De echte reden waarom het Westen overstuur is vanwege het debacle in Syrië en Turkije

De echte reden waarom het Westen overstuur is vanwege het debacle in Syrië en Turkije

26 oktober 2019 1 Door Indignatie redactie

In gespannen situaties zoals deze is het gemakkelijk om verstrikt te raken in golf na golf van krantenkoppen omdat we elk uur op de hoogte zijn van wat er vermoedelijk gebeurt in een regio waar we echt niet op kunnen vertrouwen voor ‘nauwkeurige’ tijdige rapportage. Bovendien is er de zeer problematische kwestie van een constante en zeer bewuste intentie om het publiek verkeerd te informeren over wat er aan de hand is en zelfs toevlucht te nemen tot misleidende, verzonnen informatie om de spanning te laten escaleren in plaats van te escaleren .

Beruchte voorbeelden hiervan zijn de beschuldigde chemische aanvallen die beweerd zijn door president Assad op het Syrische volk, beschuldigingen die gevangen zaten in een web van leugens gepleegd door de westerse pers en de Obama-regering. Er zijn ook voortdurende leugens geweest over de bron van financiering en training van de terroristische groeperingen in deze gebieden, die ook grotendeels afhankelijk zijn van het Westen voor zijn functie en bestaan, om nog maar te zwijgen over de gevallen van Libië en Irak en alle leugens die nog gaande zijn over die onderwerpen.

De eerste vraag die ik me dan zou willen stellen, is waarom de westerse pers zich zo druk maakt over het leven van het Koerdische volk, terwijl ze zich nooit hebben bekommerd om alle moord en terreur tegen het Syrische volk, het Jemenitische volk, het Libische volk en het Iraakse volk dat heeft geleid tot een gruwelijke dood en een enorme vluchtelingencrisis die grotendeels door het Westen is genegeerd. De enige keer dat westerse regeringen en media enig niveau van menselijke bezorgdheid tonen, is wanneer er een intentie is om militair in te grijpen in deze gebieden.

Het onderwerp van het welzijn van de Koerdische volkeren is nummer één in het nieuws en zelfs in de debatten over de presidentskandidaten van de VS-democraten. Dezelfde Democraten die, met uitzondering van Tulsi Gabbard, liever oorlog voeren met Rusland dan met Rusland werken om vrede in het Midden-Oosten te bereiken.

De reden voor dit extreme niveau van passie en bezorgdheid voor het Koerdische volk is dat ze de VS hielpen om de terroristen in Syrië te bestrijden … dezelfde terroristen die de VS grotendeels betrokken waren bij de opleiding en overplaatsing naar Syrië, de zogenaamde ‘ gematigde rebellen ‘. Dit was een nogal onhoudbaar circulair patroon, dat als het lang genoeg was uitgevoerd, zou hebben geresulteerd in het wissen van de Koerdische jagers in die regio vanwege de directe steun van de VS voor de terroristen waarmee ze vochten, iets wat de Democraten niet willen onder de aandacht brengen.

Maar nu is er massale opschudding dat het Koerdische volk wordt afgeslacht in Noordoost-Syrië door het Turkse leger. ABC News liep voorop bij de ontmaskering van deze vreselijke genocide met beelden waarvan werd beweerd dat ze van het Koerdische bloedbad waren. Het bleek een video uit april 2017 te zijn van een serie met wapenprogramma’s in Kentucky. ABC News heeft zich verontschuldigd voor hun ‘fout’ en ho hum laten we doorgaan alsof er niets diep aan de hand is. De wanhoop om westerse verontwaardiging over deze kwestie op te roepen, zou argwaan moeten wekken.

Kijk bij twijfel naar Poetin

President Poetin is zonder twijfel de meest competente persoon ter wereld om te weten hoe deze ‘situatie’ het beste kan worden aangepakt, die veel gecompliceerder is dan een simpele veroordeling van Erdogan of Trump’s schijnbaar blasé verlatenheid van het Koerdische volk.

In de oktober 17 ste wekelijkse briefing van de Russische Federatie, werd Maria Zakharova gevraagd in de Q & A sectie wat Rusland gedachten waren op de EU-bijeenkomst die plaatsvond op 14 oktober th het bespreken van de Noord-Oost-Syrische situatie. Het antwoord van Zakharova op deze vraag over de rol van de EU in de conflictoplossing in Syrië was eigenlijk … dat het niet bestond en dus geen kwestie was vanuit het standpunt van een constructieve agenda. Ze zei verder dat ze een meer diplomatiek antwoord op deze vraag had kunnen geven, maar zonder de miljoenen mensen die inderdaad lijden die niet eens de gelegenheid hebben gehad om de verklaring van de hoge vertegenwoordiger van de EU over haar te horen betrokkenheid bij hun bestemming en in hun lot. Zakharova eindigde met te stellen dat ‘de jaren waarin dit conflict is geëvolueerd en de gevolgen van dit conflict, evenals de duidelijke resultaten van de betrokkenheid van bepaalde landen bij het conflict, stellen ons [Rusland] in staat om oppervlakkige tolerantie te vergeten en de dingen te noemen wat ze zijn. 

De krachtige boodschap was daarom dat het Westen geen plaats heeft in de oplossing van het conflict tussen Syrië en Turkije, maar eerder dat dit zal worden opgelost door een overeenkomst tussen Erdogan en Assad met Rusland als bemiddelaar.

Interessant genoeg resulteerde de ontmoeting van Poetin met Erdogan op dinsdag 22 oktober in een overeenkomst dat de Koerdische jagers binnen 150 uur 30 km van het grensgebied in het noordoosten van Syrië zouden moeten vertrekken en dat deze periode van 150 uur om 12.00 uur zou beginnen Woensdag. Er werd ook overeengekomen dat zowel Russische als Syrische troepen de rest van de grens zouden controleren met gezamenlijke patrouilles met het Turkse leger in het noordoostelijke Syrische grensgebied.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Als Barack Obama of Hillary Clinton dat telefoontje had gepleegd ...

Er is hier een duidelijk langetermijnplan en het Amerikaanse leger steekt er fysiek niet zijn neus in. Dus waarom is iedereen weer zo overstuur van het Amerikaanse leger dat deze regio verlaat?

De echte reden voor de emotionele ijver van het Westen

Het zou voor niemand op dit moment nieuws moeten zijn dat Syrië deel uitmaakt van de Westerse geopolitieke regime-warfare die leidt tot een eventuele rechtstreekse confrontatie met Rusland, indien succesvol. Dit is altijd het plan geweest, en begon met de omverwerping van de Iraakse regering, gevolgd door de Libische regering en de poging om de regering van Syrië omver te werpen, die puur is gered vanwege de tussenkomst van Rusland. Het plan was om een ​​toenemende mate van chaos te veroorzaken die een piek van chaos langs de Russische grens zou bereiken, en als een zwerm wespen zou men niet kunnen identificeren wie gestoken wie en onder de verwarring gemakkelijk tot volledige oorlog zou kunnen leiden . De orkestrators van dit plan hebben de Russen echter ernstig onderschat, niet alleen in hun inlichtingenverzamelingsmogelijkheden,

Deze westerse confrontatie met Rusland zou ook worden ondersteund door het opzetten van ‘defensiesystemen’ door de NAVO in de territoria van hun leden. Turkije is een van de absoluut vitale strategische regio’s voor de plaatsing van deze wapensystemen. Het is daarom geen verrassing dat de NAVO en het Amerikaanse militaire industriële complex zich grote zorgen maken over het bezwijken van Erdogan voor het strategische advies van Poetin. Met de recente aankoop door Turkije van het S-400 Russische raketsysteem afgelopen zomer, die doorging ondanks dreigingen van de NAVO dat zij Turkije niet langer als bondgenoot zouden beschouwen, laat het evenwicht in het Midden-Oosten het Westen steeds meer achter zich ten gunste van de Alliantie Rusland-China.

Op dit moment denk ik dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat Erdogan de illusie heeft hoe zijn westerse tegenhangers de rol van Turkije in dit fiasco, die dezelfde vergiftigde honing is die ze in de oren van iemand in het Midden-Oosten hebben druppelen, werkelijk beschouwen heeft de grote waan gekoesterd om een ​​superkracht te worden als het favoriete huisdier van Groot-Brittannië en de VS, en dat de realiteit is dat deze wannabe halfgoden van het Midden-Oosten volledig overbodig zijn en in feite is het plan van hun westerse ‘bondgenoten’ om ze op een gegeven moment af te schaffen, is de onzekerheid precies wanneer.

Toen Erdogan in juni 2016 een verontschuldiging aan Rusland aankondigde voor het neerschieten van de Russische straaljager in de Syrische lucht, was er een paar dagen later een poging tot staatsgreep tegen Erdogan door een factie van de Turkse strijdkrachten georkestreerd door de Amerikaanse activa Fethullah Gülen. Dit was geen toeval in timing en Erdogan tot verrassing van iedereen … overleefde(er wordt alleen gezegd vanwege het ontvangen van informatie van de Russen slechts enkele uren voor de daadwerkelijke staatsgreep). Het Westen is een beetje onzeker over waar Turkije staat sindsdien, immers, wat kan worden gezegd als je je in de ongemakkelijke situatie bevindt dat je relaties moet blijven onderhouden met iemand die je probeerde weg te doen: “Hé, het spijt me echt tijd verloor ik mijn geduld en probeerde je op brute wijze te laten vermoorden … Maar nu zijn we goed, toch? ‘ Erdogan is zich er volledig van bewust dat Rusland de enige oplossing van Turkije is om uit zijn gijzelaarsituatie onder de NAVO te komen.

Dus waarom is er zoveel opschudding tegen het besluit van Trump om het Amerikaanse leger uit Syrië te verwijderen?

Omdat de aanwezigheid van het Amerikaanse leger de laatste gecontroleerde overval was om de instabiliteit in dat gebied te bevorderen. Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat het niet in het belang van Turkije, Syrië, de Koerdische jagers of Rusland is om deze terroristische cellen in de noordoostelijke regio van Syrië te activeren, het zou alleen in het belang zijn van het Amerikaanse leger, dat vanaf het begin zijn functie daar geweest. Het Russische leger is volledig in staat om te beheren wat overblijft van deze schoonmaakbeurt, niemand heeft de voortdurende aanwezigheid van de VS daar nodig. En het Amerikaanse leger zou zijn aanwezigheid verder moeten verwijderen in elk land dat het niet verwelkomt.

Zoals sommige journalisten over strategische cultuur al hebben erkend, is er in de VS een situatie gaande die vrijwel gelijk is aan die van een tweede burgeroorlog. Bovendien is er een duidelijke intentie van de ene kant om oorlog te voeren met Rusland, en er is een andere kant die dat niet doet. Ondanks zijn onsmakelijke woordkeuze en betreffende persoonlijke overtuigingen over bepaalde onderwerpen, wil Trump duidelijk geen oorlog voeren met Rusland en dat is de nummer één kwestie in de wereld omdat niemand onaangetast zal zijn door zo’n catastrofale uitkomst als er oorlog is. Elk drama dat door de westerse pers wordt bedacht, biedt op dit moment bijna 100% zekerheid dat ze proberen een sentiment op te roepen om oorlog te voeren, met name met de voortdurende hoax van de Russische poort, de Britse georkestreerde alternatieve dimensie van de Skripal geval en de huidige absurditeit van de Oekraïne-poort.

President Poetin leidt een van de meest uitdagende diplomatieke situaties in de geschiedenis. We moeten vertrouwen hebben als de Russen zeggen dat ze hier de neus van niemand anders nodig hebben en we moeten liever moe zijn dat de grootste bedreiging voor de stabiliteit in deze regio is als het Westen, met name de VS, erin slaagt om een ​​ijver op gang te brengen voor een andere buitenlandse militaire bezetting.Lees ook:  Oekraïne, Trump, Biden - Het echte verhaal achter 'Ukrainegate'

Comments

comments