Greta Thunberg begrijpt de complexiteit van de ‘moderne wereld’ niet, zegt Poetin

Greta Thunberg begrijpt de complexiteit van de ‘moderne wereld’ niet, zegt Poetin

26 oktober 2019 2 Door Indignatie redactie

De Russische president Vladimir Poetin verwierp de toespraak van Greta Thunberg bij de VN, waar de Zweedse tiener-klimaatactivist wereldleiders veroordeelde voor het niet vechten tegen klimaatverandering.

“Ik zal je misschien teleurstellen, maar ik deel niet de algemene verontwaardiging over de toespraak van Greta Thunberg”, zei Poetin op een energieforum in Moskou, een vertaling door Reuters.

“Niemand heeft Greta uitgelegd dat de moderne wereld complex en anders is,” vervolgde Poetin. “Mensen in Afrika of in veel Aziatische landen willen op hetzelfde welvaartsniveau leven als in Zweden.”

Poetin zei dat kinderen die gepassioneerd zijn door milieukwesties, zoals Thunberg, steun moeten krijgen. Maar hij beschuldigde haar ouders ook van het exploiteren van die passie.

“Wanneer iemand kinderen en tieners gebruikt voor persoonlijke interesses, verdient het gewoon om veroordeeld te worden,” zei Poetin. ‘Ik weet zeker dat Greta een aardige en oprechte meid is. Maar volwassenen moeten al het mogelijke doen om tieners en kinderen niet in extreme situaties te brengen. ” 

Greta Thunberg’s moeder, Malena Ernman, is een operazangeres; haar vader, Svante Thunberg, is een acteur. Ze schreven een ouderschap boek genaamd “Scenes from the Heart”, dat is een kroniek van het ontwaken van het klimaat van hun dochter. Een Engelstalige versie zal volgend jaar worden gepubliceerd onder de herziene titel “Our House Is On Fire” .

Lees ook:  Rutte wist ervan: Koning breekt vakantie naar Griekenland af vanwege ophef

Vorige maand beschuldigde Thunberg deelnemers aan de VN-klimaattop van hun nietsdoen.

“Dit is helemaal verkeerd,” zei Thunberg, die van een stuk papier las. ‘Ik zou hier niet moeten zijn. Ik zou terug op school aan de overkant van de zee moeten zijn, maar je komt bij ons jonge mensen voor hoop. Hoe durf je. “

“Mensen lijden”, ging ze tussen tranen door. “Mensen gaan dood. Hele ecosystemen storten in. We staan ​​aan het begin van een massale uitroeiing, en alles waar je over kunt praten is geld en verhalen over eeuwige economische groei. Hoe durf je. “

President Trump, wiens regering de bescherming van het milieu heeft ingetrokken en de Verenigde Staten van het klimaatverdrag van Parijs heeft teruggetrokken, leek Thunberg te bespotten in een tweet met een videoclip van haar toespraak.

“Ze lijkt een heel gelukkig jong meisje dat uitkijkt naar een mooie en prachtige toekomst,” tweette Trump. “Zo leuk om te zien!”

Dylan Stableford on Twitter

Greta Thunberg hits back at Trump with subtle change to Twitter bio: https://t.co/yPK7oOrucT

De 16-jarige reageerde door haar Twitter-bio te veranderen in: “Een heel gelukkig jong meisje dat uitkijkt naar een mooie en prachtige toekomst.”

Thunberg, die was genomineerd voor een Nobelprijs voor haar werk om het bewustzijn over klimaatverandering te vergroten, is een inspirerend figuur geworden voor andere tieners. Vorige maand zeilde ze van Europa naar de Verenigde Staten op een jacht zonder uitstoot.Lees ook:  SCHANDAAL: Is Wall Street achter de vertraging bij het verklaren van de Coronavirus-uitbraak een 'pandemie'?

Comments

comments