Moskou op de EU-sancties was om de invoer van landbouwbedrijven te verminderen door de binnenlandse voedselproductie te stimuleren en vervolgens de niet-dollarhandel met China te vergroten om minder afhankelijk te zijn van het Westen voor basisinvoerbehoeften

Meer dan 40 procent van het bouwland is overgebruikt, waarvan tweederde bestaat uit velden met gemiddelde tot lage opbrengst, en de helft daarvan heeft geen irrigatie. Je kunt geen land naar water verplaatsen, dus je moet water naar land verplaatsen en China koos voor weersaanpassing, te beginnen met het Tibetan Plateau-project in 2013.

Tienduizenden brandstofverbrandende kamers werden in de Tibetaanse bergen geplaatst en dat verhoogde de regenval met ongeveer 10 miljard kubieke meter per jaar. Het huidige plan, Sky River genaamd, ontwikkeld in 2016 aan de Tsinghua University, probeert regen te brengen naar een gebied dat drie keer groter is dan Spanje.

Volgens South China Morning Post in maart 2018:

“De kamers verbranden vaste brandstof om zilverjodide te produceren, een wolkzaadmiddel met een kristallijne structuur, net als ijs. De kamers staan ​​op steile bergruggen met uitzicht op de vochtige moesson uit Zuid-Azië. Terwijl de wind de berg raakt, produceert het een opwaartse diepgang en veegt de deeltjes in de wolken om regen en sneeuw te veroorzaken. “

China is van plan om de 10 miljard kubieke meter neerslag in het noorden te verhogen tot 45 miljard per jaar, ongeveer 7% van het gehele water dat door het land wordt gebruikt. Nergens in het Westen zijn ontwikkelingsprojecten van deze omvang geprobeerd en als dat zo was, zouden de kosten veel hoger zijn geweest.

Weermodificatie is al tientallen jaren aan de gang in de VS, na te zijn geperfectioneerd in de oorlog in Vietnam. Helaas zijn oorlogen vaak gebruikt om dergelijke dingen te testen op levende onderwerpen die geen burgers zijn. De bezorgdheid over het misbruik hier leidde ertoe dat de VS het VN-verdrag inzake milieuaanpassing ondertekenden en militair of ander vijandig gebruik verbieden (New York, 10 december 1976).

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Rusland-China: een strategische alliantie voor de 21e eeuw

De enorme prestaties van China waren gebaseerd op jarenlange evenementen, te beginnen met de Great Leap Forward, van 1958 tot 1960. De landbouwontwikkeling evolueerde door de vroege en pijnlijke landhervormingen, teams voor wederzijdse hulp, coöperaties en collectivisatie.

Toen kwamen de grotere gemeenschappen, 5400 huishoudens met tussen 20.000 en 30.000 leden. De boeren leden onder voortdurende druk om meer te produceren. Productiestatistieken werden opgeblazen om communistische bazen tevreden te houden, wat leidde tot tekorten en zelfs productiedalingen.

Miljoenen Chinezen verhongerden op het platteland als gevolg van overheidsaanvragen om de grote stadsbevolking te voeden die als een gevaarlijkere revolutionaire bedreiging werd beschouwd. In 1962 gaf China nederlaag toe en importeerde het graan, ondanks het feit dat het in de jaren 1950 netto-exporteur was.

Het leiderschap van China erkende de noodzaak om de agrarische sector te versterken via prikkels voor individuele en collectieve productie, uitgebreide particuliere percelen en markten. De productie en invoer van kunstmest nam toe, samen met hoogproductieve zaadvariëteiten en investeringen in irrigatie.

Boeren werden eerlijker behandeld, volgens een stimuleringsplan waarbij ze overtollige productie konden behouden of verkopen, en kregen flexibiliteit om winst te maken bij de uitbreiding van kleine zakelijke diensten op het platteland. De bruto landbouwproductie verdubbelde bijna van 1978 tot 1985, met een verdrievoudiging van het boereninkomen per hoofd van de bevolking.

Economische coöperaties breiden zich uit naar productie, mijnbouw, transport, bouw en diensten. China was op weg om zijn mensen hun volledige potentieel te laten ontwikkelen. Wie in China had zich ooit in zijn vroege dagen kunnen voorstellen wat China nu is geworden? En hetzelfde kan gezegd worden voor de oude Sovjets.

Het was geen gemakkelijke reis voor beide kiesdistricten, met veel leed en zelfs tragedie, omdat het leven niet eerlijk is voor iedereen. Zowel Rusland als China bevinden zich in handelsgevechten met een failliete VS, met zijn systemische onbalans in de handel, op zoek om op te slokken wie het kan om te blijven drijven.

Hoewel beide landen open handelspartners met de wereld willen zijn, zien ze ook in dat ze zo onafhankelijk mogelijk moeten zijn voor zoveel mogelijk van hun behoeften. Hoewel ze hebben gekeken naar tekorten en de nationale schuldenlast in het Westen, hebben beiden zichzelf beschermd tegen een crash in het Westen via grote buitenlandse reserves en door de goudreserves te vergroten.

Terug in de VS is Fort Knox-goud niet gecontroleerd, omdat iedereen zich dat kan herinneren, en gezinnen maken zich zorgen over wat er voor hun kinderen en kleinkinderen gaat komen, naast de universiteitsschuld kunnen ze nooit terugbetalen en witte-boorden banen tegen arbeiders, of zelfs lager.

Ik vrees dat voedsel het volgende kernwapen wordt in de volgende grote oorlog, of ik zou moeten zeggen, de ontkenning van voedsel. Er is al een geschiedenis voor. Tijdens de Koude Oorlog hadden we het geluk dat de kernbommen niet werden gebruikt, maar al het andere was, inclusief het bewapenen van voedsel.

Tarweroest werd gebruikt tegen zowel de Sovjet- als de Chinese tarwegewassen. Wetenschappers werkten routinematig aan voedselziekten en pandemieën om een ​​vijandige bevolking aan te rekenen.

Henry Kamens van NEO schrijft al jaren over hoe de VS in de ‘stan’-landen in hun biologische laboratoria hebben gewerkt aan testen tegen de wet in het Westen. In Georgië werden labarbeiders ziek en sommigen stierven aan biologisch wapenwerk dat onder toezicht stond van Amerikaanse aannemers. Henry meldde dit met groot risico.

Genetische bewerking is nu een rage en je kunt er zeker van zijn dat er meer overheidsgeld wordt uitgegeven aan het gebruik van gentechnologie om mensen te doden die aan het redden van levens. De menigte van Deep State wil het ecosysteem van de wereld redden door het aanzienlijk te ontvolken in de volgende grote oorlog.

China weet dat de VS onderzoek naar de voedseloorlog heeft gedaan, waarvan een deel bestaat uit zaadstammen die resistent zijn tegen wat zou worden gebruikt tegen een uit de hand gelopen “vijandelijk” gewas dat terugkeerde naar de maker. Een gewasvernietiger kan niet worden ingezet zonder een nieuwe zaadsoort die wordt beschermd.

Een van China’s grote Intel-doelen in de VS probeert in dit opzicht het Amerikaanse onderzoek op de voet te blijven volgen. Een van de vreemdste anomalieën van de Nieuwe Koude Oorlog is de staat Michigan in East Lansing, Michigan, waar 12% van de bevolking Chinese studenten zijn, velen studeren aan de hoog gewaardeerde landbouwschool .

Dus ja, China plant vooruit en zet aanzienlijke middelen in voor verdediging op fronten waar het in het verleden al is aangevallen. De terugkerende Mexicaanse griepproblemen zouden mensen meer moeten laten nadenken over wie er echt achter zit.Lees ook:  De alliantie tussen Rusland en China is een niet te stoppen krachtpatser

Comments

comments