Multinationale Farmaceutische Bedrijven en medicijnen: wereldwijd onder vuur

Multinationale Farmaceutische Bedrijven en medicijnen: wereldwijd onder vuur

28 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De enorme multinationale ondernemingen die ‘s werelds voorraad medicijnen, vaccins en genetisch gemodificeerde organismen produceren, worden de laatste jaren steeds zwaarder onderzocht. Deze bedrijven kunnen dankzij hun ongelooflijke middelen artsen en zelfs landen beïnvloeden om hun producten te kopen. Ze hebben hun rijkdom gebruikt om een ​​gunstig tariefbeleid te stimuleren, en zelfs richting te geven aan wetenschappelijk onderzoek en te bepalen welke soorten medicijnen worden toegepast.

Kritieken op de farmaceutische industrie benadrukken vaak de regelrechte criminele activiteiten van de grootste bedrijven. Speling is afkomstig van gerenommeerde wetenschappers, intellectuelen, sociale bewegingen en zelfs regeringen zoals de Russische Federatie. President Poetin heeft, zonder twijfel, fel bekritiseerd wat er in het Westen gebeurt als gevolg van het gebruik van genetisch gemodificeerde producten, overconsumptie van vaccins en de ‘pseudo-voeding’ van fast-food als ‘een gevaar voor de evolutie van de menselijke soort ”.

Gebruik van criminele methoden

Dit zijn echter veel meer dan lege beschuldigingen. Boeten van miljarden dollars zijn opgelegd aan veel grote farmaceutische bedrijven, waaronder GSK, Novartis en Pfizer voor crimineel gedrag … maar de boetes hebben geen significante invloed op hun beleid. Het is duidelijk dat de winsten die door criminele praktijken zijn verdiend veel hoger zijn dan de boetes die hen worden opgelegd (1).

Deze farmaceutische bedrijven worden er onder meer van beschuldigd het overmatig gebruik van hun geneesmiddelen te bevorderen, hun bijwerkingen te minimaliseren, onwettige invloed uit te oefenen op wetenschappelijk geneesmiddelenonderzoek en op de artsen die ze voorschrijven, hun monopolies gebruiken om de prijs van geneesmiddelen wereldwijd te beïnvloeden, en zelfs van invloed op het beleid van overheidsinstanties zoals de Amerikaanse regelgevende instantie (de Food and Drug Administration of FDA), waarvan 30% van het budget afkomstig is van farmaceutische bedrijven.

    “[T] hey geven meer dan twee keer zoveel uit aan marketing als aan onderzoek en ontwikkeling”, merkte de wereldwijd bekende Britse auteur John le Carré op in een interview met de Britse krant, de Guardian. Le Carré heeft beschuldigingen aangevoerd tegen de farmaceutische bedrijven, die, in samenwerking met de westerse regeringen en hun geheime diensten, weerloze massa’s uit de derde wereld gebruikten als cavia’s in dodelijke experimenten met nieuwe medicijnen, waarvan de gevaren werden genegeerd. (2)

De miljoenen slachtoffers van de geneesmiddelenindustrie

Een miljoen mensen hebben hun leven verloren als gevolg van juridische opioïde misbruik en onverantwoord voorschriften in de Verenigde Staten, volgens een recente studie van James Petras, een internationaal gerenommeerd Grieks-Amerikaanse rofesor emeritus in de sociologie aan Binghamton University in New York (3). 

Opgemerkt moet worden dat Rusland de teelt van genetisch gemodificeerde organismen heeft verboden en vrije grond heeft verleend aan degenen die biologische landbouw willen ontwikkelen. Het verklaarde doel van Moskou is om de nummer één wereldwijde exporteur van “puur” voedsel te worden, terwijl in een interview met AMPE [de Atheense-Macedonische persagentschap], de onderscheiden Russische ecoloog, Elena Saroikina haar steun betuigde voor een “Groen Europa, uit Ierland” tegen Vladivostok ”(4). Moskou heeft ook het voortouw genomen, gevolgd door de rest van de landen van BRICS (Brazilië, India, China, Zuid-Afrika) bij het creëren van een ‘internationale coalitie’ van landen die traditionele, niet-chemische benaderingen van medische behandelingen gebruiken (Homeopathie, Ayurveda, plant-therapie, water-therapie, etc.) (5)

In een studie gepubliceerd door het Safra Centre for Ethics aan de Harvard University beweert Donald Light dat, zonder rekening te houden met overgeschreven medicijnen of medicijnen die door zieke mensen worden gebruikt met goed medisch advies, goed voorgeschreven medicijnen nog steeds de vierde belangrijkste doodsoorzaak vormen in de VS. Volgens zijn onderzoek gebruiken farmaceutische bedrijven verschillende methoden om de resultaten van klinische proeven te beïnvloeden om hun producten nuttig te laten lijken, terwijl ze hun bijwerkingen verbergen. (Er zijn ernstige beschuldigingen geuit over dergelijke praktijken, van directe of indirecte invloed op wetenschappelijke studies, zoals in het voorbeeld van de onderneming Novartis in Japan). (6)

Volgens de gegevens die Light naar voren brengt, waren er van alle nieuwe geneesmiddelen die tussen 2002 en 2011 werden geïntroduceerd, 2 revolutionair, 13 droegen bij aan aanzienlijke medische vooruitgang, 61 boden een uniek voordeel, terwijl 918 zeer weinig of geen verbetering vertoonde bij de behandeling van patiënten.

Commerciële belangen bepalen de onderzoeksresultaten

Onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen wordt voornamelijk, zo niet exclusief, bepaald door de commerciële belangen van de bedrijven die ze produceren.

Zes van de meest gerenommeerde vertegenwoordigers van de Britse medische gemeenschap, waaronder Sir Richard Thompson, die 21 jaar als arts van de koningin diende, riepen op tot een dringend openbaar onderzoek naar de praktijken van farmaceutische bedrijven en de invloed die zij uitoefenen op de voorgeschreven medicijnen , onderstrepend dat veel medicijnen minder effectief zijn dan algemeen wordt aangenomen. Ze beweren dat farmaceutische bedrijven medicijnen ontwikkelen die de omzet zullen verhogen in plaats van medicijnen die mensen waarschijnlijk zullen helpen. (7)

De productie van medicijnen wereldwijd – en indirect de richting van welzijnsbeleid en van medicijnen zelf – worden gecontroleerd door een handvol bedrijven uit de Verenigde Staten en West-Europa, die behoren tot de meest winstgevende bedrijven ter wereld en die in staat zijn om te bepalen in wereldwijd het prijsbeleid van geneesmiddelen in praktijk brengen en zelfs invloed uitoefenen op overheden. Deze bedrijven omvatten Pfizer, Bristol-Myster Squibb, Bayer, Merck & Co, Pharmacia, Novartis, Johnson & Johnson, Abbott Laboratories, American Home Products, Eli Lilly, Schering-Plough, GlaxoSmithKline en Allergan. Onlangs hebben het Duitse bedrijf Bayer en het Amerikaanse bedrijf Monsanto, een gigantisch bedrijf dat de GGO-markt monopoliseert, een fusieovereenkomst gesloten. Deze fusie heeft behoorlijk wat tegenstand ondervonden, vanwege het feit dat het zal leiden tot de oprichting van een almachtige reus met wereldwijde invloed die zich zal ontwikkelen om de “eigenaar” te worden van al het voedsel dat we eten, evenals van het DNA van levende organismen, inclusief dat van mensen, en zelfs de technieken voor het modificeren van DNA. Met andere woorden, een kleine groep individuen kan mogelijk controle krijgen over het leven, het menselijk ras en onze toekomst. (8)

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Dat is alles Mensen!

Farmaceutische Bedrijven

Pixabay

De strijd om vaccins

De heersende klasse gebruikt vaak een andere vorm van geneeskunde dan het soort dat ze bepleiten voor gebruik door de arbeidersklasse. Een van de rijkste mannen ter wereld, Bill Gates, de oprichter van Microsoft, is een fervent voorstander van verplichte vaccinaties en gelooft dat de claim dat vaccins autisme veroorzaken nep is. Hij verklaarde onlangs ook dat er in 2019 een pandemie zal plaatsvinden die 30 miljoen doden zal veroorzaken! Wat nog belangrijker is, hij weigert zelf zijn kinderen te doen wat hij aanbeveelt als verplicht staatsbeleid voor de algemene bevolking: hij heeft ze nooit laten vaccineren, althans als zijn persoonlijke arts te geloven is (9). Een studie, gepubliceerd in de American Public Health review, toonde aan dat het vooral blanke, rijke Californiërs zijn die vaccinaties weigeren, omdat ze bang zijn voor hun mogelijke bijwerkingen, zoals autisme (10). Voorts Robert De Niro heeft onlangs aangekondigd dat hij een documentaire annuleerde die hij over vaccins had gemaakt, wat impliceert dat hij daartoe was gedwongen. (11)

Aanzienlijke kritiek kwam ook van een kleine maar erkende groep stemmen die bezorgd waren over het buitensporige aantal recepten geschreven voor cardiologische en psychiatrische geneesmiddelen, waarvan het nut en de veiligheid vaak twijfelachtig is. Er zijn zelfs beweringen dat bepaalde veel voorkomende antidepressiva voor kinderen het aantal zelfmoorden bij kinderen eerder verhogen dan verlagen. Bovendien zijn er talloze onderzoeken uitgevoerd naar de effecten van antibioticummisbruik. (12).

De conclusie is meer dan duidelijk. In de farmaceutische sector, zoals in de meeste andere, heeft de ongecontroleerde consolidatie van economische en politieke macht een klein aantal juridische entiteiten in handen, wiens enige doelen meer rijkdom en macht verzamelen, wiens ‘checks and balances’ jammerlijk onvoldoende zijn. Waar dit op lijkt, is momenteel de toestand waarin ongecontroleerde vermenigvuldiging van cellen in het menselijk lichaam optreedt: kanker. De samenleving, staten en internationale organisaties moeten wakker worden en actie ondernemen om dit fenomeen te beheersen en te beteugelen, want het voortbestaan ​​van hun volkeren, naties en misschien zelfs het menselijk ras als geheel staat op het spel.

Opmerkingen:

 1. http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/drug-giants-fined-11bn-for-criminal-wrongdoing-8157483.html
 2. John le Carré, een voormalig staflid van het Britse MI6, benadrukte het gebruik van Afrikaanse bedrijven door farmaceutische bedrijven in gruwelijke experimenten met de volledige kennis van westerse regeringen en inlichtingendiensten in zijn roman The Constant Gardener, speelt zich af in Nairobi, Kenia, later gemaakt in een film met dezelfde naam. Natuurlijk is de roman slechts een roman, maar het is zo geschreven dat er weinig ruimte is voor twijfel en waarschijnlijk een waargebeurd verhaal beschrijft. De aandachtige lezer zal opmerken dat de auteur in een van de voetnoten van het boek zelfs insinueert welk bedrijf de experimenten uitvoerde. John le Carré heeft ons in zijn romans de beste uitsplitsing gegeven van de geheimzinnige ‘Koude Oorlog’ die een halve eeuw lang werd uitgevoerd door westerse en Sovjet-inlichtingendiensten. Maar na de val van de USSR richtte zijn belangstelling zich op de veranderingen in het Westen, de rol van multinationale ondernemingen en de activiteit van inlichtingendiensten in deze context. In een zeldzaam interview gegeven aan The Guardian, onderstreepte Le Carré dat “Mussolini’s definitie van fascisme was dat wanneer je de macht van het bedrijfsleven niet kunt onderscheiden van de macht van de overheid, je op weg bent naar een fascistische staat”. Zie kenmerkend: https://www.swissinfo.ch/eng/le-carr%C3%A9-speaks-out-against-the-global-pharmaceutical-industry/1957346
 3. http://www.defenddemocracy.press/the-opioid-epidemic-in-america-killing-one-million-people/  
 4. http://www.amna.gr/article/126973/El-Saroikina-sto-APE-MPE-I-EE-se-staurodromi-prasini-summachia-me-Rosia-i-choros-peiramatismou-gia-genetika- terata
 5. http://www.defenddemocracy.press/titlos-brics-superpowers-in-traditional-medicine/
 6. http://www.defenddemocracy.press/novartis-and-misconduct-in-clinical-studies/, https://ethics.harvard.edu/blog/new-prescription-drugs-major-health-risk-few-offsetting -voordelen, http://blogs.nature.com/news/2013/08/japan-investigations-allege-misconduct-in-large-scale-clinical-studies.html
 7. http://www.dailymail.co.uk/health/article-3460321/How-Big-Pharma-greed-killing-tens-thousands-world-Patients-medicated-given-profitable-drugs-little-proven-benefits- leading-artsen-warn.html
 8. http://yournewswire.com/bill-gates-doctor-vaccinate/
 9. http://ajph.aphapublications.org/doi/abs/10.2105/AJPH.2015.302926
 10. http://www.defenddemocracy.press/pharmaceutical-jungle/, https://www.commondreams.org/news/2016/09/14/five-alarm-threat-our-food-supply-monsanto-bayer-merger -advances
 11. http://thefreethoughtproject.com/robert-de-niro-produce-vaccine-documentary-exposing-big-money-corruption-conflicts-interest/
 12. Voor informatie en alternatieve perspectieven op het gebruik van cardiologische en psychiatrische geneesmiddelen, zie: https://www.theepochtimes.com/cardiologist-says-prescription-drugs-often-do-more-harm-than-good_1948124.html, http: //www.defenddemocracy.press/dose-of-jeremy-corbyn-needed-to-make-medicines-safe/


Lees ook:  Burgeroorlog Europa: De islam of extreem-rechts wacht zijn kansen af en zal dan toeslaan

Comments

comments