Nationale media Chili worden midden in een crisis gecensureerd

Nationale media Chili worden midden in een crisis gecensureerd

28 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

SANTIAGO – Uitvoerende bestuurders van gratis televisiezenders werden opgeroepen voor een vergadering in La Moneda. Lidbonden van de TV Workers Federation (FETRATV) reageerden door de uitnodiging aan de kaak te stellen, omdat het doel van de bijeenkomst niet was gespecificeerd. De groep vermoedt dat de regering wil ingrijpen in hun berichtgeving over de massale sociale beweging in Chili.

De regering riep op tot een ontmoeting met alle uitvoerende directeuren van gratis televisiekanalen. De TV Workers Federation (FETRATV) heeft de uitnodiging publiekelijk afgewezen en speculeerde dat het een poging zou kunnen zijn om in te grijpen in de dekking van de sociale beweging die momenteel het land op zijn kop zet. 

FETRATV-president Iván Mezzano Sepúlveda legde de afwijzing uit in een brief aan Ernesto Corona Bozzo, president van de National Television Association (ANATEL): 

“Deze praktijk is kenmerkend voor dictatuurgedrag, en het is onaanvaardbaar omdat het censuur wordt voor gedekte pers, wat de autonomie en objectiviteit van de media beïnvloedt … en het recht op gratis, tijdige en waarheidsgetrouwe informatie die de Grondwet garandeert.”

Deze woorden en de hele brief werden gedeeld door de Union of Football Channel Workers (Sindicato CDF) op Twitter .

SINDICATO CDF on Twitter

🔴 Los Sindicatos integrantes de la Federación de Trabajadores de la Televisión @FETRATV denunciamos la realización de una citación a La Moneda de los directores ejecutivos de la Televisión Abierta. Esta práctica nos parece anticonstitucional y atenta a la libertad de expresión

Het document, echter ondertekend op 25 oktober, wordt nog steeds niet gedeeld door de sociale media van FETRATV. De vier grootste tv-kanalen, CHV, Mega, TVN en Canal 13 keerden een dag na de historische mars in het centrum van Santiago terug naar hun normale uitzendprogramma.

De controverse rond Chileense media

Massamedia hebben betrekking op een sociale beweging waarin onzekerheid en zelfs rebellie al op tafel liggen, en dragen de zware verantwoordelijkheid om zo waarheidsgetrouw en zo objectief mogelijk te blijven, en er zijn controverses ontstaan ​​over het standpunt dat verschillende media-aanbieders hebben ingenomen om de bevolking te informeren over wat er in de natie gebeurt.

Media in Chili zijn beschuldigd van het criminaliseren van de beweging , het delen van informatie voornamelijk over de overvallen, branden en vernietiging. Hoewel de informatie op feitelijke gebeurtenissen reageert, kan de specifieke karakterisering van de beweging deze transformeren in een bron van angst en haat, die de werkelijke eisen overschaduwt of geheel tenietdoet en de onrechtvaardigheden achter de protesten beweert. 

In Radio UdeChile heeft de Journalistiekschool van La Universidad de Chile in het verleden oproepen gedaan om dergelijke beelden te verwerpen: “[We moeten] reageren op de ethische en sociale eisen die ons beroep vereist, met een meervoudige en ethische behandeling [van de informatie] die houdt niet alleen rekening met officiële informatie, maar met alle stemmen van [burgers]. “

Steun deze website en steun het vrije alternatieve nieuws zonder censuur:
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments