‘Moeten we CDA-statenleden aanpakken na verraad?’ – @Boeren door OM onder de loep genomen vanwege Facebookpoll

‘Moeten we CDA-statenleden aanpakken na verraad?’ – @Boeren door OM onder de loep genomen vanwege Facebookpoll

28 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De boeren van Farmers Defence Force hebben zichzelf imagoschade toegebracht door een ‘bedreigende’ Facebookpoll. Voorman Mark van den Oever vroeg, naar aanleiding van de nog strenger geworden stikstofregels in Noord-Brabant: ‘Moeten we CDA-statenleden in Brabant persoonlijk aanpakken na het verraad van 25 oktober?’

Tanja van de Ven-Vogels on Twitter

Het moet niet gekker worden! Persoonlijke bedreigingen. De politieke arena is een slangenkuil. Vanuit oppositie is t makkelijk roepen hoe t moet. Goed werk heeft tijd nodig. FdF kom maar op. Ik ben niet bang! Ik blijf vechten voor onze sector en ben altijd bereid voor n gesprek.

De Facebookpoll van FDF is ongeveer 3.500 keer ingevuld, waarvan het merendeel ‘Ja’ antwoordde. Het Openbaar Ministerie gaat daarom onderzoek doen, want dit lijkt toch verrekt veel op een bedreiging, en kan op z’n minst op die manier worden geïnterpreteerd. Sterker nog, CDA-Statenlid Tanja van de Ven meldde zaterdagavond al te zijn bedreigd.

Nu is onduidelijk of dit een losstaande bedreiging is of dat ze op de Facebookpoll doelde. Ook is nog onduidelijk of het Openbaar Ministerie op basis van een aangifte onderzoek doet of uit voorzorg kijkt naar de strafbaarheid. Eindhovense strafrechtadvocaat Paul Saris acht de poll wel strafbaar, maar zegt er vrij zeker van te zijn dat er geen sprake is van een echte bedreiging met geweld. Aanzetten tot haat is volgens hem wél een mogelijkheid.

Lees ook:  Nederland rijk land meer dan 3 miljoen mensen in de shit


Tanja van de Ven-Vogels on Twitter

Het moet niet gekker worden! Persoonlijke bedreigingen. De politieke arena is een slangenkuil. Vanuit oppositie is t makkelijk roepen hoe t moet. Goed werk heeft tijd nodig. FdF kom maar op. Ik ben niet bang! Ik blijf vechten voor onze sector en ben altijd bereid voor n gesprek.

Vergelijkbaar met zaak Geert Wilders

De Eindhovense strafrechtadvocaat Paul Saris acht de kans aanwezig dat de poll strafrechtelijk niet door de beugel kan. ,,Van een ‘echte’ bedreiging met geweld op grond van artikel 285 van het wetboek van strafrecht is volgens mij geen sprake”, laat hij weten. ,,Er wordt in de oproep niet expliciet geweld gebezigd. Maar er zou wel kansrijk vervolgd kunnen worden voor aanzetten tot haat, het artikel dat ook aan de orde is geweest in de zaak tegen Geert Wilders.”

Zelf denk ik niet dat de CDA-Statenleden straks zullen worden opgewacht door een menigte met fakkels en hooivorken. Daar zie ik die boeren echt niet voor aan. Wel vind ik het ongelofelijk dom om zo’n poll te maken. Het ongenoegen over de tegenstemmen van de CDA-Statenleden had ook op een andere manier kunnen worden geuit, voor zover dat al niet duidelijk was. Niet slim!

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

Lees ook:  Sylvana Simons en D66 vallen Brabantse coalitie met Forum voor Democratie aan: ‘Radicale midden?!’

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments