#boerenprotest Europa verliest 1.000 boerderijen per dag en klimaatveranderingen kunnen leiden tot uithongering

#boerenprotest Europa verliest 1.000 boerderijen per dag en klimaatveranderingen kunnen leiden tot uithongering

27 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De nieuwe EU-landbouwcommissaris heeft publiekelijk verklaard dat Europa 1.000 boerderijen per dag verliest. Hij erkende dat de EU 400.000 boerderijen per jaar verliest. Volgens een Europees Milieuagentschap (EER) wordt echter verwacht dat de productie van gewassen en vee in Europa afneemt en misschien volledig wordt verlaten in de zuidelijke en mediterrane regio’s van Europa vanwege de toegenomen negatieve effecten van klimaatverandering.

De studie zegt dat aanpassing aan de klimaatverandering een topprioriteit moet zijn voor de landbouwsector van de Europese Unie om de weerbaarheid tegen extreme gebeurtenissen zoals droogte, hittegolven en overstromingen te verbeteren. Maar de obsessie met klimaatverandering in Europa die zijn economie vernietigt en nu zijn vermogen om zelfs voedsel te kweken waar velen zich zorgen over maken, zal opnieuw leiden tot uithongering zoals in Ierland het geval was vanwege de Britse maïswetten die de invoer van graan uit Amerika verbood .

De onzin van klimaatverandering lijkt klaar te zijn om te bereiken wat het is bedoeld om de bevolking te verminderen. De vraag die moet worden beantwoord is: Wiens kleinkinderen proberen we te voorkomen dat we worden geboren? Degenen die niet geloven in klimaatverandering gecreëerd door mensen? Zeker niet de promotors of politici. Dus het moet de rest van ons zijn die ze willen verhongeren.

Het lijkt er zeker op dat dit misschien de reden is waarom we een stijging van de landbouwprijzen tot 2025 zouden kunnen zien en onze computer laat zien dat dit een kostenstuwende inflatoire golf zou moeten zijn.

Lees ook:  Europa dreigt door meer dan 40 miljoen hier reeds woonachtige moslims overweldigd te worden

‘Europa verliest 1.000 boerderijen per dag’, aldus de nieuwe commissaris voor landbouw

Volgens de toekomstige Europese commissaris voor Landbouw en plattelandsontwikkeling zouden er tot 1.000 boeren per dag in de EU hun boerderij kunnen verliezen.

De Poolse Janusz Wojciechowski zal Phil Hogan in de landbouwportfolio vervangen wanneer de nieuwe Europese Commissie door het Europees Parlement wordt bevestigd.

Op dinsdag (1 oktober) stond hij voor een vraag-en-antwoordsessie met leden van het Europees Parlement voordat hij formeel werd goedgekeurd als commissaris.

In zijn inleidende opmerkingen voor de leden van het Europees Parlement benadrukte Wojciechowski de moeilijkheden waarmee de Europese landbouwers worden geconfronteerd, evenals over het milieu, de diergezondheid, de generatievernieuwing en het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB).

Gedurende een decennium, van 2005 tot 2015, hebben we 4 miljoen boerderijen in de EU verloren. Het aantal boerderijen was bijna 15 miljoen, en na een decennium was er minder dan 11 miljoen. Het betekent dat we 400.000 per jaar verliezen; meer dan 30.000 per maand; meer dan 1.000 per dag.

“Ons debat is gepland voor drie uur. Tijdens dit debat zullen waarschijnlijk meer dan 100 Europese boeren hun boerderij, hun baan verliezen, en voor velen van hen zal het een zeer traumatische situatie zijn, ”vertelde hij een gezamenlijke vergadering van de commissies van het Europees Parlement over: Landbouw en plattelandsontwikkeling; en het milieu, volksgezondheid en voedselveiligheid.

Lees ook:  De olifant in de kamer

Hij benadrukte ook het toenemende probleem van zelfmoord onder boeren in Frankrijk.

“Misschien ben ik te pessimistisch, maar er is een anekdote dat het verschil tussen een pessimist en optimist is dat de pessimist over het algemeen beter geïnformeerd is. Het is heel belangrijk om een ​​goed beeld te hebben van de situatie in de Europese landbouw, ‘merkte Wojciechowski op.

Tijdens de parlementaire zitting heeft de 64-jarige Poolse politicus herhaaldelijk gezegd dat er behoefte was aan een “langetermijnvisie” voor de landbouw in de EU.

We hebben een langetermijnvisie voor klimaatbeleid, een langetermijnvisie voor energiebeleid – we hebben geen langetermijnvisie voor de toekomst van de Europese landbouw.

“Het is heel belangrijk om zo’n visie te hebben, omdat de boeren ons vragen wat onze toekomst zal zijn, wat de toekomst voor onze kinderen zal zijn. Het is heel belangrijk om het antwoord, een positief antwoord, te geven dat er een toekomst is voor de Europese landbouw, ”zei Wojciechowski.

CAP

Volgens de kandidaat-commissaris moet het GLB worden hervormd, omdat de kwestie van het beleid niet alleen een zorg voor boeren is, maar ook voor een bredere samenleving.

“Voor boeren moeten we hen beschermen om Europese boeren te redden. Maar voor de hele samenleving is het probleem voedselzekerheid, voedselzekerheid, voedselveiligheid […] klimaatbescherming, het milieu, biodiversiteit en dierenwelzijn, “betoogde Wojciechowski.

Lees ook:  Coronavirus, de EU waarschuwt Salvini: "De situatie in Italië is zorgelijk, het moet niet gepolitiseerd worden"

Bij het beantwoorden van een vraag uit de zaal zei hij dat hij openstond voor dialoog en verdere discussie over hoe het GLB te hervormen, en zei dat het voorstel van de commissie over hervorming eerder dit jaar “niet de bijbel is”.

Speciaal rapport

Wojciechowski zei dat een van zijn eerste acties als hij door het parlement is goedgekeurd, zou zijn om een ​​rapport te geven over de huidige stand van de Europese landbouw.

“Het is heel belangrijk om een ​​goed beeld te hebben van de huidige situatie,” merkte hij op en zei dat het rapport zou kijken naar “waar we zijn; waar gaan we naartoe; hoeveel boerderijen hebben we; hoeveel boeren; en wat de generatiesituatie is ”.

Hij voegde eraan toe dat het hebben van dat “ware beeld” de “basis zou zijn voor de programmering van de toekomstige ontwikkeling van de Europese landbouw”.

Andere kwesties die Wojciechowski benadrukte, waren: zijn focus op “groene landbouw”, die volgens hem “een grote kans” biedt voor kleinere familiebedrijven; en het belang van dialoog tussen politici, boeren, boerenorganisaties en andere belanghebbenden.

Wojciechowski sloot zijn toespraak af met de woorden: “We hebben een grote kans om een ​​langetermijnvisie voor de Europese landbouw te creëren, om een ​​betere toekomst voor onze boeren te creëren; een betere toekomst voor de Europese landbouw; en een betere toekomst voor ons milieu. “Comments

comments